Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

'400 bin Euro'luk aracı nakit alan müşterimiz var'

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

said:
Küresel ekonomik kriz, lüks otomobil satışlarını etkilemedi. Doğuş Otomotiv bünyesindeki Audi, Bentley ve Lamborghini'nin Türkiye Genel Müdürü Gino Bottaro, süper lüks otomobil satışlarının sürekli büyüdüğünü söyledi.

Bottaro, Ortaköy'deki Bentley ve Lamborghini showroom'unda yaşadığı ilginç bir olayı şöyle anlattı: "Bir hafta sonu genç bir çift geldi. Gayet sıradan insanlardı. Lamborghini Gallardo'yu almak istediler. Hem de 400 bin Euro'yu yanında getirmişler. Tabii nakit kabul etmediğimiz için bankaya yönlendirdik."

Bugüne kadar sattığı en pahalı aracın 650 bin Euro'luk Bentley Arnage olduğunu bildiren Gino Bottaro, "Şu ana kadar 2 adet sattık. İlkini satarken tam 2,5 yıl uğraştım. Orta sınıf bir araçta tüketicinin karar verme süresi 10 gündür. Süper lüks otomobil müşterilerini ikna etmek ise zor oluyor. Çünkü hem aracı bizim kadar iyi biliyorlar hem de özel ilgi bekliyorlar." diye konuştu. Bentley'in yeni modeli Mulsanne'ın bu yıl Türkiye'ye geleceğini duyuran Bottaro, 750 bin Euro'luk araçtan en az bir adet satmak zorunda olduklarını dile getirdi.

Audi'nin de içinde olduğu premium sınıfta satışların geçen ay yüzde 40 arttığını kaydeden Bottaro, Audi olarak 2010'da yüzde 15 büyüme öngörüldüğünü ve geçen yıl 6 bin 250 olan satış rakamının bu yıl 7 bine çıkacağını belirtti. Doğuş Otomotiv-Audi'nin 2010'da en iddialı yeni modelinin Mini'ye rakip A1 olacağını vurgulayan Bottaro, bu modelin temmuzda Türkiye'ye geleceğini söyledi. Şu an fiyat için Almanya ile pazarlık yaptıklarını ifade eden Bottaro, "20 bin Euro'nun altında bir fiyatla satmak istiyoruz. 2010'da 500 adet A1 satarız." dedi. Bottaro, Türkiye'nin Batı Avrupa bölgesine dahil olduğunu belirterek, "Artık araçlar Avrupa ile aynı anda satışa sunulacak." diye konuştu.

Audi'nin amiral gemisi A8, ilk etapta 4,2 litrelik benzinli motorla tüketicilerin beğenisine sunulacak. Birkaç ay sonra ise 3,0 litre dizel versiyonu ithal edilecek. Yeni A8 geliştirilirken, 3 farklı bölgenin müşteri beklentileri dikkate alındı. Amerikalılar 'statü' istediklerini söylerken, Avrupalılar 'performans ve dinamizm' beklediklerini iletti. Çinliler ise iç mekanda zenginlik ve lüks donanım tercih etti. Yeni A8'de direkt Google Earth bağlantısı, iPhone'a benzeyen dokunmatik kumanda sistemi gibi teknolojik yenilikler de kullanıldı.

Elde nakit geldiklerine göre pek de yasal payı olan para olmasa gerek :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

400000 dolarlik arabayi elden nakitle alamassin
banka havalesi yapmak zorundasin
oteki turlu devlet tepene coker
8000 tl den sonra elden nakitle odeme yapilamiyo cunku
arabada tam fatura bi urun oldugundan bole ev satimi gibi leagl kismi bankaya kalani elden odeme sansi yok

ayrica cok entresan deil ya
adam muteahitse felan
daire satar arabaya gomer parayi
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

USD değil, EUR bir kere para birimi :P

Ayrıca ne olursa olsun, banka harici gelen para kayıt altına alınmamış veya alınması istenmeyen paradır.

