Radiance Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Çalıştığım firma, Animasyon, 3D Mimari görseller vs.. hazırlıyor. daha önce çalışan arkadaşlar ufak caplı render farm kurmuşlar. kurdukları render farm'da. 6 Adet; 8 Cekirdek Xeon E5345 işlemci 8 GB Ram var. Ekran kartıları Radeon HD 1600. Kullandığım bilgisayarsa, i7940 işlemci, 12GB Ram Zotac GTX 275'lı sağlam bir makina. şimdi sorun şu, benim bilgisayarda 15dk icinde aldıgım tek frame render'ı bu bilgisayarlar 2 katı sürede alıyor. Render farm adında kurdukları sistemler server kasalar cok iyi hosting olur böyle olunca hiç bir işimize yaramıyor. Elimde bu tarz makineler varken nasıl değerlendirebilirim normal kullanıcı veya render icin ne yapabilirim. Birde ofiste diğer calışanlara yeni bilgisayar alınacak bu konuda sistem önerileri verebilirseniz sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Naptın sen ya? AMD x2 1.60 işlemci, 256 ekran kartı ve 2 gb ram ile 20-25 dk'da alınan render'ı aynı makineden 3 tane bağlayıp 3-4 dakika gibi bir süreye indirdik. Hatta bir tane de Celeron 1.7 + 768 ram + 32 ekran kartı olanı bağlayınca 2-3 dakikaya iniyordu. Ne kullandınız da öyle oldu? Yaptığınız işleri bir kontrol edin derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Renderın ağa babası olur o dediğin sistemlerle. Siz bi yerde bişeyi yanlış yapıosunuz bana sorarsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 render farm diyince aklima nvidia tesla'lar geliyor. hd1600 biraz eski kalmiyor mu, hd5750 alinsa veya Firepro felan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Bone haklısın tesla alacagız ama önce test etmek istiyoruz. bugün gidip test edecegim. aldıgımız renderler CPU üzerinden render ekran kartının cok faydası olacagını sanmıyorum. Birde hatamız nerededir yardımcı olursanız aklınıza neler geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 soft ware sorunu vardır muhtemelen, client sadece tek core kullanıyodur ayar yapmak gerekir. makineler arasında veri transferinde bir patlaklık olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Onları kontrol edeyim birde deneme icin üzerlerinde win7 deneme sürümü kurulu. bu performansı eklilermi? Orjinal veya crackli değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Radiance said: aldıgımız renderler CPU üzerinden render ekran kartının cok faydası olacagını sanmıyorum. nvidia CUDA ile CPU'ya düşen işleri GPU'ya paylaştırıyormuymuş neymiş. bilemiyorum, hiç denemedim. aldığınız renderlarda CUDA işinize yaramaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Birincisi, her pass de bir işlem yapın. İşlemden kasıt, basit örnek olarak, dynamic lighting hesaplatırken aynı pass de indirect illimunation gibi aynı veya benzer matematiksel adamları beraber yaptırmayın. Bu tips & tricks lerin anlatıldığı güzel dokumanlar mevcut, ayrıca kullandığın render engine nin dokumantasyonuna mutlaka göz atın. P.S: Kullandığın software i yazarmısın buraya, renderer ve network distributor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 yok illa sistem yneileyeceğiz derseniz o kasalardan birine ben talibim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Bone said: Radiance said: aldıgımız renderler CPU üzerinden render ekran kartının cok faydası olacagını sanmıyorum. nvidia CUDA ile CPU'ya düşen işleri GPU'ya paylaştırıyormuymuş neymiş. bilemiyorum, hiç denemedim. aldığınız renderlarda CUDA işinize yaramaz mı? Yarıyor kendi makinamda CUDA kullanıyorum ama render farmdaki makinelerin hem ekran kartları ATI hem kötü : ) bunun ilgili bir sorun olabilirmi cunku kendi ayarlarıma göre onlara gönderiyorum. @Gladmir Max, Vray SP4, Backburner kullanıyoruz, tabi duruma göre pluginler felan değişiyor. Vue vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 İşin garibi, biz de baştan her makinede aynı konfigürasyon ve aynı dosyanın kopyaları olsun hatta aynı dizinde olsun ki rahat işlem yapsın sorun çıkmasın falan demiştik.. Zamanla sadece 1 tanesinden "hit the render" olayına girip diğerlerinde DR Spawner'ın açık olması ile de aynı sonucun alındığını fark ettik. O yüzden senin makinene göre ayarlayıp başkasına render aldırma meselesinde sorun çıkmaması gerekir diyorum. Ama belli ki bir yerde sorun var. DR: distributed rendering Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 iyide sadece renderfarm clientı kullnacak makinede gpu'a gerek yokki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 anlamıyorum ki, 8 Cekirdek İşlemci 16GB Ram yaptık 1 tanesine yine max ekranında kasıyor render performansı iyi değil. max ekranında calısırken en önemli hangisidir. Ekran kartının önemi nedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 ekran kartının önemi büyüktür. o kadar büyük ki ie9'u bile yaparlarken gpu'yu kullanabilmesi için ekstra özellik koymaya kasıyolar diye duymuştum. halbuki internet explorer ile gpu ne alaka dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Mutlaka CUDA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 CUDA harika bişiy ya (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 9600 GT ekran kartı koyduk denedik özellikle max calışma ekranında cok kasıyor render performansı biraz düzelsede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Cok alakali degilim bu isle ama soyle bi bilgi vereyim; Ozel olarak uretilmediyse ve islem yapilmadiysa -CUDA gibi- 3d yazilimlari render alirken GPU'yu kullanmiyor. Dolayisiyla o deli kartlar hic bir isinize yaramiyor. Eger sen CUDA destegi ile birlikte calisiyorsan kendi makinanda o farm'dan daha iyi performans alman cok normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 farmlarin gpusu dandik zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 En dandik GPU bile normal islemcileri katliyor Sukrucum. Test ettim onayladim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 di haklısın kendi nakinemde CUDA desteği var. ama farmdaki makinalar CPU üzerinden bile alsa yeterli sürede alabilmeleri lazım kötü makine değiller. Birde farmdaki makinelerde ATI ekran kartı var bildigim kadarıyla CUDA sadece Nvidia kartlarda calısıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 di said: En dandik GPU bile normal islemcileri katliyor Sukrucum. Test ettim onayladim. evet, oyle bi garip durum var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 sunlara bak http://en.wikipedia.org/wiki/OpenCL http://en.wikipedia.org/wiki/DirectCompute Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Bunları yapmış arkadaşlar yinede bende ugraşacagım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar