Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

media playerlar arasında ses kalitesi farkı var mı?

soulberry

Öne çıkan mesajlar

Winamp kendi decoder'ını kullandığı için bu doğru olabilir. Amma velakin olay player'dan veya decoder'dan çok, çaldığın dosyanın kalitesinde yatmaktadır bence. 320kbps'lik bir mp3'ü bütün popüler decoderlar aynı kalitede çalacaktır. Hatta 192kbps'ye kadar düşürmek mümkün bu rakamı.
Sosyal ağlarda paylaş

winamp gittikçe şişip hantallaşınca yol verdim gitti. atsan atılmaz satsan satılmaz bi windows media player varken deniyim dedim hoşuma gitti. kafama da yattı. lyric plugini de çaktın mı mis. sesin güzel çıkması duygusal olabilir ama bende de var öyle bir his. kıpır kıpır.
Sosyal ağlarda paylaş

soulberry said:

ayrıca bi soru daha sormak istiyorum, winamp'taki equalizer'de vokallerden sorumlu frekans hangisi?

Sırf vokallere özgü bir frekans aralığı yok MP3 çalarken. Dinlediğimiz şey bir miks çünkü. 200Hz frekansı üzerinde biraz gitarda vardır, biraz vokalde biraz belki klavye seside... Yapacağımız EQ ayarlamaları genel miksaja etki edecektir o yüzden. Ama kadın-erkek vokal frekans aralığı 80Hz ile 1.1KHz aralığında değişir.
Sosyal ağlarda paylaş

ipod aldim gecen. i tunes kurdum felan. bu arada 10-15 tane cd ripledim 256 aac+ formatinda.

fakat i-tunestan dinleyemiyorum. apple in kendi formati, i tunes un sikko aac dekoderinde pikleme yaparak cozuluyor, dinlenecek gibi degil yane. updatelerde patlak varmi$ megerse, biraz ara$tirdim 3 update gecmi$ ama hala duzelmemi$, cok komik ve acinasi.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

abi senin player eziyetin beni huzunlere boguyor artik

abi boyle komik bisi olabilir mi ya? aac , i tunes tarafindan support edilmiyo ahah.

reelde winamp kullaniyorum zaten sorun yok. biraz deneyimlendim hatta, winampten ipod sync leyebiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...