Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Su alet alinir mi ?

di

Öne çıkan mesajlar

Eklemler açısından bisiklet daha sağlıklıdır yani bir diz sakatlığında (sakatlanmalar çeşitli olmakla birlikte) koşma daha güvensiz olur.

Eliptikler dersen onlar da iyi yani. Unutmaman gereken bi şey daha var ki apartmanda oturanlar koşu bandı alırken komşularını da düşünmeli.

Ayrıca bir de ağırlık seti almanı öneririm.

Sonuç olarak benim önerim:
Ağırlık seti + Bisiklet yahut eliptik yahut kürek aleti.
Sosyal ağlarda paylaş

Onerileriniz isime yariyor gercekten ama anlatamadigim olay; ben otururken bile zor kiriyorum dizimi ve sakatligima gore normal bir durum bu aslinda. Cok ama cok zor iyilesen bir bolge kikirdak doku. Yaklasik 1 senedir cekiyorum ve 1 sene daha cekecegim en az.

Dolayisiyla bisiklet suremiyorum arkadaslar. Hem yasak hem de bildiginiz yapamiyorum. Denedigim anda sakatlanip 15 gun yatiyorum ve sonraki 15 gun de topallayarak geziyorum.

Sert zeminde kosunca da ayni olay.

Hani derdimi anlayin diye yaziyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

Haydaaa. Nası oldu? Bisiklet yüzünden mi?

Evin icinde ordan oraya hizli sekilde yurutup hafif ziplayinca gitti abi diz yine =) Disari bile cikamadim.

Dedigim gibi sert zemin en buyuk dusmanim.

Bu arada sorun diz kapaginin kikirdaginda oldugu icin yine cok fazla sansim yok. Anca diz kapagi cevresindeki kaslari ve genel olarak bacagi gelistirmem lazim. Hem doktor, hem spor salonundaki hocanin tavsiyesi bu yonde. Lakin dizimi kirmadan o da cok zor. Kisir dongudeyim abi resmen. Deliricem.
Sosyal ağlarda paylaş

Var bi kagitta yazili cizili hareketler. Buraya aktaramayacagim ama basit hareketler ve duzenli olarak tekrarlaniyor onlar. Lakin daha fazla faydasini gormuyorum.

Ya cok dertlisin, cozumleri de begenmiyosun diyeceksiniz belki ama hakkatten dertliyim. Niyetim bu illetten bir sekilde kurtulmak. Cok siddetli ama bir anlik aciya agriya dayanilabiliyor ama boyle surekli ve hafif agri resmen delirtiyor adami. Doktora gidiyorum agri kesici alip oturacaksin diyor. Cektigim agriyi kesicem yani iyilesmicem. Oyle ilacla falan olmayacagi da kanitlandi cunku 1 senedir ilac kullaniyorum, bi halta yaramadi. O yuzden canima tak etti geldim bu aletleri sordum. Bir anlik heves degil hani.

Sonuc olarak, ben hizli tempo yuruyebiliyorum cok sert olmayan, darbeyi emen zeminlerde -ki o da ancak yumsak tabanli ayakkabiyla. Cozum olarak bunlardan alayim bari dedim, lakin gicirdiyomus ve ses yapiyomus bu ucuz aletler. Onumuzdeki aylarda iyilesirsem daha adam akilli birseyler alabilirim belki.

Mucizevi bir cozumunuz yoksa bulana kadar cekmeye devam edicem gibi gorunuyor.

Tekerlekli sandalye de geyikti eyv. lakin not an option sukrucum.
Sosyal ağlarda paylaş

yav benim annem babam fizikçi, bana senin fizik tedaviye ihtiyacın varmış gibi geldi

bu kırmızı ışıklar oluyor normal bi lambaya takıyosun sonra günde dizini mesela 15 dakika tutuyosun falan o ışığa 15 cm yakınlıkta. infralüyojsş gibi bi ismi olcaktı sfd

istersen öğreneyim bişeyler, ne sormam lazım tam olarak tanısı nedir bu kıkırdaktaki şeyin?

yani evde titreşim elektrik vs verebilen portatif fiziktedavi aletleri var belki onları almayı düşünürsün bilemedim

kıkırdak deyince eklem falan geldi aklıma ondan dedim ama fiziktedavinin işi eklemle kemikle sadece sanırım
Sosyal ağlarda paylaş

Dizimdeki kikirdaklarda zedelenme var abi benim. Meniskus falan degil. Kikirdaklarda sorun var. Yururken ya da dizimi kirgidimda bildigin ses geliyor geliyor boyle kikirdaklarin surtunme sesi falan.

Kondromin kullandim uzunca bir sure ama baktim ki daha fazla iyilesmiyorum doktora da birakiyorum deyip biraktim.

Nasil yaptin dersen, 9 sene spor yapmayip sonra 110 kilo olarak futbol oynadim.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazdim kirk kere, sonra sildim ama dayanamicam cidden.

Sacmalamayin nolur. Yani sakatim, bi tek bunda yapabiliyorum su anda dememe ragmen gelip gelip "bu dunyanin en zavalli ziki" deyip bir de no offence ekleyince delirmemek elde degil.

Kaldi ki aklima gelmeyen ve tavsiye ettiginiz alternatifleri de degerlendirmeye calisiyorum ama su tip mesajlar ciddi anlamda batiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...