Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[Lord of Ultima] Baslangic Tutorial ve Yerlesim Planlari


Azmodai

Öne çıkan mesajlar


*** NOT: Lord of Ultima bir browser game'dir, son zamanlarda oynadigim en guzel browser tabanli oyunlardan biri ve bu threadden oyun hakkinda bilgi edinip clan olaylari hakkinda konusabilirsiniz. Simdilik Paticik clani altinda oynayanlar EU serverinda bulunmaktadirlar, ve yeni server acilana kadar oyuna alismak icin ideal bir ortam var. Verdigim threadden mesaj atip girmek icin ricada bulunabilirsiniz. Bu threadde sadece sehir yerlesimi, bina konumlarini falan konusalim mumkunse, boylece sayfalarca chat ve geyigin arasindan bu tip icerikli mesaj aramaya kasmayalim. Simdilik allinace'in yoneticileri obur threadde, onlardan da oyun icinden istediginiz sorabilirsiniz ***

Baslar Baslamaz
Oyunun EN temel olayi binalarinizi en optimal ve effektif sekilde dizebilmeniz. Tamamen placement'a bakiyor, binalar, oyundaki hammaddeler ve destek binalarin birbirine kattigi bonuslari en optimal sekilde kullanip, o resourclarla oyunda is yapmak onemli, ve ileride adam kesip biceceksek bastan saglam girismek lazim.

Oyuna girer girmez hanim ablamiz size tutorial niyetine oyunu anlatacak, dediklerini yapin, guzel bonuslari falan var cunku, toplayin onlari... ama su an yaptiklarinizi ciddiye almayin cunku bitince HEPSINI silecegiz buyuk ihtimalle. Oyuna baslar baslamaz 7 gunluk dokunulmazliginiz var, bu sure cok onemlidir ve baslar baslamaz resource toplamaniz sarttir, ilk bir kac gun sadece ve sadece odun ve tas uretimimiz uzeirnde duracagiz. Yapacagimiz tek binalar Woodcutter, Quarry, Cottage, Stone Mason, Sawmill olacaktir. Town hall'imizi da mumkun olabildigince upgrade edip her zaman icin building limitimizi maxlayacagiz, yani maksimum 70 bina yapabiliyorsaniz hepsi bu soyledigim 5 binadan olusacaktir. Ilk 3-4 gun temel yapitasi olan tas ve odun uretimimizi ayaga kaldirdiktan sonra, yemek, demir ve altin'a odaklanabilecegiz. Ama bu konu daha gelismis bir guide'dir ve oraya geldigimizde daha tecrubeli bir arkadas tarafindan anlatilir size, veya o zamana kadar ben paylasirim ogrendiklerimi yine.

tl;dr, ozetleyelim o zaman
- Tutorial'i tamamlayin, ardindan da yaptiginiz tum binalari silmeye hazirlikli olun, veyahut daha once sehir falan yaptiysaniz direkt atlayabilirsiniz, tutorial'in verdigi bonuslar cok ta fazla degil acikcasi.

- Oyuna girdiginizde 7 gun dokunulmazliginiz vardir. Bu sureyi en iyi sekilde degerlendirmek icin ilk 3-4 gun sadece tas ve odun endustrinize yukleneceksiniz.

- Kuracaginiz tek binalar Woodcutter, Quarry, Stone Mason, Sawmill ve Cottage olmalidir.

- Demir, yemek ve para uretimine 4. gunden sonra baslariz, askerlere de son 2 gun yuklenmek en mantiklisi

- Her zaman maksimum bina sayinizda olun. Harcanmis bir bina slotu = eksik kaynak

- Town Hall'in her level'i size yeni bir dizi bina acacaktir, ayriyetten maksimum limitiniz 10 bina fazla olacaktir.

- Maksimum Town Hall levelinda bile, maksimum duzeyde bina diktiginiz zaman yine elinizdeki alanin yaklasin yarisini dolduracak kadar binaniz olacaktir. Bunu en basindan aklinizda tutun

- Binalarin her arti leveli size daha fazla uretim ve bonus verecektir. Genel bir kural olarak Town Hall Level - 2 veya -3 seviyesinde olursa binalariniz, daha yakisikli olur durum. Ornegin Town Hall lvl 7 ise, uretim binalarimin lvl 4-5 arasi olmasi en faydali durum olacaktir. Bu seviyeye gelmeden lvl atlamamanizi tavsiye ederim.

- Diamond kullanarak bonus alip, bu bonuslari da mananiz seviyesinde kullanabilirsiniz, diger threadde 3 tane kod var, girildiginde beles diamond verecektir.

- Haritadaki ham madde kareleri dilerseniz temizlenebiliniyor. Ama dusuk levellarda bu sure cok uzun ve acikcasi cok gerek yok baslarda.

- Lake kareleri hic bir sekilde doldurulup normal land plot haline getirilemiyor.

- Duvar upgradeleri ve Towrlar building cap'ten yemez. Sinirsiz boyutta takilabilirsiniz.

- Sehrinizin sag altinda nehir veya deniz erisimi olabilir, bu durumda liman kurup gemi insa edebilirsiniz ileride.

Bina Bonuslari Hakkinda Bilgiler
- Woodcutter, Quarry ve diger Resource Binalariniz her levelina gore base resrouce'unuzu arttirir. Etraftaki Cottage, Manufactory (Woodcuttersa Sawmill, Quarry ise Stone Mason) ve ham maddelerden bonus alir. 8 karelik cevresinde bulunan her hammadeden 25%, cottage'den 5% ve manufactoryden 30% bonus alir (zamanla cottage ve manufactory arttikca o bonuslarda artacaktir)

- Oyunun baslarinda Daha cok cottage kuracaginiza daha cok Resource binasi kurun. Her cottage 5% etki saglasa da Resource binasi 100% etki sagliyor bu asamada. Cottagelari daha sonra aralara stratejik yerlestirerek optimize edebiliriz.

- Cottage icin genel kural, en az 3 binaya dokunmuyorsa, dikmek cok mantikli degil.

- Stone Mason, Sawmill gibi manufactoryler stacklenmiyor. Yani bir woodcutter cevresindeki 4 cottage'in hepsinden 5% bonusunu alsa da sadece bir manufactoryden bonus aliyor. O yuzden onu da yerlestirirken maksimum duzeyde yerini ayarlayip dokundurmadan dikmekte fayda var.

- Cottage dikeceginiz yerde resource varsa, iyidir hostur, altta verecegim template'i uygularken o kareyi cottage gibi algilayip atlayabilirsiniz. Yani kisacasi bonus siranizda ham madde varsa, cottagelarin yerine tutabilirsiniz. Dilerseniz daha sonra ileride o kareleri yikip yerine bina dikebilirsiniz, size kalmis.



Simdilik bu kadar yaziyorum, bidahaki postta bazi template'ler yazacam, bi iki ss koyacam en ideal bina dizilimi konusunda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

başlangıçta en yüksek ivmeyi yakalamak için optimum gelişme tercihleri olması lazım bi ara oturup hesaplardım da kasılmaz :D

ben tutorial bittiğinde 30 asker, saatte 1100 odun 600 taş ve 300 iron üretimine sahip oldum. şuan 1 saat daha geçmek üzere ve quest reward kasıp ormanı yağmalıyorum sürekli,
askerlerin loot oranına ve dungeonın uzaklığına göre hesaplı yağmalar gerçekleştirmek var bi de.

ayrıca building limitinizi doldurana kadar bütün "en avantajlı üretim bölgesi"ne sahip yerleri o wood quarry şeysileriyle doldurun. ama ağzına kadar tabi. extradan 3 tane farm da en baştaki askerler için ayırın.

noob halimle tavsiye yardımı yapmak istedim. canım saolsun adsf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Altta verecegim resimi incelerseniz eger orada arkadas maksimum duzeyde optimize etmis uretimini. Sagdaki cottage sirasi da ileride gelecek Resource binalari icin guzel bir temel olusturmus, build suresi de cilgin su an arkadasin. Yabanci forumdan arakladim, konsepti aciklamak icin guzel, keske benim sehir bu kadar guzel olsaydi :P



genel olarak uygulamak isteyeceginiz plan su sekildedir:


R R R R R R R
C M C C M C C
R R R R R R R
R R R R R R R
C M C C M C C
R R R R R R R

R= Resource binasi
C= Cottage
M= Manufactory



R ler eger bir Ham madde sirasina komsu olursa super, degilse de cok sorun yok, ileri levellarda zaten binalariniz CILGIN lvl artisi saglayacaktir. Diyelim ki arada ham maddeler var, sirayi ne yapacagiz?

Hic bisi, cottage sirasina denkse orayi cottage'dan sayacagiz, R sirasindaysa da atlayip bi yana gececez. Mesela:


X X X
R X R R R
C M C M C
R R R R R
R R X R R
C M X M C
R R R R R

X= Ham Madde (tas, agac vs.)



Rahat olun, bonuslari en optimal sekilde hesaplamaya calisin, bazi excel spreadhseet ve calculatorlar var, ama kendiniz de bakarak anlarsiniz durumlari.

Daha sonra 2-3 ss koyarim oyundan konsepti daha rahat anlamamiz icin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KahnX said:

başlangıçta en yüksek ivmeyi yakalamak için optimum gelişme tercihleri olması lazım bi ara oturup hesaplardım da kasılmaz :D

ben tutorial bittiğinde 30 asker, saatte 1100 odun 600 taş ve 300 iron üretimine sahip oldum. şuan 1 saat daha geçmek üzere ve quest reward kasıp ormanı yağmalıyorum sürekli,
askerlerin loot oranına ve dungeonın uzaklığına göre hesaplı yağmalar gerçekleştirmek var bi de.

ayrıca building limitinizi doldurana kadar bütün "en avantajlı üretim bölgesi"ne sahip yerleri o wood quarry şeysileriyle doldurun. ama ağzına kadar tabi. extradan 3 tane farm da en baştaki askerler için ayırın.

noob halimle tavsiye yardımı yapmak istedim. canım saolsun adsf


dungeon olaylarini cok kasti goon alliance, su an icin hic verimli bir olay degil. Alacaginiz en iyi yol hic ama hic bisi kasmadan sadece tas ve odunu optimize etmek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

bir resource node yikicam diye 15 saattir bisey yapamiyorum, aklinizda olsun cok mecbur kalmadikca yikmayin resourcelari, ya da uzun sure bisey yapmaniz gerekmedigi zaman yikin.


bunu sakin su an yapma, 500% falan oldugu zaman buildspeedin, 6 saate anca dusuyor, yatarken falan queueda bisi yokken para biriksin diye giderken birakirsin.

su an luzumsuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Resource yıkmak mantıklı geliyordu başta bana da ama şimdi tam tersini düşünüyorum.

Hem çok fazla zaman alıyor, hem de verdiği bonusa karşılık olarak bina slot'u kaplamıyor. Bu yüzden gereksiz bence yıkmak. Çok çok sıkıntılı bir yerdeyse belki yapılır ama en baştan ona göre yerleşince sorun olacaklarını sanmıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok mantik dogru.

Rezorz yikiosun 25% veren, yerine 30% ile BASLAYAN bir manufactory dikiyorsun. her lvl da 5% artiyor. ama dengelemek lazim

mesela bir resource'un var, 4 yerden bonus aliyoir, bu 100% demek. Sawmill'i falan lvl 10 yapsan bile 80% oluyor max. hadi cottagela desteklesen anca.

bazi yerlerde mantikli, bazi yerlerde degil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O açıdan bakınca mantıklı da sonuçta 100 tane bina hakkın var, resource başına en fazla 30 tane falan bina yapma lüksün var.

Bonuslar toplanarak stacklenmiyorlar, birbirinden etkileniyorlar. Yani 50'lik 2 cottage'dan, 25 3 ormandan, 75 sawmill'den bonus alıyorsanız bonusunuz 50*2+25*3+75 olmuyor, ((0,5*2)+1)*((0,25*3)+1)*1,75 oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Xaero said:

[center]


Bu program birebir ölçülerle çalışmıyor sanırım. Programda işaretlediğim bir yeri oyunda işaretleyemiyorum. Oyunki alanın ölçüleri daha DAR.

Bende rastgele kuruyordum binaları AOE oynar gibi harbiden çoğunu yıkmak gerekti :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...