Defensive Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Abi yıkıldım. Ciddimisin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 america falan bitti bitmek uzere falan ama isvicre, hollanda, ingiltere falan mayisa kadar devam ediyor diye biliyorum. turkiye icin daha sureniz var, ales'e gireceksiniz iste nisan veya mayista, onun da sonucuna gore basvcuracaksiniz falan filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 ekonomi mezunuyum, finans alanınca çalışmak istiyorum şuan için.Stajımı o şirketin hazine departmanında yaptım, kariyer başlangıcı için gayet tatmin edici geldi.O şirket o şirket diyorum da şirket de JTI onu da söyleyeyim bu kadar bilgi verdik zaten eksik kalmasın.JTI'da staj yapmış olmak BAT, Philip Morris gibi 2 güzide kuruluşun da kapılarını açıyor kısmen, o güzelliği var.İleride de yatırım bankacılığı var kafamda, bu değişebilir. Mesela birkaç sene denetimde çalışıp sonra bakmayı düşünüyordum ama onu pek düşünmüyorum artık. Acil paraya ihtiyacım yok abi, 3-5 ay yatabilirim/staj yapabilirim yani çok rahatsız etmez.Ama yurtdışına gidip master yapmaya gelince ciddi bi masraftan bahsediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 İsveç düşünüyorum baya bilgi toparladım, okumaya zamanım yoktu vay ki vay. Yani ben bu eylulde okumak istesem yurt dışında şimdiden başvuru yapıcam ? Azmo ve sipeys çok saolun. Başlıgı geri iade ediyorum ve seçiminde başarılar diliyorum. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Defensive said: Abi yıkıldım. Ciddimisin ? abi isveçte çoğu okul bitti. avusturya da bugün bitti mesela. çek cumhuriyeti için 1 ay daha var, prague üni. için. amerika ve ingilterede azmonun dediği gibi mayısa kafar falan şansın var. panik yapma yani çok geç değil henüz. edit : rica ederiz ne demek :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 sipeyskeyk said: ekonomi mezunuyum, finans alanınca çalışmak istiyorum şuan için.Stajımı o şirketin hazine departmanında yaptım, kariyer başlangıcı için gayet tatmin edici geldi.O şirket o şirket diyorum da şirket de JTI onu da söyleyeyim bu kadar bilgi verdik zaten eksik kalmasın.İleride de yatırım bankacılığı var kafamda, bu değişebilir. Mesela birkaç sene denetimde çalışıp sonra bakmayı düşünüyordum ama onu pek düşünmüyorum artık. Acil paraya ihtiyacım yok abi, 3-5 ay yatabilirim/staj yapabilirim yani çok rahatsız etmez.Ama yurtdışına gidip master yapmaya gelince ciddi bi masraftan bahsediyoruz. master yap derim o zaman :) Sana fikir vermek acisindan birsey daha onerebilirim, eger ingilizcen iyi seviyedeyse korfez ulkelerinde simdiden is aramaya calisabilirsin. Dubai ve Qatar ozellikle bu konuda iyi. Arabistan keza iyidir, maaslar asiri tatmin edici, calisma saatleri turkiyeye gore rahat ve belli (turkiyenin en buyuk tuzagi, overtimesiz "esnek calisma saatleri"). Buralar dunyanin parasinin dondugu yerler, bir kac yil tecrubeyle turkiyede yapamayacagin sey yok. Mali denetim vs. den tut, yatirim bankaciligindan, kurumsal bankaciliga kadar herseyin krali cidden burda, tavsiye ederim. Aman arap colleri diyip gecmeyin yani. Kendi mevkim olmadigi icin yardimci olamicam maalesef ama firsat cikarsa kollayin derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 sipeyskeyk said: Defensive said: Abi yıkıldım. Ciddimisin ? abi isveçte çoğu okul bitti. avusturya da bugün bitti mesela. çek cumhuriyeti için 1 ay daha var, prague üni. için. amerika ve ingilterede azmonun dediği gibi mayısa kafar falan şansın var. panik yapma yani çok geç değil henüz. edit : rica ederiz ne demek :) ayrica defansbaps, hemen basvuru yaparsan gec te olsa kabul ettirme sansin olabiliyor (parali gideceksen mesela). Gecen yil eski kizarkadasim son tarihten 2 ay sonra basvurup yine de kabul edilmisti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Şuan bambaşka birşey soktun abi kafama. 3 sene çalışma 1 ay askerlik arap çölleri petrol para çok para gibi şeyler dönüyor şimdi kafamda O taraflarla hiç alakası olmayan biri yapabilir mi oralarda kafayı yemeden ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 acaba yeşil sermaye mi ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 buranin tek sikintisi, basta arkadas cevresi olmadiginda COK sikilacaksin. Benim tek derdim o su an, allahtan internet var msn var. Ama soyle dusun, kariyerimi yapacam diyorsan, kendimi gelistirip, arada calisirken orda master falan da yapip 27-28 yasimda turkiyeye 4 yil tecrubeli ve askerligi tamamlamis olarka donerim dersen yap derim. Ben cok inat ettim turkum, turkiyede calisacam diye ama su an stajyer olarak aldigim maas gecen yil turkiyede sistem muhendisi olarak aldigim maasin