naraso Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 barbu said: abicim. korsan hani ben de kullanıyorum filan da. boyle gittikce hiç bir zaman ucuzlamıyacak. bi de ilerde olur da ben de yaparım bi program vs. sirketim olursa filan sakın korsan almayın benim malları ya. verin parasını size indirim yapcam pis burcuva , direkt alıcam malının korsanını
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 korsanla oyunlar ucuzladı, müzik en azından yerli piyasa için ucuzladı, filmler oldukça makul fiyatlara geldi korsan dvdler sayesinde. elbette kitaplar da ucuzlayacak. paşa paşa ucuzlayacaklar hem de. keza önceden kitaplarda geçerli olmayan über silahımız artık onlarda da geçerli olacak.. p2p ;) fotokopi de ucuz değildi sonuçta. sağlam kalınlıkta bi kitabı ciltli miltli çektirirsen 20tl!ama ona da artık çok gerek kalmayacak.. e-readerlar saolsun. nihayetinde fiyatında indirime gidecekler. ya sürümden kazanacaklar ya da kazanamayacaklar.. millet olayın henüz farkında değil. kütüphanede dilediğin kitabı okuyabiliyor musun? evet fotokopisini çekebilir misin? evet.. e fotokopisini çekeceğine neden ufak bi düzenekle* fotoğrafını çekip pdf olarak e-reader'a atmayım ki? bunu seninle, onunla paylaşmamı engelleyecek kim var? kimse yok.. e nihayet ucuzlasınlar biraz. *bu düzeneğin daha portable, kolay kurulur olanı var cep tel'leri için ama onu bulamadım şimdi.
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 ben burda 15 milyona falan baya kaliteli karton kapaklı bastırıyorum kitapları sdf
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 fizik kitabı ne ki olm.. ince ince cinali kitapları işte :D şaka bi yana ben yinr e reader diyorum, teknoloci diyorm, tek alet ile 1000kitap diyorum..
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Ardeth said: ben burda 15 milyona falan baya kaliteli karton kapaklı bastırıyorum kitapları sdf nere ora
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 boğaziçi üniversitesinin orda sevim fotokopi
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 dasaaa said: fizik kitabı ne ki olm.. ince ince cinali kitapları işte :D şaka bi yana ben yinr e reader diyorum, teknoloci diyorm, tek alet ile 1000kitap diyorum.. ya ereader denemeden konuşamam okuması dert değilse ben de ereader tercih ederim ama sonuçta sayfa çevirmek kadar kolay bir alet olmayabilir. bilgisayarda pdf okumanın zorluklarından biri sadece bilgisayar ekranından okumanın zorluğu değil sayfaları zırt ileri zırt geri çevirememe durumu bence
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 turkiyede devlet oldugu surece korsanin onune gecilemez hep soyliyorum gene soyliyicem cok gerizekali bri vergi politikamiz var, vay surda parasal islem var mutlaka alabilicegim en yuksek vergiyi almaliyimdan isliyor kafalar dunayda demokrasi hariketinin baslangici kabul edilen magna carta vergi yuzunden cikti, bizim vatandas ise vergilere cok duyarsiz kitap isindede devlet baya bi parayi vergi olarak gotruruyor, her yazim basim asamalarinin neredeyse her adimindan vergi aliyor ingilteredede kdv var ama bir ps3 oyununu vergisiyle 90 liraya aliyorsun, turkiyede ayni oyun 180 gumrukte 2 vergi biniyor, ustune KDV biniyor OTV (guay geciciydi bunlar) biniyor, eglence vergisi bandrol parasi cart curt biniyor ustunede acgozlu aral geciyor bole rezil bir tablo cikiyor devletinde korsanla ilgili sikayeti zaten telif hakki degil dinleyip dikkat ederseniz, kayit disi parasal islem oluyor vergi alamiyor diye agliyor maliye mustahak yani bu ulkeye, korsan ftw olmadi yurt disindan alin kac sene uyuttular "bak herkes orcinal alirsa fiyatlar dusucek, gulluk gulustanlik olucak" diye hicbri haltin odlugu yok aksine korsan yok diye fiyatlari sisiriyorlar islerine gelince misal oyunlari 50-60 araliginda getiriyordu aral, online oyunlara veya netten oynamak icin orjinal istiyen oyunlara ise 80-90 cakiyor cikan orjinal yapimalr satmasin bakin o zaman gorurum fiyatlari
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 şu nook ereader'lar güzel aslında.. ama daha güzeli ipad saolsun çok gralll tablet'lerin geliyor oluşu.. onlarda limitsiz sayfa (yani pdf sayfasını da sola kaydırıp not alma) grafik çizme, highlight gibi hedeleri zevk ilen kullanabileceğiz..
