Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aikido Hakkında Yorumlarınız, Bildikleriniz

dastingo

Öne çıkan mesajlar

Şimdi ben de 3-4 hafta önce kickbox'a başladım. Tekme teknikleri çalışırken önkollarımıza şu koruma minderlerden (adı neyse artık) takıyoruz. Baya kalın ve yumuşak şeyler. Bazen partnerim hareketi yanlış yapınca hoca partnere hareketi göstercem diye gelip benim üzerimde gösteriyor. Hoca 90 kilo civarında ve sağlam vücudu var. Tekmeyi (yavaş şekilde) vuruyor, ben minderlere rağmen yarım metre tepiyorum. Minderlere rağmen kollar yine baya acıyor. Hatta bir keresinde low-kick gösterirken bacağın üst kısmına yavaşça bir vurdu, ayakta durmakda zorlandım. Biraz daha hızlı vursa direk yerde kıvranırdım. Tam hız vursa kırar bile.

Merak ettiğim şey şu. Filmlerde videolarda falan görüyoruz, adam tekmeyi tutup bacağı çeviriyor falan. Öyle bir hızla ve güçle gelen tekmeyi bırak tutmayı bırak, değmenin bile pek mümkün olacağını sanmıyorum. Mümkün mü böyle bir şey? Tekmeden tamamen kaçtıktan sonra adamın dengesini bozmak ya da adamın momentumunu kullanarak bir şeyler yapmak mümkündür herhalde. Ama o bacak yakalama, yumruk tutma hareketleri falan pek olası gelmedi bana. Nedir bu konuda görüşleriniz?
Sosyal ağlarda paylaş

aikido sadece spor değildir, yaşam biçimidir. geyik değil gerçekten öyle. bi kere olayını anladığın zaman herşeye o gözle bakmaya başlıyosun. vücudun düşündüğünden daha yararlı hale geliyor. kafan açılıyo. 3. gözün bile açılıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
Merak ettiğim şey şu. Filmlerde videolarda falan görüyoruz, adam tekmeyi tutup bacağı çeviriyor falan. Öyle bir hızla ve güçle gelen tekmeyi bırak tutmayı bırak, değmenin bile pek mümkün olacağını sanmıyorum. Mümkün mü böyle bir şey? Tekmeden tamamen kaçtıktan sonra adamın dengesini bozmak ya da adamın momentumunu kullanarak bir şeyler yapmak mümkündür herhalde. Ama o bacak yakalama, yumruk tutma hareketleri falan pek olası gelmedi bana. Nedir bu konuda görüşleriniz?

En kaba kuvvete dayanan sporlarda/sistemlerde bile esas olay gelen darbeyi absorbe etmektir. Sen sabit durdugun icin ve herhangi bir karsilik vermedigin/veremedigin icin o kadar etki altinda kaliyorsun.

Benim devam ettigim aylarda hoca -psikopatligindandi biraz- sopalarla falan daliyodu arada bize. Duzgun sekilde karsi koyabilirsen ne ala, koyamazsan resmen sopa yiyodun.

Diz ile kasik arasina gelen darbe karsilanirken bacagi dumduz tahta gibi tutmazsin mesela. Egdigin zaman vucudun o kismini darbenin etkisi dagiliyor.

Yine omza, kola gelen tekmelerde once vucudunu, omzunu one cikarip tekmeyle birlikte geri cekersin kendini. Etkisi buyuk oranda azalir yine.

Yazarak anlatamiyorum gerci ama teknigiyle yaparsan sag kaliyosun =)
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

samuray olmak istiyorum ben ne lazim? aikido, kendo, iaido, bunlarin 3unu birlikte yapabilir mi bir insan?

Aikido.. Zaten bukiwaza yapiyorsun onda bol bol. Kilicmis, bicakmis, sopaymis.

Istersen belirli bir yerden sonra yok ben sadece Iaido ile ugrasacam diyip Hattori Hanzo da olabilirsin :P
Sosyal ağlarda paylaş

Aikido yu NE YAPARSANIZ YAPIN uygulamayin bilmeyen adama. Kavgada uygulanacak bir spor degil. Direk oldurur adami ya da sansliysa sakat birakir.

Genellikle aikido da sen degil, adam kendi kendini olduruyor.

Dusmeyi bilmeyen adama aikido yapilmaz. Aman.. Basiniz belaya girer valla sonra, lisansliysaniz hele bir de.
Sosyal ağlarda paylaş

mirage o darbe olayına alışıyorsun bir süre hepsi diyafram kontrol ile alakalı. bizim hoca da aynen öyle lapa falan tutarken biri yapamadığı zaman kendi gösteriyor doğal olarak ilk başlarda elim kolum ayrı yerlere gidiyordu vurduğunda şimdi iyi kötü tutabiliyorum ama hala bi push kick te 1 metre geriye kayıyorum orası ayrı. Hoca vurduğu anda nefesi vericeksin. low kick olayında hiç yemediğin için kıvranman doğaldır :) bir süre sonra o acıdan zevk almaya başlıyorsun zaten tam hasta işi.
Sosyal ağlarda paylaş

sharky said:

Aikido yu NE YAPARSANIZ YAPIN uygulamayin bilmeyen adama. Kavgada uygulanacak bir spor degil. Direk oldurur adami ya da sansliysa sakat birakir.

abi şunu kime dediysem inanmadı. ağır ağır gösteriyorum bilmeyene bazen. bu ne lan diyolar. bileğini eline veriyorum sonra adama yazık oluyo. inanmıyo lan kimse. olm ölürsünüz bak diyorum, dinlemiyolar
Sosyal ağlarda paylaş

seminer oldu bi kere
2. dan hoca geldi. 4. dan öğrenci var. hareket gösteriyolar. adını unuttum şimdi. şomeuçiyi alıp, boyundan vücudunu döndürme hareketi işte. adam yaptı öğrencisine. boynu zedelendi adamın, hastaneye kaldırdılar. bilen adam bu bi de.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
bu dastingonun verdiği gazla bende başladım çok güzel haftada 2-3 gidiyor birbirimizin ağzını burnunu kırıyoruz vallaha. herkese tavsiye ederim.

şaka bir yana hiç aklımda olmayan birşeydi. bizim eve de yakınmış dedim ben de geliyorum.
bi kıyafetin içinde yüzüyorum biraz o kadar.

bir de geçen gün ağzımı kırdı gaza gelip bu adam. gavur mu fırlatıyorsun dedim sen ulan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...