neredeyse 5 kati falan. Onun disinda alisveris vs. bakimindan aradigin hersey var, yemek falan filan hersey var, bir yigin gezip gorecek sey var ama sosyal hayat turkiyeye gore cok sinirli tabi, secimini iyi yapman lazim. Bana para gerekiyordu burayi sectim, biktim cok calisip az kazanmaktan, Turkiyede herkesin tecrube isteyip tecrube vermemesi falan hepsi baydi atladim geldim buraya... geri donusum de insallah muhtesem olacak. Tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 sipeyskeyk said: acaba yeşil sermaye mi ya. sozde islam ulkesi burasi ama alakasi yok yesil mesil sermaye falan... bu arap milleti yahudiden daha yahudi para konusunda :P Bitek bizde var masallah faiz gunah muhabbeti, burda catir catir aliyorlar faizlerini bankalar hic acimadan. Milyarlarca dolarlik bir borc raporu var su an elimde, faizi falan dramatik rakkamlar yani sdhfhg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Azmo çok dogru söylüyor, herseye hazırlıklı ol abi. O yüzden ben kafamda tasarlayıp oluruna bırakmıştım. Şu master olayını inceleyemedim erteledim. Cahilim o konuda ki şu olay bana şok oldu. Önem sırasına göre diz sıra sıra tickle işte abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 sıkılmak çok sorun olmaz, uzaklaşmak da istiyorum zaten biraz buralardan ama kafamdaki yer arabistan çölleri değildi tabi :) benim asıl hedef 3 sene tecrübe+beleş askerlikti.Senin şu önerinle gerçekten de ikisi de çok güzel hallolmuş oluyor.Fazla vaktini aldım gerçekten, baya yararlı oldu fikirlerin teşekkür ederim.Son bir soru sormak istiyorum, master yapmadan atıyorum katarda finans alanında düzgün bir iş bulma şansım nedir ? ingilizcem de çok çok imba değil mesela, ama ingilizce okudum okuduğum bölümü internetten de araştırabilirim bu şartları direk 1. elden bilgin varsa diye soruyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 ahahah bitane buldum bile, tecrübe istiyor tabi. Internal Auditor (Ref: RF-INT2) İlan Tarihi: 11.02.2010 Şehir/Ülke: Diğer Personel Sayısı: 1 Renaissance Construction Genel Nitelikler: Minimum 2 years internal and/or external audit experience. · CIA and/or CISA will be plus. · Experience with engineering & construction firms a plus. · Self-starter. Ability to work effectively without extensive oversight. Task oriented, strong organization and analytical skills. · Strong ability to keep a sharp focus on audit goals, use reasonable judgement in forming fact-based conclusions, and to communicate effectively in the daily operating environment. · Fully functional with Access, Excel, Word, Outlook · Ability to work abroad (Russia, Ukraine, Libya, Qatar, UAE, Kingdom of Saudi Arabia). · Effectively communicate in English. · Russian and/or Arabic will be assets. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 sipeyskeyk said: sıkılmak çok sorun olmaz, uzaklaşmak da istiyorum zaten biraz buralardan ama kafamdaki yer arabistan çölleri değildi tabi :) benim asıl hedef 3 sene tecrübe+beleş askerlikti.Senin şu önerinle gerçekten de ikisi de çok güzel hallolmuş oluyor.Fazla vaktini aldım gerçekten, baya yararlı oldu fikirlerin teşekkür ederim.Son bir soru sormak istiyorum, master yapmadan atıyorum katarda finans alanında düzgün bir iş bulma şansım nedir ? ingilizcem de çok çok imba değil mesela, ama ingilizce okudum okuduğum bölümü internetten de araştırabilirim bu şartları direk 1. elden bilgin varsa diye soruyorum. kanimca sorun olmaz, buralarda is bulmak icin bir referans kanali bulman lazim, vize mize isleri falan cok acip diger ulkelere gore cunku, calisma izni olmadan oturamazsin bile buralarda, gezemezsin bile, ama kati olmasinin faydasi da calisma vizenin cikar cikmaz askerlik surene islenmeye baslamasi oluyor, dertsiz sorunsuz. Onemli olan dedigim gibi iyi bir kanal bulmak, mesela staj yaptigin firmayla gorusup ortadogu ulkelerinde, korfez bolgesindeki ulkelerde bir referanslarinin olup olmadigi, seni oraya yoneldirebilirler mi diye sormanda hic bir eksik olmaz. Akraba, arkadas, arkadas akrabalarini kullanarak sorma imkanin varsa sor derim... bunu yanli olarak degil durustlukle soyluyorum, burayi kucumseyip es gecmeyin firsat cikarsa. Avrupa ozellikle cok overrated bir durumda bence, essek gibi vergi olup yasama kosullarinin da kaliteli olsa da pahali oldugunu, ve buralarda benzer standartta refah bir yasamin cok daha ucuza mal oldugunu hatirlatirim (elbette avrupa ve amerikadaki kari kizdi, bardi ickiydi fasillari yok burda, ama bu da kanimca kariyerine odaklanmak isteyen icin iyi firsat, sikintidan kendini gelistiriyorsun yani, kitap mitap okuyup calisiyorsun :P). Ingilizceni ayrica burda da ilerletme firsatin olur, aksan maksan yapamayabilirsin ama her gun ingilizce konusmak zorunda kalacaksin ve okudugun, yazdigin hersey ingilizce olacak. Onlar icin de onemli olan kriter okuyup yazabilip anlaman. Benim bu isi ayarlamamdaki en buyuk etken ingilizcemdi, arkasindan da matematikci olusum (ha bankacilik hakkinda zerre bilgim yokmus ama, onu anladim, simdi o eksigi kapamaya calisiyorum deli durtmus gibi), yani imkansiz degil, ayrica kosullar her daim turkiyede baslayan birine gore daha iyi olacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 sipeyskeyk said: ahahah bitane buldum bile, tecrübe istiyor tabi. Internal Auditor (Ref: RF-INT2) İlan Tarihi: 11.02.2010 Şehir/Ülke: Diğer Personel Sayısı: 1 Renaissance Construction Genel Nitelikler: Minimum 2 years internal and/or external audit experience. · CIA and/or CISA will be plus. · Experience with engineering & construction firms a plus. · Self-starter. Ability to work effectively without extensive oversight. Task oriented, strong organization and analytical skills. · Strong ability to keep a sharp focus on audit goals, use reasonable judgement in forming fact-based conclusions, and to communicate effectively in the daily operating environment. · Fully functional with Access, Excel, Word, Outlook · Ability to work abroad (Russia, Ukraine, Libya, Qatar, UAE, Kingdom of Saudi Arabia). · Effectively communicate in English. · Russian and/or Arabic will be assets. renaissance burdan cok afrikada is yapiyor diye biliyorum (libya vs.) ama emin degilim. AFrika ulkeleri icin ayni seyleri diyemem maalesef. Orda da para pul var ama burdaki gibi gelismis bir pazar ve ortam yok, arkadasim yeni dondu oralardan, epey isyan etmisti, dogru duzgun alisveris merkezi bile yok diyordu. Korfez ulkesinden sasma :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Tunusta bir arkadaşım çalışmaya başladı. Modem bulamadı 4 gün boyunca. En sonunda merdiven altı bi PC dukkanı buldu ordan aldı. Biraz yokluk olan yerler korfez dışı yerler. Irakta savaş zamanı bağdatın içerisinde her turlu elektronik cihazı bulabiliyorduk rahatça öyle diyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 expat tecrübesi olan biri olarak uyarayım, arabistan, afrika gibi kültürü genel olarak bize yabancı yerlere (ailenizden birileri filan oralarda yoksa), hele hele ilk iş tecrübesi olarak kesinlikle gitmeyin. hem işte ezerler hem özel hayatta. şantiye işi (alışıksanız tabi o hayata) ya da süresi belli kontratlı iş olur eyvallah. gidecekseniz kültürü size daha yakın ülkeleri seçin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 ben yine de kisiden kisiye degisecegini, alanina ve calistigin firmaya gore cok degisecegine inanirim. Burada o kadar cok fason, dandik is ceviren adi turk insaat firmasi var ki, utanc verici resmen (gamma insaat gibi isim yapmis firmalr degil tabi, daha ufak AYDOGDU SIVASLILAR INSAAT LTD turu firmalardan bahsediyorum). Ama duzgun bir uluslararsi firmada is bulursan bence mukemmel bir firsat. Su an fransiz bankasinda calismaktayim ve cok cok rahatim, muhattap oldugum insanlarin cogu suudi olsa da cok saygili ve efendi insanlar. Bir de van minut sagolsun burda araplar arasinda FECI bir karizmamiz var, ilginc bir durum, halen alisamadim sahsen :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
napae Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Bence yaz okulunda dersini verdikten sonra Aralık ayına kadar bi yerde daha staj yap. Sonra askere git gel. Sonra da master. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Azmodai said: ama su an stajyer olarak aldigim maas gecen yil turkiyede sistem muhendisi olarak aldigim maasin neredeyse 5 kati falan. abi şuna takıldım ben çok. binbeşyüz aldığını varsaydım sistem mühendisi olarak. stajyer olarak yedibinbeşyüz alıyosun yani orda. yada o civarda bişe. orta seviyeli bi müdür nekadar alır ben şuan hayal edemedim. eğer bi yanlışlık yoksa yaptığım hesapta ciddi ciddi çok iyi bi alernatif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
napae Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 3000 alıyo be. Ya da 2000 miydi unuttum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 ayıp değil mi arkadaşlar para pul konuşmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 500 almış oluyo ozaman sistem mühendisi olarak.hangi sistemin mühendisiydin abi ozaman.çaycı olmak var 750+yol+ssk hehe şakası bi yana azmo bi açıklık getirsen şu konuya da fena olmaz hani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 mühendis eki en az 1-1,5k getiriyodur zaten ya. o kadar düştü mü türkiyede? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar