reyou Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 sole bi html parcasi var, benim aliskanligim root elemente bir pixed degeri vermek ve alttaki tum child lar ile yuzde ile devam etmek bolece tepedekini degistrince hepsi birden uyum sagliyo ama daha once farketmemistim IE ile firefox farkli sekilde gosteriyo mesela firefoxda daha genis ie de daha az. (isteyen kodu copy/paste ile deneyebilir) ama bold ile olan kisma 550px verirsem ikiside ayni oluyo ama ben bunu istemiyorum. Varmidir bunla daha once karsilasmis olan? Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 O fark IE'nin son sürümünde ortadan kalktı galiba ama uyumluluk ile açarsa yine sorunlu gözüküyor. Yüzde farkıyla alakalı değil de padding-margin anlayışlarıyla alakalı bir şeydi sanırım. Default olarak birisinde bazı değerler 0 alınırken diğerinde 0 alınmıyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 MasterHapLo said: table degil de tamamini divle olustursan en disa bi wrapper atarsin fixed width li. icine yine div at tamamini kaplicak pixel larda. mesela wrapper a 900 ver icine de cift kolon attigini dusun 300 e 600 luk. bunlari floatla yerlestirirsin. bu kolonlarin icine de attigin her div e padding yerine margin kullanarak ayarla. padding verdiginde genelde distaki div in genisligi yetmiyor. padding le de yaparsin mesela distakine padding ayarlayip icindekine fixed with vermezsin kendi ayarlar. ikisi de olur. ie deki bug i da unutmamak lazim body margin ve padding i sifir yapip wrapper i ortalamak istediginde margin right left auto ie de calismiyor. bunun icin body ye text align center da vermek gerekiyor. wrapper icin istersen left diyebilirsin sonra. bunu istemiyorum mesela, 900 verdikten sonra 30% 70% vericem, bole devam edicek, sonra ben tepedeki 900 u oynattikca content de degisecek haliyle ama, broserlarda nasi bi matematik varsa pixel i aliyo, yuzdeligi farkli aliyo yav. faiz oranlari farkli galiba :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deggial Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 cellspacing="0" vermemişsin. Muhtemelen ondan oluyordur. Ama ben de table kullanmaman taraftarıyım. Çünkü padding ve spacing'leri versen bile, tarayıcıların table yorumlama tarzları hep farklılık gösteriyor. Bir de tag'in den uzak durmanı şiddetle tavsiye ederim. Özelikle paragraf içinde kullanmak yerine, yaptığın örnekteki gibi nesneleri ortalamak için kullanıyorsan daha da artar bu şiddet. İyi yolculuklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar