Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

c++ string sorusu

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

selamlar,
4 yil c++ yazmayip yuzbinlerce satirlik c++ projesinin icinde buldum kendimi de, simdi yeni yazdigim bir bolumde birsey farkettim.

bir fonksiyonum var, string aliyor icine. bu fonksiyonu cagirirken string parametresi olarak direk "asdvdfgdfs" girersem cannot convert char* to string hatasi aliyorum. ama string a = "asdfdsf" yapip bu a yi gonderirsem fonksiyona, sorunsuz build edebiliyorum.

"asdfsdvsdfa" yi yollarken haci bu char* degil string demenin variablea atamadan baska bir yolu var mi? sanki "sadfdvd" oncesine bir harf koyarak bazi seyleri anlatabiliyorduk, bu da oyle mi yapiliyordu?
Sosyal ağlarda paylaş

oha bunu ilk defa gördüm, ama tam tersinde, string objesinin .c_str() methodunu çağırarak uyumlu hale getirebiliyoduk.

senin karşılaştığın tam tersi sanırım, "asadasd" bunun string olarak verilememesi baya ilginç, kullanılan string classı bizim kullandığımızdan farklı olması gerek bunun için
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de pek hatirlamiyorum ama, direk olarak (string)"sadasd" seklinde typecast yapmayi denedin di mi? Buna can not convert diyosa muhtemelen string nesnesi yaratilirken constructor inin cagrilmasi gerekiyor ondan variable a atamadan cozum olamaz sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

pointer fln denesen dicem belki bi cagrisim yapar ama,
benimde 4 sene oldu c++ yazmayali.

C# in kolesi olduk :(

ha bide sunu buldum ama bilmiyorum yardimci olurmu;

http://www.linuxquestions.org/questions/programming-9/how-to-convert-string-type-to-char-in-c-423771/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...