Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ISA CARD

Rerore

Öne çıkan mesajlar

bi kac cozum var olmasina var da amac nedir ne yapmak isteniyor bi onu yazsan yardim etmek daha kolay olur.

boyle hem soruyu anlamak hem cevap vermek ayri puzzle.

edit: birde cozumun butcesi nedir, hani cozulur cozulmesine de modern bir muadili daha ucuza gelebilir. hem fonksiyon hem de fiyat manasinda.

kullanilcak cihaz buna degecek bisey mi yani eski bi cnc, laser engraving cihazi falan mi var
Sosyal ağlarda paylaş

amaç: eski bilgisayarı güncellemek
restart atması bile 3 dk sürüyor
cihaz 3 boyutlu ölçüm cihazı, ederi var

şu anki bilgisayarda gerekli olan 2 com, 2 de isa var

en ekonomik çözüm yolu: herhangi bir ofis bilgisayar kasasını alıp, sistemi yükseltmek ama anakart isa desteklemez diyorsunuz,

modern muadili derken?
Sosyal ağlarda paylaş

Bazilari isa yi scsi raid , iste eski kaliteli midi daclarini atmak istemediklerinden kullanmak istiyor, isin ucunda ederi bu tarz dusuk cihazlar olsaydi guncel muadillerini onericektim attigin tas urkuttugun kusa degmez diye.

bu durumda isa icin 2 yol var, birincisi isa slotuyla uretim yapmaya devam eden sirketlerden bi tanesinin anakart modellerine bakmak (sanirim abit 1-2 sene once cikartmisti. goz atar soylerim var mi boyle bisey gercekten diye, ben var diye hatirliyorum) , ikincisi bi adaptor kullanmak. adaptorde pci to isa ve isa to usb2 seklinde olabilir.

hatta arstech in bi adaptoru var boyle, yalniz driver vs icin elinizdeki cihaz modeli ve kartinizi adamlarin teknik destegiyle bir teyit etmek isteyebilirsiniz. zira ucuz bi adaptor degil. ama daha ucuz bir cozum olacagini da sanmiyorum bundan.

pci cozumleri ise artik uretilmiyor olabilir, ebay bakinilacak en garanti yerdir bu tarz eski parcalar icin. onun disindaki yerlere pek itimat etmezdim ben olsam.

com portlarin problem olacagini sanmiyorum. hala cogu bilgisayarda 1-2 adet serial var. olmadi pci cozumleri var cok ucuza.
Sosyal ağlarda paylaş

simdi baktim. abit degilde hatirladigim dfi mis ak74 modeli yalniz dfi i turkiyede normalde bile bulmak problem, spesifik bi modeli nasil bulursun bilmem.ayni sekilde adek ve axiom un da guncel mobolari var. fakat ne kadar guvenilir, fiyatina deger mi, edinebilirmisin, edinirsinde problem yasarmisin, hic bi fikrim yok.

en iyisi arstech ile gorusup cozum istemek muhtemelen.

kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Core 2 Quad & Core 2 Duo Motherboard
with ISA & PCI Slots!

cevap aldım 319 dolara veriyorlar anakartı
p4 anakartı da o fiyata
p4 işlemciye 150 dolar yazmış karaborsa olmuş

(No DMA support for ISA) yazmış önemli midir bilmiyorum

bir de 2 isa slot ta kullanılacak bazı kartlar çok yer kaplıyor iptal edebilir diğer slotu ona dikkat etmem lazım

önce ödeme sonra teslimat diyorlar herhalde dolandırmazlar

http://www.arstech.com/item-USB-2-0-to-ISA-card-ROHS-usb2isar.html
şöle bişey de var tabi
http://forum.paticik.com/read.php?27,5139325,page=1
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...