Toledor Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Şuan öğrenim görmekteyim, yaz stajını yaparken babamın üzerinden olan sigortam iptal edilip staj yerim sigorta yapmıştı. Staj bitti geçen ay hastaneye gittiğimde sigortamın şuan olmadığı söylendi. Kısacası tekrar babamın üzerinden sağlık sigortamın devam etmesini istiyorum şuan. Nette tam dökümanları gözükmedi. Bunu tekrar açtırmak için hangi dökümanlara ihtiyacım var? Herhangi bir sgk kuruluşuna bunlarla başvursam açılırmı? Yoksa sadece ikametimde gözüken yere bakan sgk ya mı gitmem lazım vs? Nette bununla ilgili bilgi bulamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 baban hangi sigorta? emekli sandıgı, ssk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Şuan emekli durumunda kendisi fakat çalışmaya devam ediyor. Emekli sandığı olması lazım o yüzden galiba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 emekli sandıgı olmayabilir devlet memuru mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Memur değil. Özel şirkette çalışıyor. Aslında kendisinden de öğrenebilirim. Fakat hem saat geç hem ağrılarım arttı, şimdiden neler yapmam gerektiğini öğreneyim duruma göre yarın sabahtan halletmeyi planlıyorum. Hemde bu durumda olan kişiler için kaynak olur bu konu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 emekli sandıgı olsa 4 fotograf ogrenci belgesini aps ile emekli sandıgı bölge müdürlüğüne postalıyorsun karne için sonra karnen geliyor özelde çalışıyorsa ssk dır onu bilemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 sskdır o zaman. ssknın sitesine girip kendi sigorta numarandan arat bi ne çıkıyo bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Evet Ssk tan sorguladım şimdi. "aktif" ibaresi var fakat ben açtırmadım. Geçen ay hastaneye gittiğimde veznedeki bayan "Sistemde gözükmüyorsunuz" demişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 sskyı tam bilmiyorum da çalıştığın yerde belli bi süreyi doldurman gerekiyo diye hatırlıyorum 3 ay mıydı 6 aymıydı artık neyse. tam bilmiyorum ama böyle bişey vardı galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Az önce öğrendiğime göre Sgk da ki aktif durumu benim sigorta başlangıcı yaptığımı belli ediyormuş. Sağlık hizmeti ayrıymış ki benim de öğrenmek istediğim oydu. Okul gereği silivri dolaylarındayım fakat bildiğim sgk unkapanında. Önemli derslerimde var haftasonuna kadar. Diğer öğrenmek istediğim mecbur oradan mı başvuru yapmam lazım yoksa buraya yakın herhangi bir sgk ya da başvuru yapabilrimiyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 En sonunda böyle birşey buldum said: Sosyal Güvenlik Kurumunca 28 Eylül 2008 tarihli resmi gazetede yayımlanan “Kısa Vadeli Sigorta Kolları Uygulama Tebliği” nin, Bakmakla Yükümlü Olunan Kişilerin Genel Sağlık Sigortası Hak Sahipliği Başvurularında İstenecek Belgeler başlıklı 23 ncü maddesine göre; Çocuklarınızın sağlık yardımı alabilmesi için; - Talep formu veya talep formundaki bilgileri ve taahhütleri taşıyan dilekçesi, - Nüfus Cüzdanı fotokopisi, - Öğrenim belgesi, - Yabancı ülkelerde öğrenim gören öğrencilerden, Öğrenci belgesi (onaylı Türkçe tercümesi ) veya bulunduğu ülkenin Türk Konsolosluğundan alacağı belge ile YÖK veya, Milli Eğitim Bakanlığından denklik belgesi, ile sosyal güvenlik kurumuna başvuruda bulunmanız gerekiyor. Buradaki Talep formu nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 kişisel bilgilerini dolduracagın ve karneyi talep edeceğin A4 kağıt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 erkek çocuk 18 yaşından sonra babasının sigortasından yararlanamaz. Kız çocuk evlenene kadar yada bir işe girene kadar. Sen 18'i geçtiysen yararlanamazsın. Ama işten çıktıktan sonra 6 ay hakkın var sigorta için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Öğrenci olduğum için 25 e kadar hakkım var diye biliyorum. Karne olayı kaldı mı ki hala fistan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Karne kalktı. Öğrenciyken üniversitenin hastanesi bakmıyor mu zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Kıytırıktan bir yer bahsettiğin yer. Ufacık bir oda da 1 kişi. Hangi bir hastalığa tanı koyabilir ki=) Yarın yinede gidicem ama en azından hangi sağlık bölümüne gideceğimi yönlendirir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 bir de şöyle bir durum var eğer bir şirket üzerinden kişiye ssk yapılırsa o kişi velisi üzerinden ssk hakkını kaybediyor yeni yasa gereği bildiğim kadarı ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Okulun mediko bölümü sevk yapar zaten tanı koyamadığı bir hastalık varsa. Oradan aldığın sevk kağıdı ile hastaneye gidebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 öğrenci belgesi al bağcılardaki sgk yerine git, o kağıdı orda dolduruyosun sora 5 dakkada hallediyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 LucifeL said: bir de şöyle bir durum var eğer bir şirket üzerinden kişiye ssk yapılırsa o kişi velisi üzerinden ssk hakkını kaybediyor yeni yasa gereği bildiğim kadarı ile Tamam zaten iptal olmasının nedeni bu, stajı bir şirkette yapıp orada 1aylık sigortalı gözükmem. Şuan öğrenciyim ve 25yaşıının altındayım. Yine aynı yasa bana faydalanabilirsin diyor. Spark, aynı işlemi Unkapanındaki sgkda da yaptırabiliyormuyum, o konuda bilgin varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar