Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux Kullanmak istiyorum tavsiye?

vimpir

Öne çıkan mesajlar

Kullandiklarim wow,skystar2 tv karti,msn, visual studio,sql v.s.

Yazilim konusunda php,mysql kaymak istiyorum daha dogrusu ogrenmek istiyorum siz hangi versiyonu tavsiye edersiniz ve bu kullandigim programlar linuxda cokmu kasar, patlar...

Pardus mesela? ne dersiniz...
Sosyal ağlarda paylaş

linux dediğin şey wireless driverlerini bile binbir zahmetle tanırken skystar'ı tanıyacağını hiç sanmam, ki wow da yalan olur.

ha ne kur dersen, ben 0 linux bilgisiyle ubuntu 9.10 kurdum, gayet kolaydı kurulumu falan

bide linuxte foobar yok mu ya :(
Sosyal ağlarda paylaş

Acikcasi windows kullanmak istemiyorum en azindan virus programi kurup sistem kaynagi tuketmicem wow u gectim cokta onemli degil en azindan oturmus kullandiginiz en az sorun cikaran linux versiyonu tavsiye etmenizi rica ediyorum. Ubuntu 9.10 x64 versiyonunu indiriyorum simdi aksam gider gitmez kurucam aklimi birisi celene kadaR:)
Sosyal ağlarda paylaş

Aklini birinin celmesine gerek yok, kur aksam, dene, olmuyosa geri donersin vindoza.

Lakin olmuyor demeden once sorunlarla ilgili aramalar yapmayi ihmal etme. Yasayabilecegin zilyon tane sorunun %99'unu konsolda 2-3 satir komut yazarak cozebiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

linux dediğin şey wireless driverlerini bile binbir zahmetle tanırken skystar'ı tanıyacağını hiç sanmam, ki wow da yalan olur.

ha ne kur dersen, ben 0 linux bilgisiyle ubuntu 9.10 kurdum, gayet kolaydı kurulumu falan

hangi wireless driver'ını binbir zahmetle tanıyor? hurafe bunlar gayet de tanıyor artık. gidip gentoo falan kuruyorsan gülü seven dikenine katlanır.
Sosyal ağlarda paylaş

9.10'da forumlarda ses diye ağlayan çok topic var ben 9.04 kullanıyorum, gayet stabil.WoW için wine topicleri var ama oynamadığım için bilmiyorum. SİmCity 4 deluxe çalışıyor ama wine'da takır takır.MSN'in alternatifi bol zaten hele pigdin çok daha basit geliyor bana o açıdan daha bile iyi.

Hiç bilmeyen adamın yanında başka pc yoksa işkence wireless kurması. Üstelik o kadar user-spesific ki sorunlar. Mesela ben wireless kullanırken (Airties adaptör) ndiswrapperi falan sorunsuz halledebilmiştim ama bağlantı arada bir random kesiliyordu network managerden dolayı. yanımda başka bilgisayar yok wicd kurmaya çalıştım işkence oldu (Bide hiçbirşey bilmiyordum o zaman şimdi apt-get falan ne biliyorum hiç değilse). Ubuntu'yu bidaha kabloyu çektirince kurdum.Wireless kullanacaksan hiç bulaşma bence. Gerçi çatır çatır çalışabilir.

Geçmeden önce sorunun varmış gibi bi arat ne kullanıyorsan, çözümleri varsa denersin.
Sosyal ağlarda paylaş

şu ana kadar wine adam gibi çalıştığını gözümle gördüğüm tek oyun wow. windowstan hızlı denebilecek performansta, iki üç eyecandy kapatarak birkaç ay oynadım, windowstakinden hemen hemen hiçbir farkı yok. (ekran kartın nedir onu söyle yine de, bazılarında saç baş yolduruyor bazılarında tak diye çalışabiliyor)

linuxla yeni tanışacaksan ubuntu -bence- en noob friendly dağıtım, indirmeye başla :

senko said:

ha yanlış okumuşum
ubuntu kurmazsan günlerce aranman bile mümkün bazı driverları, ubuntu şipşak hallediyor herşeyi

tabi alışınca (sevebilip tecrübe kazanırsan daha doğrusu) ubuntu bir miktar hantal gelebilir, o zaman gelene kadar başka distrolara bakmana gerek yok derim.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

sen vaktinde sparc+solaris, linuxdan daha hizli ve stabil de calisiyor demistin di mi ?

hmm...
Sosyal ağlarda paylaş

Forum olayina bende baktim ubuntunun gayet guzel yardirmadan anliyamicam:) sanirim herkeze tesekkurler tek kafama takilan suan x64 indirdim iso ismi "ubuntu-9.10-desktop-amd64.iso" intel islemciyi kapsamiyormu simdi bu kafam karisti siteyede bakiyorum sanirim cok gereksiz birseye takildimki yazmiyor only amd diye :P
Sosyal ağlarda paylaş

Fly said:

şu ana kadar wine adam gibi çalıştığını gözümle gördüğüm tek oyun wow. windowstan hızlı denebilecek performansta, iki üç eyecandy kapatarak birkaç ay oynadım, windowstakinden hemen hemen hiçbir farkı yok. (ekran kartın nedir onu söyle yine de, bazılarında saç baş yolduruyor bazılarında tak diye çalışabiliyor)

linuxla yeni tanışacaksan ubuntu -bence- en noob friendly dağıtım, indirmeye başla :

senko said:

ha yanlış okumuşum
ubuntu kurmazsan günlerce aranman bile mümkün bazı driverları, ubuntu şipşak hallediyor herşeyi

tabi alışınca (sevebilip tecrübe kazanırsan daha doğrusu) ubuntu bir miktar hantal gelebilir, o zaman gelene kadar başka distrolara bakmana gerek yok derim.
Cok cok tesekkur ederim guzel yazmissin.
Sosyal ağlarda paylaş

