Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Koreliler Geliyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ardeth said:

GERGE said:

BonePART said:

ilk gelip nukleer enerji kahrolsun
gunes paneli ruzgar degirmeni bioenerji diyeni essek sudana gelene kadar dovulmesini oneriyorum

+1

bu olaya gözünü kapatıp şuursuzca koşanları da ekleyin yana. kore'ye nükleer santral yaptırmak? nasıl bir 60 yıllık geçmişi varmış korenin? ABİ KENDİNİZE GELİN TÜRKİYEDE MAL POLİTİKACILARDAN BAHSEDİYORUZ. Ya adam kalite ve maliyet arasında bir orta yol tutturmaya çalışıyorsa böyle kritik bir işte? Başka ülkelerde oluyor neden bizde olmasın? Nedir yani korenin bu alanda ölçütü ben hiç sağda solda kore hede hödö diye duymadım. Hani genetik gibi alanlarda japonya, kore gibi doğu ülkelerinin baya yatırım yaptığını duydum ama kore ve nükleer santral ikilisinin çok vurgulandığı bir yazıya rastlamadım hiç. bilen varsa aydınlatsın bizi ama bu olayın bizim politikacılarımızın mallığı olma ihtimali korkunç derecede yüksek bir ihtimal bence.

Ki ayrıca zaten nükleer santral geçici bir çözüm onu da unutmayın. Nükleer santral yaptıran bizim harkulade zeki ülkemiz diğer alanlarda çalışmalardan vazgeçip tüm parasını nükleer enerjiye yatırmak gibi bir mallık yaparsa ne olacak 50 sene sonra 100 sene sonra? Millet yeni uçaklar tasarlarken füzeden bozma uçakları kullanıp pilotlarımızın hayatını tehlikeye atan türkiye olacağız yine.

Bu olaylara bu kadar sığ da yaklaşmayın bence

gozunu kapatp suursuzca kosmak diye bi durum yok ortada
ihaleyi korenin almasindan ote nukleer santralin gelismekte olan ulkelerdeki zorunlulugunu konusuyoruz biz
ucuz enerji uretemeden petrol tabanli elektrik uretimiyle kullanamayacagin yeni teknoloji uretmek fantazisine dusenleride dovebiliriz bence

nukleer enerji ayrica nukleer fuzeyle ayni sey olmadigini
durup dururken patlamadigini
hatta hic patlamadigini
olsa olsa sizinti yaptigini ki bin tane nukleer santralde adi duyulan bi tane buyuk olay oldugunu goz onune almayannara kiziyorum ben

cunku bu adamlar termik santral sebebiyle her sene akciger hastaliklarana gidenlerin iliskisini gormek istemiyolar
Mesaj tarihi:
iyi güzelde grizu patlaması yüzünden kapanan 8 sene sonra açıldıktan kısa bir süre sonra tekrar patlayan devlet işletmeli madenlerimiz var. Sonra 30 sene hiç bi olay olmadan yabancıların elinde işleyen ama türklerin işletimine geçtikten 1 ay sonra yanan ataş petrol rafinerimiz var. neden bizi nukleer santral işletmemiz sakat gibi geliyo bana. yani o santralin çalışanı olarak hamili kart yakinimdir gibi bişi olursa allah sonumuzu hayretsin.
Mesaj tarihi:
Abi anlamadığınız şey, gidip enerji ve tabii kaynaklar bakanı yönetmeyecek santrali

bu ülkenin de mühendisi var, bu ülkenin de bilgili insanı var

geçen sayfalarda da dedim, arkadaşım bana "bizimkiler nasıl idare edecek onu" dedi, kendisi makine mühendisliği okuyor benim gibi. Eğer bana ya da ona biri kalkıp da "sen makine mühendisisin ama makineyi çalıştırmayı bile bilmezsin" dese küfrederiz yani.

İnsanlar bunun eğitimini alıyor, kimse de şakaya almaz yani bu işi. Ki, insan eliyle kontrol edilen sistemler yok artık, en ufak bi sızıntıda çat diye kapanan sistemlerden söz ediyoruz.
Mesaj tarihi:
iyide abi bu mantikla sicmaya tualete gitmemiz haram
kubura dusup boguluruz diye
anlamadigim nukleer santral sakatta hidroelektrik degil mi?
angut muhendis yagmurlu donemde kapaklari acmayip barajda yikilmaya neden olsa svasin ortasinda tsunami olsa kimse olmucek mi
yada termik santralde kazan patlasa ?

o olursa bu olursa turkler yapamaz mantigiyla m yoneticez ulkeyi anamadim ki
Mesaj tarihi:
Abi adamların yapmasından korktuğunuz şeyi siz yapıyorsunuz. Olayı hafife alıyorsunuz. Sanmıyorum ki boru hattıyla aynı kefeye koyulabilsin bi nükleer santral.

Ki adamlar da demiş yukarıda, etrafımızda sovyetler birliği zamanından kalma eski sistemler varken kendmizi rahat hissedebiliyoruz da, son sistem bi enerji santrali mi rahatsız ediyor bizi.

Ben güveniyorum abi insanımıza. Yapılır, altından kalkılır. Hiç birşey de olmaz bence. Parayla doğalgaz alıp elektrik üretmek, kömür yakıp elektrik üretmek çok saçma geliyor bana. Ki enerjide dışa bağımlılık da en büyük sorunlarımızdan sayılır.

Bigün doğalgazın kesilmesi ve elektriksiz kalmamız, nükleer santralden daha ürkütücü bence.
Mesaj tarihi:
abi onu demiyorumki o riskler alınır ama riskler diğer ülkelerde minimuma indirilir bizdede yapsınlar. oriskleri minimuma indirme olayını eğitimini versinler ama umarım gerçekten bu işi bilen kişileri bu sistemin başına getirirler.
Mesaj tarihi:
ki sole bi durum war
her kis bastirdiginda iran dogalgazi kesince bu sene sictik diye 40 takla atiyoruz
bi suru proje wardi bu konuda
iste tuz golunun alti dogalgaz deposu yapilcak felan diye ortada net bi sonuc yok
ayrica yapilan bi santralle turkiye tamamen nukleere felanda donmuyo
enerjinin %10u nukleere donse keske diye ugrasiliyo
Mesaj tarihi:
Daha önce de dedim mi bilmiyorum, adam dün 140 lira fatura geldi diye üzülüyordu işte. Ben isterim ki 30 lira faturaya üzüleceğimiz günler gelsin.
Mesaj tarihi:
UrsusMaritimus said:

abi onu demiyorumki o riskler alınır ama riskler diğer ülkelerde minimuma indirilir bizdede yapsınlar. oriskleri minimuma indirme olayını eğitimini versinler ama umarım gerçekten bu işi bilen kişileri bu sistemin başına getirirler.

abi egitimini vermeden homer simpsonu mu koycaklar santralin basina
gozunu seviyim ya
tamam biraz hamili kart yakinimdir sistemi war turkiyede de onnar daha cok mudurluk kalem mudurlugu efenime soliyim burokratlik islerinde
nukleer santralin basina ilahiyat mezunu adam mi koycaklar

elbet basina dogru duzgun birileri konur
binlerce trafo dagitim agi santral turkiyede isliyor
bi tek nukleer santral mi eencelik olsun diye peskes cekilcek
Mesaj tarihi:
"nutella yerim" said:

Devilmanta said:

neden sinop hiç düşündünüz mü?

nukleer enerji santralleri gibi termodinamik akışkan prensiblerine gore calısan sistemlerde verimi arttırmak icin kullanılacak sogutma suyu denizden saglanır ve cevrim akışkanı olarak kullanmak da uygundur

soğutma suyunun ısıtılıp denize geri basılması esnasında giriş ile çıkış suyu arasında oluşan sıcaklık farkları çok ciddi bir termal kirlenmeye sebep oluyor. umarım onu da düşünür, öyle yaparlar santralcağızımızı. SÜPER NÜKLEER GÜÇ olucaz çünkü biz.
Mesaj tarihi:
nükleer enerjiye tek karşı çıkma sebebim şu ki türkler tarafından işletilen bir nükleer santralin klasik bir devlet binası mantığında uyulması gerken kuralların hiçbirine uyulmadan gevşekçe yöentielceignden %100 emin olmam.
Mesaj tarihi:
bu arada cok usendimde
tekrar link aramaya bu foruma bi yere yapistirmistim
nukleer yakitlarin buyuk santrallerde kullanilmasi ardindan tekrar islenip kucuk santraller icin kullanilmasi uzerine bi arastirma var isvecti sanirim

recycling nuclear waste yazinca cikiyo bi cok google linki aha bi tanesi

http://www.sciencedaily.com/releases/2008/08/080821213606.htm
http://www.heritage.org/press/commentary/ed010108d.cfm
Mesaj tarihi:
abi türkler işletirse şöyle böyle olur mantığından kurtulsanız. Yurt dışında nükleer santrallerde çalışan yığınla türk var, türkiyede 3 tane reaktör var. Parasını da verirsen en kralını yaparsın.

Ancak herkes ucuz enerji diye konuşuyor ama bu işten kâr etmek için uzun vadede çokça santral yapmak gerekiyor. İnsanları korkutan türkiye bu politikayı benimseyecek mi benimsemeyecek mi? 1 tane göstermelik santral ancak fazladan para harcanıp tesis yapılmasını sağlamış olur, bir işe yaramaz.

Ama ülkede çevre kirliliğine neden olan bu kadar şey varken nükleer enerjiden yararlanmak mantıksız gözükmüyor, bir şekilde kullanmak lazım. Keşke yıllar öncesinden başlansaydı.
Mesaj tarihi:
forgiver said:

nükleer enerjinin Allah bin türlü belasını versin
güneş paneli diye bişey var, rüzgar değirmeni ülkesiyiz
tarım ülkesiyiz, buğday ek, rüzgar değirmeninde öğüt, posasıyla da bioenerji den yararlan
nükleer ne ya

hadi güneş enerjisine tamam, evet verimliliği cidden düşük ve panellerin ithalatı pahalı. rüzgar enerjisi neden kullanılmadı? jeotermal enerji üretimi? diğerleri?

http://www.nytimes.com/2009/10/21/business/global/21iht-renturk.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Wind_power

YOO YOO, nükleer yapmamız lazım. neden? çünkü dış politikada istediğimiz gibi kullanabileceğimiz başka bir 6 milyar dolarlık koz yok. neden, çünküü rüzgar kullanırsak bir "enerji bağımlılığı" daha yaratma kozumuz yok. neden, atıkların depolanması ve bertarafı hayvan gibi bi ihale gerektiriyor, direkt veririz yandaşlara, herkes kazanır. alır verir, ekonominin eline veririz.
Mesaj tarihi:
gecko said:

gap projesini bile hayata geçiremeyen bir hükümetimiz var bide siyaset yasak falan ama bir yerden geliyor oraya da bağlanıyor konu.

nükleer enerji konusunda pek bir bilgim yok, açıkçası bunlardan çok şu yaşanan terör olayları içerisinde hedef seçilebilecek bir alan olmasından korkuyorum biraz. gerçi hiçbir devlet yanı başındaki bir devlette nükleer patlama istemez ama...

fallout 3 resimleriyle dolar yakında greenpeace siteleri

gap ne biliyor musun?
gayet de geçirildi hayata. bilmeden konuşmayalım plz. brigand olsa kemikleri sızlardı
Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

forgiver said:

tarım ülkesiyiz, buğday ek, rüzgar değirmeninde öğüt, posasıyla da bioenerji den yararlan
nükleer ne ya

hadi güneş enerjisine tamam, evet verimliliği cidden düşük ve panellerin ithalatı pahalı. rüzgar enerjisi neden kullanılmadı? jeotermal enerji üretimi? diğerleri?

http://www.nytimes.com/2009/10/21/business/global/21iht-renturk.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Wind_power

YOO YOO, nükleer yapmamız lazım. neden? çünkü dış politikada istediğimiz gibi kullanabileceğimiz başka bir 6 milyar dolarlık koz yok. neden, çünküü rüzgar kullanırsak bir "enerji bağımlılığı" daha yaratma kozumuz yok. neden, atıkların depolanması ve bertarafı hayvan gibi bi ihale gerektiriyor, direkt veririz yandaşlara, herkes kazanır. alır verir, ekonominin eline veririz.

ruzgar hakkinda ne kadar arastirma okudun
turkiyenin ne kadarinda ruzgar kullanilabiliyor?
ruzgarin en buyuk sorunu nedir yada daha guzel soru
dur ben cevapliyim
sustainability
yane senelik ve aylik donemlerde degiskenlik
ruzgar enerjisi kotu bir opsiyon degil
ama o sene hafifi ruzgarli gecince arka planda calisan stabil guclu santtrallerin olmayinca aglamak disinda bisi yapamassin
Mesaj tarihi:
BonePART said:

ilk gelip nukleer enerji kahrolsun
gunes paneli ruzgar degirmeni bioenerji diyeni essek sudana gelene kadar dovulmesini oneriyorum

said:
nükleer ne ya

offf
Mesaj tarihi:
rüzgar enerjisinin türkiye'de bir numaralı enerji kaynağı olabileceğini zaten düşünmüyorum. doğalgaz çevrim santrali dediğimiz o sistemin yükünü biraz azaltsa yeterli bence.

nükleere gelmeden ÖNCE diğer kaynaklar tam anlamıyla kullanılmalı, nükleer son çözüm olmalıydı diyordum.
  • Yeni Oluştur...