Biri adama 'sıcak paranın gücünü kullan' demiş, bizimki ölümcül vuruş için galeriye girmişdir :D use the force young Skywalker

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

bir şehir efsanesi vardır ya, üstü başı dağınık bir adam elinde siyah poşetle galeriye gider.Bu adamı sallamazlar falan çıkarır parayı vurur masaya adamlar kızarır bozarır verirler arabayı kahramanımız basar gider.

İnsanlar ondan etkilenmiş sanırım da öyle olmuyor işte :D
Sosyal ağlarda paylaş

kaçak göçek bir para olsa zaten öyle bir arabaya binmezdi eleman.

ihtimaller sınırlı:

1- böyle bir olay aslında hiç olmadı. eleman üfürüyor ilginç bişeler anlatmak zorunda hissettiği için.

2- arabayı alacak olan gerçekten gayrı meşru işler yapan ama kafası çalışmayan bir salak.

3- arabayı alacak olan, kıza gösteriş yapmak için böyle hiç de yaratıcı olmayan bir yol bulan bir salak.

4- tarla tapan satmış, lotodan para kazanmış vs hayatında 400k € yu ilk defa bir arada gören birisi.
Sosyal ağlarda paylaş

hayatinda 400 bin lirayi ilk goren moren degil

gayette olan birsey, bende elimde kapora(50 bin euro) atlayip gitmistim param kacak gocuk degil.

gidip etilerde falan bir ev alin normal birinden anlarsiniz insanlarin niye boyle yaptigini,

ev 800 bin dolardir

adam derki ben 300 bin dolar yaziyorum maliyede 500 unu nakit getireceksin getirmiyorsan alma. herkeste essek gibi gider elinde cuvalla goturur, o kadar normal birsey ki bu bilmeyen yok maliyeciler dahil.

ev 1 milyon dolar tapuda 150 bin yaziyo
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

balya balya para deil abi
orda yaniliyosunuz iste
euroda en buyuk banknot 500 euro
100luk deste = 50000 euro
400000/50000= 8 adet
8 deste para pardesu cebinde bile tasinir

bunu yazmaya gelmiştim. 100lük 200 lük banknotlar çıktığından beri türk liralarında bile yüksek meblalar baya taşınabilir hale geldi.

ben mesela cebimde 20 lirayla dolaşabiliyorum artık, hiç kabarıklık yapmıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

hayatinda 400 bin lirayi ilk goren moren degil

gayette olan birsey, bende elimde kapora(50 bin euro) atlayip gitmistim param kacak gocuk degil.

gidip etilerde falan bir ev alin normal birinden anlarsiniz insanlarin niye boyle yaptigini,

ev 800 bin dolardir

adam derki ben 300 bin dolar yaziyorum maliyede 500 unu nakit getireceksin getirmiyorsan alma. herkeste essek gibi gider elinde cuvalla goturur, o kadar normal birsey ki bu bilmeyen yok maliyeciler dahil.

ev 1 milyon dolar tapuda 150 bin yaziyo

beledye o ev icin minumum bictigi fiyattir iste
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

ev 800 bin dolardir

iyi ya o 500 le bişeler aldığında, maliye "şş ne ayak?" diye sorudğunda o para kaçak göcek oluyor işte. sonuçta sebebini açıklayamadığın bir gelir var ortada.

maliyecilerin göz yumması bunun yasal ya da normal olduğu ya da o paranın kaçak göcek olmadığı anlamına gelmez.

ha yasal olmayan yollarla kazanılmış bir para değildir, benim yukarda bahsettiğim kaçak göcekle burda ayrılıyor zaten senin olay.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

matama said:

ev 800 bin dolardir

iyi ya o 500 le bişeler aldığında, maliye "şş ne ayak?" diye sorudğunda o para kaçak göcek oluyor işte. sonuçta sebebini açıklayamadığın bir gelir var ortada.

maliyecilerin göz yumması bunun yasal ya da normal olduğu ya da o paranın kaçak göcek olmadığı anlamına gelmez.

ha yasal olmayan yollarla kazanılmış bir para değildir, benim yukarda bahsettiğim kaçak göcekle burda ayrılıyor zaten senin olay.

maliye goz yummayi gectim hatta sole komik bisi war
1 sene boyunca para nerden geldi diye sormucakti
bankaya yatirdigin surece
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...