deliyurek77deagle Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Viktor said: turkiyede devlet oldugu surece korsanin onune gecilemez hep soyliyorum gene soyliyicem cok gerizekali bri vergi politikamiz var, vay surda parasal islem var mutlaka alabilicegim en yuksek vergiyi almaliyimdan isliyor kafalar dunayda demokrasi hariketinin baslangici kabul edilen magna carta vergi yuzunden cikti, bizim vatandas ise vergilere cok duyarsiz kitap isindede devlet baya bi parayi vergi olarak gotruruyor, her yazim basim asamalarinin neredeyse her adimindan vergi aliyor ingilteredede kdv var ama bir ps3 oyununu vergisiyle 90 liraya aliyorsun, turkiyede ayni oyun 180 gumrukte 2 vergi biniyor, ustune KDV biniyor OTV (guay geciciydi bunlar) biniyor, eglence vergisi bandrol parasi cart curt biniyor ustunede acgozlu aral geciyor bole rezil bir tablo cikiyor devletinde korsanla ilgili sikayeti zaten telif hakki degil dinleyip dikkat ederseniz, kayit disi parasal islem oluyor vergi alamiyor diye agliyor maliye mustahak yani bu ulkeye, korsan ftw olmadi yurt disindan alin kac sene uyuttular "bak herkes orcinal alirsa fiyatlar dusucek, gulluk gulustanlik olucak" diye hicbri haltin odlugu yok aksine korsan yok diye fiyatlari sisiriyorlar islerine gelince misal oyunlari 50-60 araliginda getiriyordu aral, online oyunlara veya netten oynamak icin orjinal istiyen oyunlara ise 80-90 cakiyor cikan orjinal yapimalr satmasin bakin o zaman gorurum fiyatlari devletin boyle bir uygulama yaptıgına göre vardır elbet bir bildigi,ingiltere degiliz turkiye yiz biz cok sukur,o oyun firmalarının cogu ingiliz hem
odiflame Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 tabiki viktor doğru söylüyor.sen vergiyi bu kadar şişirirsen korsana engel olamazsın. dolaylı vergiler üretimi hem ticaret açısından hemde kültürel açıdan vurur. kimse yurt içinden bir şey almak istemez. çünkü yurt dışından getirmek daha ucuzdur. kimse kültürel bir ürün olan kitap almak istemez çünkü vergisiz korsan daha ucuzdur.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 en iyisi ereader bence de. Para biriktiyorum, 380 tl olunca şunu alacağım (yol parası ve üyelik dahil o kadara geliyor amerikadan iste ile): http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921665921188 irc'den korsan çekerim istediğim romanı okurum. Akademik metinler için pek uygun değil ama sanırım. Roman, manga okumak için. Tarayıcımı, notebookumu alır, kütüphaneden kitap bile tararım.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 ipad hiç iyi değil bence. öyle 5-6 saatte pili bitecekse nerede bunun ereaderlığı? Amaç yanına alıp iki-üç haftada bir sarj ederek her yerde, istediğin her kitabı okumak 10 kilo kitap taşımadan. ne zaman şöyle bir 10 günlüğüne tatile gitsem bir 5-6 kiloda plajda, otelde okunacak roman alırım yanıma, hatta ikinci bir çanta alırım onlar için bissürü yük olur. şimdi 200 gr bir ereader götür tamam. pil bitecek derdi olursa olmaz ama, notebookun pil stresini bilirsiniz, ebookda da olursa olmaz. tek sarjla wheel of time'ı bitiremiyorsan o ereadera ereader denmez...
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 11,6"-12,1" tabletlerde benim gözüm.. hem e-reader, hem azcık bi pc.. e-ink özelliği de gösteren ekranlar da var negzel.. multitouch'lıları da var.. lenovo var misal şu an piyasada.. acer'da çıkardı sanırım..
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 e-ink yok onlarda ya... IdeaPad U1'de yok en azından. sürekli yenilenen, göz bozan ekranlar var. e-ink olay ekran tazelenmediği için kitap sayfası gibi sabit, basılıymış gibi durması; böylece göz bozmaması, yormaması değil mi?
Kartan Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Kitaplar çok pahalı cidden, genelde tüyapa saklıyorum parayı, toplu bir şekilde almak daha iyi oluyor
Absolut Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Türkiyedeki vergi sisteminin sebebi vergi dışında gelirimiz olmaması. Her türlü malımızı mülkümüzü sattığımız için gelir olarak bir tek vergiler kaldı onuda yakında özelleştirip devleti kapatıcaz.
Goarth Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Korsan iyi güzelde eksik safyası olayı var sinir bozucu bir durum. Yurt dışından,ülkemize kitap getirtirmek buradan pahalıya bile gelebiliyor 6 kitaba 100 dolar ödediğimi biliyorum (dragonlance).Ayrıca çok ilginç bir şekilde Hollanda ve Avrupa ülkelerinde (İngiltere hariç) inglizce kitap almaya çalışırsanız buradan daha pahalı bir şekilde vergi ödeyerek alıyorsunuz,12-13 euro altı bulamazsınız ama bazen kampanyalara denk gelirseniz 9 hatta 5 euroya kitap bile bulabilirsiniz. Ama herşeyi geçtim şu ülkede bu kadar kitabı pahalıya satıp düzgün bir kitapçının olmaması ayrıca beni üzüyor.
Arkasokak Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 kullanmıyorum ama destekliyorum ben de. yolda(on the road) kitabını 30 milyona satan ayrıntı yayınları'na büyük kinim var. alamadım aylardır, korsan almaktan kaçınıyorum teröre destek vs. gibi mevzulardan kaçındığım için almıyorum ama orijinalini de alamıyorum. bir çözüm lazım artık bu fiyatlara.
senko Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 ben monitörden bile okumaya alıştım kitapları, olasılıksızı h.p serisini ve daha biçok kitabı ebook olarak okudum. e-ink'li edevatlardan da edinirsem bi tane bi daha basılı kağıtlarla işim olmaz heralde.
naraso Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Arkasokak said: kullanmıyorum ama destekliyorum ben de. yolda(on the road) kitabını 30 milyona satan ayrıntı yayınları'na büyük kinim var. alamadım aylardır, korsan almaktan kaçınıyorum teröre destek vs. gibi mevzulardan kaçındığım için almıyorum ama orijinalini de alamıyorum. bir çözüm lazım artık bu fiyatlara. sahaflardan bak 2. el ?
Öne çıkan mesajlar