Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bayan icin 18-23k tl arasi az yakan karakterli arac arayisi

Sintisyzer

Öne çıkan mesajlar

paramecium said:

Selam,

Kaç litre motor var ve motor değerleri neler acaba? >6lt/100km tüketim var sanki.

Saygılar.

Benim aracım 2007 model 42 litre deposu var ama bu zamana kadar hiç 40 litre bile dolduramadım nedenini bilmiyorum :)
90 beygir, motor hacmi 1.3
Benzin tüketimide 6.2 civarında. Bide ben sakin bi kullanıcıyım
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bu sınıfta ilk bakılacak nokta ncap verileri ile TR pazarında sunulan aktif/pasif güvenlik elemanlarıdır bence. Temelde "şirin" olmak için tasarlanıyorlar zaten. Smart'ı çok işlevsel bulmama rağmen servis ve yedek parçası hakkında hiç bilgim yok. Micra daha uygun diye düşünüyorum; temel bilgilerden ziyade ilk görüş neticesindeki yorumum bu.

Eşim Micra düşünüyordu ama 'ben seni çocukla beraber güvensiz araca bindirmem, alternatiflerin bunlar, bunlardan birini seç' diye baskı yapıyorum :D Sonuçta gönül ve mantık arasında uygun bir denge kurulması şart.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Aracı alırken 2. el fiyatını da göz ardı etmemelisiniz bence, Colt, Smart, vb. araçların pek 2. el piyasası yok. Micra, Jazz arasında tercih yapmanı öneririm bahsettiğin araçlar içinde. Ama kişisel olarak önerim gidip sıfır Dacia Sandero almanız veya 2. el Clio'lara bir göz gezdirmeniz şeklinde olacaktır. Sonuçta hem yerli araç, masrafı oldukça az olacaktır diğerlerine göre, hem dayanıklı ve güvenli araç, yakıt tüketimi de oldukça iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Raporlarda burada mevcut

Forfour ncap
suzuki swift sinifinda cok basarili gordugum icin bunuda ornek olarak koyayim.

Resimlerden görünen o ki önden çarpmada swift'in tavan yamulmuş. Bu devirde hiçbir sınıfta tavan yamulmamalı o çarpmada, daha hızlı kazada direk göçecek yaşam alanı, zayıflık göstergesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

NCAP gibi yorumlamayalım arkadaşlar. 'Bence' kelimesinin kullanımında cimrilik yapmayalım.

Ön direklerden gelecek olan bir gerilim tavanı yamultabilir. Veya aracın arkasının kalkması esnasında araç ortadan katlanmaya çalışacaktır ve en zayıf nokta tavan olduğu için pot verebilir. Yani olasılıklar oldukça uzun. 4,5 metrelik bir araçta bulunan burun kısmının bu sınıf araçlarda bulunmasını bekleyemezsiniz neticede.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni araçlar (tam olarak hangileirni baktım hatırlamıyorum) ama artık ncap testinde de tavanı yamulmadan kalabiliyolar. Tavanın yamulduğu an artık sürücü ve yolcuların sıkışmaya başladığı an gibi değerlendirilebilir.

Tabii ki bir kazada bir sürü etken vardır ve 1 yıldızlı aracın 5 yıldızlı araçtan daha sağlam kaldığı bir kaza olması da olasıdır. Ama elimizde tek parametre ncap testi iken, tavanı yamulan bir araç için tavanı yamulmayan araçlara oranla daha zayıftır demekte bir sakınca görmüyorum.

Yanlış bişey söylediyem düzeltin.
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar yamulma var, kaç cm'lik bir yamulmadan bahsediyorsunuz bilmiyorum ama enerji emilimi için yatay elemanlar bi derece gözden çıkartılabilir. yatay elemanlarda bir derece deformasyon olması çok dert değil, keza enerjinin sistemde emilimi ama sistemin korunması için gözden çıkartmanız gerekirse dikeyler yerine yataylar tercih edilir. yatay elemanlar üzerinden o elemana gelen eksenel enerjiyi sisteme dağıtıyorsunuz.

dikeylerle yatayların bağlantı noktalarının kesiştiği yerlerde mafsallaşmaya izin verilir diyorum kısaca. çok aşırı bi yamulma olmadığı sürece mantıklı yani
Sosyal ağlarda paylaş

Shagrath said:

smartı alırsanız ıkıncı el pıyasası zayıf bır araç.aracı satarken elinizden çıkartmakta zorlanabilirsiniz zira servisi we yedek parçasıda çok pahalı diye duydum.ben micra yı öneririm

smart zaten dönemin mercedes ceo sunu görevibnden etti.. mercedese 50 milyar € zarara soktu üstüne adam 50 milyon € işden çıkarılma tazminatı aldı

arar ziyan araba ehe

dönemin dergileri "is smart really smart?" diye dalga geçmişti
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...