delimanyakcapkin Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 haberturk said: Antalya'da yaşayan ve nüfus cüzdanı bilgilerine göre 125 yaşında olan Nuri Öztunç, yaşamı boyunca 3 padişah, 11 Cumhurbaşkanı ve 60 hükümet gördü. Nüfus kayıtlarına göre Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 1 Temmuz 1885'te dünyaya gelen Nuri Öztunç, 125 yaşında. Sağ bacağındaki sorun dışında herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan Öztunç'un en büyük isteği doğup büyüdüğü topraklara dönebilmek. Fotograflar icin tiklayin Antalya'ya 25 yıl önce bazı aile üyeleriyle göç eden Nuri Öztunç, Kuzeyyaka Mahallesi'nde oğlu Lezgin Öztunç'un evinde yaşamını sürdürüyor. Türkçe bilmeyen Öztunç'a torunları yardımcı oluyor. Öztunç, Osmanlı padişahları Sultan Abdülhamid, Sultan Mehmed Reşad ve Sultan Mehmed Vahidettin dönemlerini görüp yaşadığını anlattı. Sultan Reşad döneminde Türk parasının daha değerli olduğunu ifade eden Nuri Öztunç, parasızlık nedeniyle çok geç evlendiğini, 8 çocuğu ve 150 torunu ve 20 torununun torunu olduğunu anlattı. Öztunç, uzun yaşamasında en önemli etkinin yaşadığı topraklarda saklı olduğunu, ''tamamen yeşil ve doğal gıdalar tükettiğini'' ifade ederek, ''Gençliğimde her işi yapıyordum. Çok dinç ve hareketliydim. Şimdi ise istediğim yemekleri değil, her şeyi yemek zorunda kalıyorum'' dedi. Çanakkale Savaşı'nı çok iyi anımsadığını anlatan Öztunç, Atatürk'ü görmediğini, ancak Kurtuluş Savaşı'na katılan arkadaşlarından, Atatürk'e ve savaşa ilişkin anılarını köyünde büyük bir hayranlıkla dinlediğini belirtti. Nuri Öztunç'un 4. oğlu Adil Öztunç da, babasının yaşını öğrenenlerin ''Neden bunu yetkililere bildirmiyorsunuz, bu bir dünya rekoru'' dediklerini dile getirerek, ''Bizler bunun için nereye nasıl başvuracağımızı bilmiyoruz. Bu nedenle bugüne kadar bir girişimiz olmadı. Babamın dünyanın en yaşlı insanı olduğunu kanıtlayabilmemiz ve başvurabilmemiz için ilgililerin ve yetkililerin bizlere yardımcı olması gerekiyor'' dedi. Öztunç'un 12 yaşındaki torunu Nazlı Öztunç ise, dedesinin yaşını duyan arkadaşlarının buna ilk anda inanmadıklarını, sonra kendisini tanıştırınca büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını söyledi. Öztunç, ''Bize Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde yaşadıklarından çok memleketinde neler yaptığını anlatır. Doğup büyüdüğü yerleri çok seviyor'' diye konuştu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 ee, habertürke girip de okuyabiliyoruz zaten bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
progamer Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 150 torunu? 8 çocuk baya iyi çalışmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Adam çürümeye başlamış be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 150 torundan 20 cocuk cıkması daha garip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 gece 2 den sora işlemcileri mi kapadınız, 150 torun demiş sora torun torunu demiş, demek ki arada çocuklarının torunu olan 4. nesil var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
delimanyakcapkin Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Sparkcaster said: ee, habertürke girip de okuyabiliyoruz zaten bunu okursun tabi hani ben sen yorulma diye buraya koydum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 teşekkür ederim o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
delimanyakcapkin Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 ne demek herzaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Allah daha da uzun ömür versin, maşallah. 80 filan gösteriyor adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Sparkcaster said: gece 2 den sora işlemcileri mi kapadınız, 150 torun demiş sora torun torunu demiş, demek ki arada çocuklarının torunu olan 4. nesil var o zaman sadece 8 cocuktan 150 torun garip. açtım işlemciyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 8 çocuktan ortalama 4 er çocuk 4 er çocuktan ortalama bi 4 çocuk daha 150 küsür torun işte sora torunlarının torunları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 ben 50yi geçmem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 abi torununun cocugu da mı torunun sayılıyo anlamadım ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lidriel Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 fazla karşılaşılan bi durum olmadığı için ona da torun diyebiliriz bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 toggie said: 150 torundan 20 cocuk cıkması daha garip. 150'den 20 çıkmıyor. 150'den çıkandan 20 çıkıyor, o da şimdilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Dede Supercentenarian olmuş. 3 sene farkla da rekor kırmış. hLL TEAM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 bence görmemiştir haber yalan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 delimanyakcapkin said: haberturk said: 8 çocuğu ve 150 torunu wat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Kıskanmayın, bir an önce evlenip çalışmalara başlayın sizinde olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 maşalllah adama,2 de darbe gormus yazan oldu mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Sam said: Allah daha da uzun ömür versin, maşallah. 80 filan gösteriyor adam. harbi ha genlerini incelemek lazım dsfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
napae Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 nileppezdel said: Adam çürümeye başlamış be Şunu demeye gelmiştim, gidiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Rock said: toggie said: 150 torundan 20 cocuk cıkması daha garip. 150'den 20 çıkmıyor. 150'den çıkandan 20 çıkıyor, o da şimdilik. ademe en cok yaklasan insan olmus adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kerim Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 bence adam olmus ama daha farketmemisler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar