Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 selamlar, 4 yil c++ yazmayip yuzbinlerce satirlik c++ projesinin icinde buldum kendimi de, simdi yeni yazdigim bir bolumde birsey farkettim. bir fonksiyonum var, string aliyor icine. bu fonksiyonu cagirirken string parametresi olarak direk "asdvdfgdfs" girersem cannot convert char* to string hatasi aliyorum. ama string a = "asdfdsf" yapip bu a yi gonderirsem fonksiyona, sorunsuz build edebiliyorum. "asdfsdvsdfa" yi yollarken haci bu char* degil string demenin variablea atamadan baska bir yolu var mi? sanki "sadfdvd" oncesine bir harf koyarak bazi seyleri anlatabiliyorduk, bu da oyle mi yapiliyordu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kgns Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 oha bunu ilk defa gördüm, ama tam tersinde, string objesinin .c_str() methodunu çağırarak uyumlu hale getirebiliyoduk. senin karşılaştığın tam tersi sanırım, "asadasd" bunun string olarak verilememesi baya ilginç, kullanılan string classı bizim kullandığımızdan farklı olması gerek bunun için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Ben de pek hatirlamiyorum ama, direk olarak (string)"sadasd" seklinde typecast yapmayi denedin di mi? Buna can not convert diyosa muhtemelen string nesnesi yaratilirken constructor inin cagrilmasi gerekiyor ondan variable a atamadan cozum olamaz sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 pointer fln denesen dicem belki bi cagrisim yapar ama, benimde 4 sene oldu c++ yazmayali. C# in kolesi olduk :( ha bide sunu buldum ama bilmiyorum yardimci olurmu; http://www.linuxquestions.org/questions/programming-9/how-to-convert-string-type-to-char-in-c-423771/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Penthesilea said: "asdfsdvsdfa" yi yollarken haci bu char* degil string demenin variablea atamadan baska bir yolu var mi? sanki "sadfdvd" oncesine bir harf koyarak bazi seyleri anlatabiliyorduk, bu da oyle mi yapiliyordu? Constructor ile olmaz mı? string("asdfsdvsdfa") Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 C'de char array tanimlayip onun icine atiyoduk string'i. Oyle yap =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kgns Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 "cannot convert char* to string" demiş, olay tam tersi. yoksa c_str methoduyla halledebiliyosun zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Dogru diyosun. Gozumu acar acmaz cevap yazmamam lazim soyle seylere =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Mirage'ın dediği gibi olabilir veya stringstream diye birşey vardı onla yapılabilir tam hatırlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 adres pointer koyarak oluodu sanki. & işareti kullanarak. ama string aldıgına emin misin? char* alıodur sanki o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 en kolay cozum: char* parametre alacak sekilde overload et Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 char* alıp, bunu yeni bi stringe atayarak asıl fonksiyonu çağıran bi wrapper yazmak ilk akla gelen yöntem. Ama bunda da memory leak oluşabilir, dikkat etmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar