Laorx Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 çocukları 17 sene tutan yok zaten? 2001'de 2'side serbest bırakılmış isimleri değiştirilip. Bugun onlardan bitanes(asıl suçu işlemiş olan) yeniden hapse girmiş ve tam olarak ne yaptığı söylenmemiş basına. olay bu.
huun Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 DoruK said: yani diyorsun ki, çocuğa tecavüzden 30 sene içeri tıkılan adamın bu cezası, "adam 30 seneliğine tecavüz edemesin ama 30 sene sonra ne yaparsa yapsın zaten değişmeyecek bu herif" amacıyla veriliyor. dünyanın neresinde gördün tecavüz suçluluların tedavi edildiğini. bu tiplerin tedavi edilecek bir hastalıkları olduğunu nerden çıkarıyorsun? aynı şekilde cinayet de dahil buna. bunların büyük çoğunluğu senin benim gibi normal! insanlar. zaten aklında sorun olup bu işleri yapanları hapishaneye koymuyorlar, hastanelere kapatıyorlar ki hangisi daha kötü tartışılır. hapisten çıktığında da adam aynı adam. sadece daha önce elinde olan seçme şansını ömründne 30 sene gidince daha mantıklı değerlendiriyor. bu bir düzelme midir?
DoruK Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 DoruK said: Ardeth said: olayı matematiğe döktüğün zaman her şey yerli yerine oturuyor. http://upload.wikimedia.org/math/1/3/d/13d572ad5f05b5f6bc9d80c3b603657c.pngen isabetli sonuçlarını, ancak rangeini quartellere bölüp görüşünü daraltarak, yüzeysel bilgiler ve pek çok ihmal dahilinde verebilen yetersiz istatistik bilimini, bu tip hayati meselelere karıştırma bence.bu küfürümü de hakemli dergilerden birine iletirseniz sevinirim bu arada.
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Ahahaha xD en son istatistiğin yetersiz olduğuna mı karar verdik sdfgh. Gözlükleri icat ettikten sonra optik çok gereksiz bir dal oldu be ya xD
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 9 yaşında çocuğun hasta olmama olasılığı yok bence onları yapıyorsa. Sadece tvde görüp özenmiş olması bile bir hastalıktır ve zamanla terapiyle düzeltilebilir olması lazım. O kararda mahalle baskısı işlemiştir heralde..
DoruK Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 huun said: DoruK said: yani diyorsun ki, çocuğa tecavüzden 30 sene içeri tıkılan adamın bu cezası, "adam 30 seneliğine tecavüz edemesin ama 30 sene sonra ne yaparsa yapsın zaten değişmeyecek bu herif" amacıyla veriliyor. dünyanın neresinde gördün tecavüz suçluluların tedavi edildiğini. bu tiplerin tedavi edilecek bir hastalıkları olduğunu nerden çıkarıyorsun? aynı şekilde cinayet de dahil buna. bunların büyük çoğunluğu senin benim gibi normal! insanlar. zaten aklında sorun olup bu işleri yapanları hapishaneye koymuyorlar, hastanelere kapatıyorlar ki hangisi daha kötü tartışılır. hapisten çıktığında da adam aynı adam. sadece daha önce elinde olan seçme şansını ömründne 30 sene gidince daha mantıklı değerlendiriyor. bu bir düzelme midir?30 sene orada tutmasının nedeni ıslah edilmesinin istenmesidir. kimse babasının hayrına adamın birini 30 sene besleyip sonra da salmaz. ıslah edilemeyecek insan idam edilerek tecrit edilir, hapse tıkılarak değil. fakat günümüzde medeniyet ikileminde dönüp dolaşan zavallı insan türü idamı kendi türünün haklarına aykırı bulduğu için, zihinlerin böyle karışması da normaldir.
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 rangeini quartellere bölmekte kaldım ben daha gidemedim sadece "common sense" denen mantık kurallarından haberdar mısınız diye soruyorum o kadar. yoksa ne medeniyetin ya da normalliğin matematiksel tanımını yapmanın mümkün olduğunu sanmıyorum.
DoruK Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 yani diyeceğim şudur; eğer sen diyorsan ki tecavüzcüleri, nedensiz insan öldürenleri ve diğer psikopat olduğunu düşüneceğimiz kişiler ıslah olmaz, düzelmez ve geri kazandırılamaz kişilerdir; o zaman bu insanları öldürmekten başka çare yok, diğer insanların kendi iyiliği için. bu durumda sırf yahudi ve çingene olduğu için yahudi ve çingeneleri öldüren hitlerle hiç bir farkın yok düşünce yapısı olarak. zira o kişileri sadece psikopat olduğu için öldürüyorsun. üstelik yahudi birisini düzeltip alman yapabilmek imkansız fakat teoride psikopat birini düzeltebilme imkanı var ve sen bu ihtimali tamamen gözden çıkarıp "bunlar düzelmez zaten doğuştan böyle izole edilsin" diyorsun ki, sana kalsa yahudi katliamından daha şahane işler çıkaracaksın belli. //huun'a
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 DoruK, ömür boyu ceza ne oluyor o zaman senin mantığınla. ıslah edilsin diye atılmamış, idam da edilmiyor?
