Xaero Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 İş yerinde stres atma maksatlı şöyle 50lt'lik bir akvaryum aldım. Öncelikle akvaryumu iyice kaya tuzu ve sade suyla yıkayıp duruladım. Zemine döşemek için aldığım beyaz renkli kırık çakıl taşlarını da iyice kaya tuzu ve suyla yıkayıp duruladım. Daha sonra 900L/H değerinde iç filtreyi yerleştirdim. Isıtıcıyı da filtrenin tam tersi köşesine takıp 24 derecede sabitledim. Çeşme suyu ile akvaryumu doldurduktan sonra Sera Aqutan döküp çeşme suyunun değerlerini düzenledim. 1 saat sonrada Sera Nitrivec bakteri kültürünün oluşmasını sağladım. Yaklaşık 2 gündür su bu şekilde devir daim halinde bekliyor. Bitki işini şu an için düşünmüyorum. 8 tane japon balığı, 2 adet teleskop almayı düşünüyorum. Şu aşamada balıkları koymadan önce yapmam gereken herhangi bir şey var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Summon Fistan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 japon balıgı yerine cichlid koysana. bence cok daha zevkli bakması. ama 50lt demissin akvaryuma cok ufak cichlidler icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Valla japon alırım ölmüolar kolay kolay. Bide çok zahmetli değil. İşyerinde arkadaşta pirana alalım dedi. Valla belki piranada alabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 50 lt lik bi akvaryuma pirana alırsan hayvan zar zor döner akvaryumun içinde yada dönemez hiç düz sabit durur :). 50 lt lik bi akvaryumda en iyi bakılacak türler japonlar, canlı doğuranlar yada tetra fln konulur. yani piranhada koyarsın ama hayvana yazık olur. ben senin yerinde olsam japon yerine, 6 neon tetra bi 6 kardinal neon 2 tanede melek koyardım. ama tabi zevk meselesi. www.akvaryum.com eğer yeni akvaryum kuruyosan bakmanı tavsiye ederim baya yararlı bi site Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 2 gunde bakteri kulturu olusmaz.ayrica dis filtre olmadan biolojik denge pesinde kosma.50ltlik akvaryuma 900lt/h cok fazla.saatte 3kere devirdaim yapacak filtrasyon idealdir.o filtre ile japon baligi corbası yaparsin.cok fazla kimyasal kullanma.suyu acik bir kapta dinlendirmen yeter.aqutan falan gerek yok.ayrica 1cift pirana en az 100lt su ister.aksi hali hobi degil baliklara iskence olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 çok alakasız ama muhabbet kuşu çok güzel bişey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 fsgsdfssdfsfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 ya yannız şu uyarımı dikkate al bence japon balıkları çok duygusal oluyor. beslerken dikkat et. her sabah onlara sevgi göstermeyi unutma lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Valla balık konusunda hala daha karar vermedik :D İlginç bi durum sanki ömür boyu bakıcaz. Ciklet balığı alın dedi birileri. Onlar nasıl acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 ölüyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 melek şuana kadar baktığım en dayanıklı balıklardan bi tanesi. melekin yanına balık koyarken dikkatli seçmek lazım biraz agresif bi hayvan. yani canlı doğuran, japon fln koyarsan aynı akvaryuma tabiki agzına eder o balıkların. benim akvaryumumda şuan yukarda yazdıgım türler var gayet mutlu mesut geçiniyolar. bi ara hatta betada vardı akvaryumda ama salak filtreye sıkıştı :P Cichlid'lerde iyidir 50 ltlik bi akvaryumda sarı prenses gibi küçük cichlid türleri bakılabilir gayetde guzel olur. yavru flnda alabilirsin hatta saklanabilcekleri yeri ayarlarsan. bende albino zebra vardı bi ara, bu kadar tavşan modunda üreyen balık bakmamıştım. bi sabah 5 tane yavru goruyodum obur sabah 10 tane oluyodu fln mitozla çoğalıyolar sanki istila etmişlerdi resmen akvaryumu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar