Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genel Sağlık Sigortası ve Öğrencilik

Toledor

Öne çıkan mesajlar

Şuan öğrenim görmekteyim, yaz stajını yaparken babamın üzerinden olan sigortam iptal edilip staj yerim sigorta yapmıştı. Staj bitti geçen ay hastaneye gittiğimde sigortamın şuan olmadığı söylendi. Kısacası tekrar babamın üzerinden sağlık sigortamın devam etmesini istiyorum şuan. Nette tam dökümanları gözükmedi.
Bunu tekrar açtırmak için hangi dökümanlara ihtiyacım var? Herhangi bir sgk kuruluşuna bunlarla başvursam açılırmı? Yoksa sadece ikametimde gözüken yere bakan sgk ya mı gitmem lazım vs? Nette bununla ilgili bilgi bulamadım
Sosyal ağlarda paylaş

Memur değil. Özel şirkette çalışıyor. Aslında kendisinden de öğrenebilirim. Fakat hem saat geç hem ağrılarım arttı, şimdiden neler yapmam gerektiğini öğreneyim duruma göre yarın sabahtan halletmeyi planlıyorum. Hemde bu durumda olan kişiler için kaynak olur bu konu
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce öğrendiğime göre Sgk da ki aktif durumu benim sigorta başlangıcı yaptığımı belli ediyormuş. Sağlık hizmeti ayrıymış ki benim de öğrenmek istediğim oydu. Okul gereği silivri dolaylarındayım fakat bildiğim sgk unkapanında. Önemli derslerimde var haftasonuna kadar. Diğer öğrenmek istediğim mecbur oradan mı başvuru yapmam lazım yoksa buraya yakın herhangi bir sgk ya da başvuru yapabilrimiyim?
Sosyal ağlarda paylaş

En sonunda böyle birşey buldum
said:
Sosyal Güvenlik Kurumunca 28 Eylül 2008 tarihli resmi gazetede yayımlanan “Kısa Vadeli Sigorta Kolları Uygulama Tebliği” nin, Bakmakla Yükümlü Olunan Kişilerin Genel Sağlık Sigortası Hak Sahipliği Başvurularında İstenecek Belgeler başlıklı 23 ncü maddesine göre; Çocuklarınızın sağlık yardımı alabilmesi için;

- Talep formu veya talep formundaki bilgileri ve taahhütleri taşıyan dilekçesi,

- Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

- Öğrenim belgesi,

- Yabancı ülkelerde öğrenim gören öğrencilerden, Öğrenci belgesi (onaylı Türkçe tercümesi ) veya bulunduğu ülkenin Türk Konsolosluğundan alacağı belge ile YÖK veya, Milli Eğitim Bakanlığından denklik belgesi, ile sosyal güvenlik kurumuna başvuruda bulunmanız gerekiyor.

Buradaki Talep formu nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

LucifeL said:

bir de şöyle bir durum var eğer bir şirket üzerinden kişiye ssk yapılırsa o kişi velisi üzerinden ssk hakkını kaybediyor yeni yasa gereği bildiğim kadarı ile

Tamam zaten iptal olmasının nedeni bu, stajı bir şirkette yapıp orada 1aylık sigortalı gözükmem. Şuan öğrenciyim ve 25yaşıının altındayım. Yine aynı yasa bana faydalanabilirsin diyor.

Spark, aynı işlemi Unkapanındaki sgkda da yaptırabiliyormuyum, o konuda bilgin varmı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...