Fly said:

senko said:

ha yanlış okumuşum

Yanlız Ubuntu'nun içindeki drierlar eski 9.04'ün içinde Nvdia 180 var, Nvidia'nın sitesinde Nvdia 190.
Sosyal ağlarda paylaş

evet biraz geriden geliyor repolar, orası doğru. ama stabil duruyor, linuxa alışana kadar minimal seviyede dert olur başına driverdır şudur budur

ikinci aklıma gelen sorun ise apache vs kuracağım demişsin, ubuntunun hazır paketlerinin kurulduğu yerler falan biraz garip olabiliyor orjinal dokümantasyonlara göre, genelde ubuntu için daha spesifik adımlar araştırırsan rahat edersin
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
vimpir said:

Tesekkur ederim ama tutki windows yokmus gibi davranicam:)

bu iso sadece amd islemci icinmidir? Kafam karisti
"ubuntu-9.10-desktop-amd64.iso"

Tüm 64 bitler için. Ama 32 bit kuman daha iyi olabilir bir newbie olarak.

Ubuntu diyorum bende. Alışınca Mandriva ya da Suse, onlardan sonra da Arch gidersin.

Arch rulez! Newbie cehennemi olsa dahi :)
Sosyal ağlarda paylaş

sharky said:

senko said:

sen vaktinde sparc+solaris, linuxdan daha hizli ve stabil de calisiyor demistin di mi ?

hmm...

abi benim gördüğüm çalışıyordu, ha belki ordaki linux adam gibi configre edilmemiştir vs ama linux zilyon sorun çıkartırken solaris çatır çatır en ağır işlerin üstesinden bile geliyordu. eh bende öyle görünce solaris daha hızlı demişimdir.

ya yukardaki driver olayında end-user olarak düşündüm ben, yoksa işini biliyorsan skystar'a kendin driver de yazarsın sdfsdf. ama şimdi hiçbişi bilmeyen adam linux kurupta kurulduğunda wireless'i tanımazsa alet olmaz. ha 9.10'da önce landan bağlayıp update yaptıktan sonra wireless'i tanıyor. E o zaman dağıtımın içine koysana sen driveri niye illa adama lan kablosu takmasını istiyorsun. Bulunduğun yerde lan kablosu yoksa nolcak...

Sonuçta şu linux'un windows'tan daha user-frindly olduğunu fln söylemeyin, ha alışan adama daha rahattır ama user-friendly değil yani, zorla öğreniyorum şimdi linux belki dönem sonuna doğru bende alışırım, gittim kitap bilem aldım kütüphaneden şu shell'i öğrenebilmek için.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

....

Sonuçta şu linux'un windows'tan daha user-frindly olduğunu fln söylemeyin, ha alışan adama daha rahattır ama user-friendly değil yani, zorla öğreniyorum şimdi linux belki dönem sonuna doğru bende alışırım, gittim kitap bilem aldım kütüphaneden şu shell'i öğrenebilmek için.

User-friendly denilirken düşünülen şey ilk user değil, yolunu bilen user. Windows'ta (Diğerleri nasıl bilmiyorum o yüzden bu XP için geçerli) dosya patchlemeden tema değiştiremiyordun o mu user-friendly? Yada fragmenti anti-virüstü doğru düzgün playerdi bu mu user firendly? Windows'tan third-party yazılımları çıkar, bomboş OS'yle başbaşa kalırsın. O third party yazılımların herbiri yüklü miktarda para aslında, crackli kullanılıyor diye windowsun parçası saymanın anlamı yok.

Evet ubuntu öyle bilgisayarı açtım google'dan/torrentden buldum 2 exe indirdim çift tıkladım kadar kolay değil.O açıdan bakarsan user-firendly değil, çaba istiyor. Ama yolunu bulunca Windows'tan çok daha iyi. Hatta kıyas bile kabul etmez örneğin becerebiliyorsan (Tutorial okuyabiliyorsan yani) Firefox'u kaynak kodundan compile edersin, CPU specific, istediğin servisleri daha programı inşa ederken disable ettiğin bir programın olur. Yada uğraşmam dersin ubuntuzilla'dan çat diye çekresin en güncel FF'i uğraşmadan. User'a hertürlü yolu tanıması ve onu serbest bırakması açısından user-friendly.
Sosyal ağlarda paylaş

Wow
https://help.ubuntu.com/community/WorldofWarcraft

Internete girebiliyorum, msn var kamerami tanidi:) (kameradaki goruntuyu ters yansitamiyorum yatay olarak ama cozucem), ati 4870 x2 orjinal driverini kurdum ama pencereleri tasirken hafif ekran titriyor gibi oluyor bu beni cok killandirdi hayvan gibi ekran kartim var video acmaya korkuyorum suan:(, birde 2 tane monitorum var Samsung T260HD ve Samsung 19" bunlarin driverini bulabilirmiyim sizce? 60hz calisiyor suan ikiside
Sosyal ağlarda paylaş

Ati Proprietary driveri indirmen lazım catalyst 10.2 en son versionu ,kurulum da basit.32 bit ubuntu yuklediğin varsayiyorum.
http://support.amd.com/us/gpudownload/linux/Pages/radeon_linux.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.36&lang=English

da ubuntu sana update managerden gostermiyor mu su su suruculer var diye ?
olmadı synaptic ten fglrx driver diye arat.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...