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Güzel bir nokta yalnız, düzelme imkanı yoksa öldür gitsin. Ama besliyorsan ve canını bağışlıyorsan o zaman bari düzeltmeye çalış ki topluma belki bir faydası dokunur
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Myshkin said: DoruK, ömür boyu ceza ne oluyor o zaman senin mantığınla. ıslah edilsin diye atılmamış, idam da edilmiyor? Saçma oluyor işte o mantığa göre :D
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 DoruK said: eğer sen diyorsan ki tecavüzcüleri, nedensiz insan öldürenleri ve diğer psikopat olduğunu düşüneceğimiz kişiler ıslah olmaz, düzelmez ve geri kazandırılamaz kişilerdir; o zaman bu insanları öldürmekten başka çare yok, diğer insanların kendi iyiliği için. bu durumda sırf yahudi ve çingene olduğu için yahudi ve çingeneleri öldüren hitlerle hiç bir farkın yok düşünce yapısı olarak. demagoji budur işte. kaldırımla insanlık arasında ne kadar fark varsa yahudi ile tecavüzcüler, katiller arasında o kadar fark vardır.
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 nileppezdel, Düzelme imkanı yoksa da öldürmek insan haklarına aykırı işte. Adam senin kanunlarına uymuyor diye onu öldürmeye hakkın yok. Sadece tecrit edebilirsin. İdam cezasına karşıyım zaten ben de.
DoruK Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 hürriyet hakkından "ömür boyu" men edilmesi oluyor ki, idamdan daha acımasız bir ceza olmakla birlikte bahsettiğim ikileme düşen günümüz insanlarının gözdesi cezadır ömür boyu hapis. idamı kaldıran toplumlar için geçerli tabii bu durum.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Kanunlarına uymuyor diye değil ki, uyamıyor adam hasta ve topluma zararlı bir kişilik diye zaten idam et diyorum. Ha bence etme zaten düzeltmeye çalış ama hastalıklı olduğu görülen insanları toplumdan soyutlayıp bırakmak yerine düzeltmeye çalışılmalı
DoruK Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Myshkin said: nileppezdel, Düzelme imkanı yoksa da öldürmek insan haklarına aykırı işte. Adam senin kanunlarına uymuyor diye onu öldürmeye hakkın yok. Sadece tecrit edebilirsin. İdam cezasına karşıyım zaten ben de.ha yani adamı hayatının sonuna dek hücreye tıkmak senin haklarına aykırı değil de, bu işkenceden kurtarmak aykırı öyle mi?
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 evet dünya üzerinde toplumsal bir anlaşmaya tabi olmayan pek bölge kalmadığı için (o bölgelere de çeşitli toplumsal anlaşmalardan geçmeden gidemediğin için) tecrit tek fakat saçma bir çözüm oluyor.
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Tecavüzcülerle katilleri, çingene ve yahudilerle aynı sınıfa koyarak yeni bir çığır açtınız yalnız =) Burda kimse suçlular normalleştirilebiliyorsa da asın demiyordur herhalde. Ama şu an yok öyle bir teknoloji. Her sapığı adam edemiyorsun. Hal böyle oluncada toplumdan atman lazım tabi ki.
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 DoruK said: idamdan daha acımasız bir ceza olmakla birlikte valla onu sen belirleyemezsin o cezayı alan kişilerin düşünceleri belirler.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Abicim adam etmeyi deneyip beceremeyip atıyorsan tamam da teoride "10 yaşında cani hareketler yapan çocuk" düzeltilmeden tutuluyor sonra da salınıyor. Ona 8 sene yoğun bir şekilde terapi uygulansa 18inde topluma zararsız bir insan olabilir belki de..
Saeros Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 lost adasına atsalarmış çocukları, sapına kadar tecrit işte
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 DoruK said: Myshkin said: nileppezdel, Düzelme imkanı yoksa da öldürmek insan haklarına aykırı işte. Adam senin kanunlarına uymuyor diye onu öldürmeye hakkın yok. Sadece tecrit edebilirsin. İdam cezasına karşıyım zaten ben de.ha yani adamı hayatının sonuna dek hücreye tıkmak senin haklarına aykırı değil de, bu işkenceden kurtarmak aykırı öyle mi? adam isterse kendi hayatına son verir. bu durumda yaşayıp yaşamama seçimini ona veriyorsun. tıpkı bu dünyada doğan her insanın karşı karşıya kaldığı seçim gibi.
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Saeros said: lost adasına atsalarmış çocukları, sapına kadar tecrit işte Tabi di mi sonra Kate'i kıtır kıtır :/
DoruK Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Ardeth said: DoruK said: idamdan daha acımasız bir ceza olmakla birlikte valla onu sen belirleyemezsin o cezayı alan kişilerin düşünceleri belirler.hapse girip geliyorum
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Redeagle said: Saeros said: lost adasına atsalarmış çocukları, sapına kadar tecrit işte Tabi di mi sonra Kate'i kıtır kıtır :/ belki de kütür kütür =P
Öne çıkan mesajlar