Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yüksek Çözünürlüklü Monitörde DivX İzlemek

deggial

Öne çıkan mesajlar

-- Bir hafta öncesine kadar, 1024x768px çözünürlükte 17" CRT monitör kullanmaktaydım.

-- 24" 1920x1200px Samsung T240 kullanmaya başladım.

-- HD filmleri cam gibi oynatıyorum çok zevkli.

-- Ancak 720x400px mertebesindeki eski DivX filmlerim berbat görünüyor.

-- Görüntünün aşırı "strech" edilmesinden kaynaklandığını düşünüyordum.

-- Fakat görüntüyü FullScreen yapmadan, 17" boyutlarına denk gelecek kadar yakınlaştırsam da sonuç değişmiyor.

-- %125, %150 veya %200'lük yakınlaştırmaların hepsini denedim. En ufak bir yakınlaştırmaya dahi tahammül edemiyor.

-- Eski CRT monitörümde, aynı seviyedeki yakınlaştırmada görüntüde sadece rahatsız etmeyecek derecede hafif bir bulanıklık oluşurken; yeni monitörde bu bulanıklık yerine kare kare kesitler halinde rahatsız edici bir sonuç alıyor olmamın sebebi nedir?

-- Veya bir çözümü var mıdır ??

EDIT -----------
Not: İşletim sistemim WinXP. Win7 kullanmamın bu konuda bir artısı olabilir mi?
----------------
Sosyal ağlarda paylaş

ben derdi de anlamdim ki, dusuk cozunurluklu goruntu buyuk monitorde elbette tirt olacak.

divx arsivlemekde dunyanin en gariban islerindendir muhtemleen. hangi filmi 2. , 3. kez izliyoruz ki sonucta. cok begendigin 4-5 adet vardir, arada acar bakarsin max. gerisini sil gitsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

19" philips bi monitorum var, 109p4 tü sanırım tam modeli. 1600*1200 85 hz de kullanıyorum. tek kötü yanı mini buzdolabı boyutlarında. ondan al kurtul bulabilirsen :>

1600x1200'de 85Hz çok iyiymiş. Bunu yapabilen bir monitör olduğunu bilseydim LCD'ye hiç bulaşmazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

ben derdi de anlamdim ki, dusuk cozunurluklu goruntu buyuk monitorde elbette tirt olacak.

divx arsivlemekde dunyanin en gariban islerindendir muhtemleen. hangi filmi 2. , 3. kez izliyoruz ki sonucta. cok begendigin 4-5 adet vardir, arada acar bakarsin max. gerisini sil gitsin.

Dediğim gibi; problem sadece ekranı komple kaplayınca değil, eski monitörde yapılan zoom miktarı kadar zoom yapsam bile ortaya çıkıyor. Bir çatallaşma, bir mozaikleşme, bir kararma, bir kendini bilmezlik başgösteriyor.

Arşiv olayına gelince;
Asıl maksadım hiç bir zaman kocaman bi arşivim olsun değildi sanırım. Arşivin yarısından fazlası anime serileri zaten. Ve ne yalan söyliyeyim, sevdiğim animeleri 4-5 kere izlediğim oluyor, evet... bazı filmleri de aynı şekilde tekrar tekrar izlediğim oluyor.

Ama sil(e)mememin en temel sebebi şu ki; vaktiyle 256K, 512K ADSL bağlatısı standartkene, bir filmi indirmenin günler aldığı o kadim zamanlarda, paylaşım programlarının başında uyuya kalarak indirmiştim ben bunları. Manevi değerleri var yani. Ve o zamanlardan kalma alışkanlığım, indirdiğim şeyi sil(e)miyorum.

Şimdi işe yaramıyor olduklarını görmek büyük hayal kırıklığı.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

bi laptop alıp yakından hd kalitesyle izleyecen

Laptop yok. Alacak maddi imkan da kalmadı bu yeni monitörden sonra.

Ama "Neden eski monitörü yenisinin yanına kurmuyorum ki??" gibi bir fikrim geldi birden. İki Samsung, bir dede bir torun anlaşır giderler.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

yenisini indir işte hd falan. sonra diğerlerini silersin mecbur. başta direnirsin biraz ama sonradan heeeyt len deyip :>

Bu yaşadığım hazin hikayeden sonra, 720p de yetmez.. 10GB üzerindeki 1080p filmleri indirme gerekliliği ortaya çıkar. Bu da ciddi bir emek ve zaman gerektiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Farklı codecler farklı sonuçlar yaratıyo stretch olayında. Hangi codec paketini kullanıyosun bilemiyorum ama sıfırdan, temiz bi CCCP kurulumu yapmayı deneyebilirsin. Ayrıca her şeyi Media Player Classic ile izler, onun görüntüleme modunu da VMR9'a getirirsin, bozulma daha az olur. http://wiki.digital-digest.com/index.php/Media_Player_Classic:_Hints_and_Tips

Mesela az önce 576x240 çözünürlüklü bi film izledim 22" monitörümde, gözüme batan hiçbi şey olmadı. Alıştım mı nedir.
Sosyal ağlarda paylaş

@gecko
olamaz. yapmış olamazsın. nasıl yaparsın?? Mesela şimdi ben "abi ben 69'dan sonrasını izlemedim hala, indirmeye üşeniyorum" desem, "aaa bende var, yarın getiririm" diyemeyeceksin. Bu seni üzmeyecek mi hiç??
----
@Kojiroh
Codec yenilemesi bir şeyi değiştirmedi. Ne kadar pack olarak yüklesek de zaten artık DirectShow hep varsayılan olarak devreye giriyor bu DivX Xvid dosyalarında.

@Bone
MPC yönetir. MPC olmasaydı Avivo desteği ile 1080p filmeleri hiç bir zaman izleyemeyecektim. Bu ayarları vakti zamanında yapmıştım yani zaten. Bu da değil cevap.
----

Cevap şu:
Uzun karşılaştırmalarım ve analizlerim sonucu, problemin encoding kalitesi ile alakalı olduğunu fark ettim. Yani, ikisi de aynı çözünürlüğe sahip 700MBlık dosya ile 2GB'lık DivX dosyası arasında büyük fark var. Bahsettiğim çatallaşma tamamiyle encode sırasında oluşan, hani kareler arasında ekrana yapışıp kalan şu malum lekelerden ibaretmiş meğerse.. 600kbps lik dosya ile 2000kbps arasındaki fark açıkça çıktı gün yüzüne.
Ama ne kadar yüksek rate ile encode edilmiş olsa da, DivX ölmüş artık üstadım. Biz de yaşlanmışız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...