Osso Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Alın size beyaz leblebinin tarifi "Nohudun kabukları çıkarılmadan işlenmesi (kavrulması) sonucu elde edilen bir üründür. " Birde bana fail diyor kültürsüzler heyallam. Buda bonus olsun. Yalnız dünyadaki nohut üretimi çoğunlukla yemeklik olup çerezlik tüketim açısından üretim genel olarak ülkemize has bir durumdur. Çerezlik nohut renk ve büyüklük açısından özel olarak seçilerek işlemeye alınmaktadır. Leblebilik nohutlar dolgun, yüzü düz ve iri olmalıdır. Bu nedenle çerezlik üretime ait herhangi bir istatistik bulunmamakla birlikte toplam dünya nohut üretimi 2007 verilerine göre şu şekildedir: Hindistan 763.000 ha’da 5.970.000ton ürün; Parkistan 1.073.000 ha’da 842.000 ton ve Türkiye de 500.000 ha’da 523.553 ton üretim yaparak üçüncü sırada yer almıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 SeaGle said: abi herşey tamam da, domat ne ya domat ne Benim arkadaşın wepladaki acc'nın ismi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 abi şimdi silginin de benzinin de hammaddesi petrol diye ikisi aynı şey mi oluyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 yok ya izmirlilerin farklı bir bölgede farklı nesnelere farklı isimler verilebileceğini öğrenmesi lazım artık. sadece izmirde değil bu durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 çiğdem insan ismi,insan isminden çerez adı olur mu bilaer!!11 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 nihat hatipoğluna sordum olmaz dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Sen yumurtayı alıp pişirdikten sonra yumurta gene yumurta bi farkı var mı? Nohutu alıp kavuruyosun gene nohut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 hayır abi sonuçta haşlanmış tavukla kızarmış tavuk ayrı 2 yemek değil mi. ikisi de aynı şeyden yapılan ayrı tatlar. allahlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 domatesi doğradıktan sonra domat oluyo arkadaşlar. es takısı gidiyo doğrandıktan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Osso said: Sen yumurtayı alıp pişirdikten sonra yumurta gene yumurta bi farkı var mı? Nohutu alıp kavuruyosun gene nohut. olay nohut mu ben kaçırmışım? birçok yerde beyaz leblebiye nohut deniyor. ısparta, burdur, antalya vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 sipeyskeyk said: hayır abi sonuçta haşlanmış tavukla kızarmış tavuk ayrı 2 yemek değil mi. ikisi de aynı şeyden yapılan ayrı tatlar. allahlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Sonuç olarak tavuk yiyorsun. Fındık da kavruluyo adı gene fındık tadı farklı. Fıstıklar var soslu soslu onlarda fıstık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 tamam abi işte. fındık var soslu fındık var isimleri ayrı yani.nohutla yapılan her yemeğe NOHUT YEMEĞİ mi dicez bu mu hipotezin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 abi tartıştığımız şeye bak. zeka seviyemi alta çekmesene olm alskdaskldasjkldfas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xtreme_Chill Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 tartışmaya gel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 sipeyskeyk said: tamam abi işte. fındık var soslu fındık var isimleri ayrı yani.nohutla yapılan her yemeğe NOHUT YEMEĞİ mi dicez bu mu hipotezin. Cımbızla laf çekme aradan. Konuyuda saptırma hipotezim falan yok. Söylediğim şey ıspanağı çiğ yaparsın yoğurtla pişirip yemeğini yaparsın gene ıspanak. Nohutuda kavurursun gene nohuttur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 dklaskldaklsdklasjdlkasjdkl tamam abi sen haklısın ve bana laflar hazırla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 http://www.tdk.org.tr/TR/Genel/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE&Kelime=beyaz%20leblebi sözlükte bile yok beyaz leblebi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Bak leblebiye ne diyo Dış kabuğu çıkarıldıktan sonra fırında kavrulup çerez olarak yenen nohut. bunun beyazına Dış kabuğu çıkartılmadan fırında kavrulup çerez olarak yenen nohut. denir. E bak neymiş, hooop geldik gene nohuta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 hoppp nohuttt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 osman bundan sonra sana döl diyeceğim :'( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 SeaGle said: abi herşey tamam da, domat ne ya domat ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 bide abi gittim izmire, "hani kumru" dedim. "çeşmede olur o burda değil" dediler. dumur oldum. niye ki abi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 kim dediyse yemiş seni :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 arkadaş çevreni değiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 oha adiler o zaman =/ Adres verin gidince yiyim kumru ayrıca kordon insanı alkolik eder eet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar