Proxa Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 said: Infeqted, 26 Temmuz 2004 19:42 tarihinde demiş ki: orda en azindan biri kazanir diger az susar burda bi boka varmiyosunuz evet görüyoruz sustuklarını bi topun peşinde 100 yıkdır koşuyolar hala bi sonuç yok[signature][hline]Sphere, 24 Temmuz 2004 14:24 tarihinde demiş ki: Herkesin yazdigini herkes bilebilir ama geriye kalan herkes bilemez.
Proxa Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 ayrıca konu futbola benzetme yapmak değil konuştuğumuz konunun halkın önemsediği birçok konudan önemli olması[signature][hline]Sphere, 24 Temmuz 2004 14:24 tarihinde demiş ki: Herkesin yazdigini herkes bilebilir ama geriye kalan herkes bilemez.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 evet w nin o şekilde yazılması komiktir bizim için. onun için de buna gülünmesi üzücüdür. ama onun da muhtemelen asıl üzüldüğü nokta bilmiyor olmasıdır. kendine gülünmesi değil. şu an türkiyede insanlar buna maruz durumda. w diye x diye harfler kullanılıyor. gani hatta. o yüzden ülkenin dili türkçe olsun olmasın, arkadaşımız gülünecek durumdadır. ama suç filan diil tabi. anayasal olarak filan en azından. :/ o bağlamda şunu düşünmemiz lazım. cehalete gülünmeli mi. veya cehalet suç mu... zira bu olay bir cehalet göstergesidir. o kadar.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki: bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 bence ülkede herkesin okuma yazma bilmesi gereklidir. bir çiftçi mesleğini yapabilmek için okuma yazmaya ihtiyaç duymuyor olabilir; ama cehaletten kurtulmanın en iyi yolu okumaktan geçer. ha "çiftçimiz işini yapsın, adam gibi yapsın ama cahil kalsın." dersek gerek yok tabii. halbuki eğitim öğretim, ülkenin kalkınmasının temelidir bence. kim demiş çiftçinin eğitim alması gereksizdir diye? nerden nereye geldi konu yahu? gülsek ayrı, ağlasak ayrı...[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 said: Sufi, 26 Temmuz 2004 15:35 tarihinde demiş ki: hiç komik olmadığı halde bu zarftaki durumu "zuhaha" şeklinde karşılayacak birsürü insan olması ve "Herkes Ingilizce bilmek/anlamak/yazmak zorunda mi ?" sorusu en düşündürücü noktalar. buradaki komiklik adamın ingilizce bilmemesi değil. kodlama daki şeyleri yazması mesela arc derken ankara rize ceylan diye kodlarsan adamın onu anlayıp arc yazması gerekir, kodlamayı aynen geçirirse ankara rize ceylan diye gayet gülünesi bi durum oluşur.[signature][hline]Fleşşşh off folınn encıılllss
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 said: Infeqted, 26 Temmuz 2004 19:23 tarihinde demiş ki: amma dert ediyorsunuz dabulyu dedi canakkale elden gitti evet herkes böyle yaklaşsaydı ele gitmiş olurdu zaten şimdiye kadar[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Konunun adamcağızın cehalet seviyesine kaymış olmasını derin bir üzüntü ve hayretle izliyorum.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 evet alakasız yerlere saptırdınız tamamen orda ismin Medya Towers olması yanlış olan..[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 evet şimdi de felsefik boyutuna girelim =p. suç kimde? hatta suç nedir? gelin de çıkın işin içinden.. oy oy oy[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!" [Bu mesaj Mirage tarafından 26 Temmuz 2004 21:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 said: arcane, 26 Temmuz 2004 20:51 tarihinde demiş ki: buradaki komiklik adamın ingilizce bilmemesi değil. kodlama daki şeyleri yazması mesela arc derken ankara rize ceylan diye kodlarsan adamın onu anlayıp arc yazması gerekir, kodlamayı aynen geçirirse ankara rize ceylan diye gayet gülünesi bi durum oluşur. bu durumla ilgili düşündüklerimi de söyledim.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 said: wraog, 26 Temmuz 2004 15:39 tarihinde demiş ki: Dabül şimdi efendime söliim...böle kırmızı ,yuvarlak ,hafif ekşi tadı olan bir sebzedir :) [signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
dark-dr Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 iyi de konu zaten cehalet, baska bisiy diil. ingilizce bilinmesinin sart gibi gorulmesi ve dil konusundaki ulusal muzdaripligimiz gibi toplumsal sorunlari one surerek acmissin threadi iyi guzel de, w harfi diye 600 sene oncesinin turkiyesinde bir imparatorluk olarak siyasi varliklari olan, nufusunun bir kismi hala da turkiyede yasamakta olan bir halkin, bizim de cumhuriyetten sonra kabul ettigimiz alfabesinin bir uzantisindan bahsediyoruz. kaldi ki cehaletten bahsediyorsak, cehaletin sinirlari nerelerdir bilemicem, cok genel bi kavram tabii, ama mesela amerikanin baskentinin washinton d.c oldugunu bilmemek, wolfram(W) elementini tanimamak, her gun haberlerde cikan george w. bush un w sinden bihaber olmak gibi seylere deginmek gerekir, internete girmekten bahsetmiyorum bak. yoksa bence kimse kimseye ingilizce bilmedigi icin gulmuyor, kimseyi ingilizce bilmedigi icin asagilamiyor, o yuzden konu o olamaz. zaten tarzanca bile konusamiycak kadar olan lise hazirlik seviyesinin ustunde ingilizce bilen turkiyede cok cok cok az kisi oldugunu tahmin ediyorum. kim kimle dalga gececek. yok konuyu illa ingilizce bilinmemesiyle dalga gecen emperyalist ipnelere getiriceksen o konuda tartisicak biseyim yok, kimsenin de oldugunu sanmiyorum. evet illa ingilizce bilinmesine gerek yok dogrudur ne diyelim. o zaman niye guluyo millet dersen, gulerler abi. eger insanoglunda icgudusel olarak boyle bi his varsa varmis demek ki, politikal korektlik de bi yere kadar. adamin yuzune gulmedikten sonra gulen gulsun, guluyolarsa ingilizce bilmedigine diil duruma guluyolar zaten, ayirdedebilmek lazim. ben gulmedim o ayri. ha yine de bazi mesleklerde yabanci dil bilinmesi sarttir tabi, buna karsi cikmiyosun herhalde. [Bu mesaj dark-dr tarafından 26 Temmuz 2004 21:34 tarihinde değiştirilmiştir]
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Benim anlatmak istediğim konunun özü Türkiye'de bir medya kuruluşunun binasına Türkçe olmayan bir isim vermesidir. Evet bir şekilde traji-komik bir sonuç ortaya çıkmıştır, arkadaşın cehaleti de diz boyudur ama o tekil olarak sorun değil iken o binanın isminin Hürriyet Medya Towers olması çok büyük bir sorundur. İşin daha bir traji komik yanı mevzunahis gazete Türkiye tüklerindir yazısı ile her gün çıkmaktadır (en azından eskiden öyleydi hala öyle mi bilemiyorum). Ayrıca konunun birilerinin ingilizce bilip bilmemesi ile de uzaktan yakından alakası yoktur. Gönül ister ki 70 milyon insanın tamamı en az bir yabancı dil bilsin ama o konumuzun tamamen dışında.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
Ra_d Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 tabiki ingilizce bilmek zorundayız ama bokumuzda shit demek zorunda değiliz[signature][hline]Benim Şirket Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama, işte şimdilik kendini idare ediyo.
dark-dr Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 valla o da ayri bi gereksiz tartisma konusu fedo. yani iki veya daha fazla kisinin tartisarak bir yere varamayacagi kesin olan bir konu, sonucta herhangi bir ulkenin herhangi bir vatandasinin, herhangi bir yabanci dilden bir kelimeyi kendi kurdugu sirket veya kendi yaptigi binaya isim verirken elestiri almadan kullanma hakkina geliyor olay, bu da insanin dunyaya ne kadar liberal baktigini sormakla tamamen ayni sey. farkli ayardaki insanlar gelip evet olur hayir olmaz diycekler, kendi anlayislarini ortaya koycaklar. sonuc olarak hic bisey degismiycek. oraya tower yerine kule desen ne sana ne de milli dil hazinene bir getirisi olur bunun ki, oturup da elle tutulur somut gercekleri tartisalim. yani elestirmek istedigin elle tutulur, getirisi goturusu olacak bir nokta varsa belirle, ona gore tartissin o zaman insanlar. spekulasyon yapmayalim burada.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 kardeşim isteyen medya towers koysun isteyen qazete kurdî koysun. abartmanın lüzumu yok. kime ne ya. adamın gazetesi. adamın binası. istedii ismi koyar. oklahoma bankası burda şube kuracak olursa adı bok olucak yine mesela. acaip cuntacısın fedo.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki: bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 said: fedaykin, 26 Temmuz 2004 21:42 tarihinde demiş ki: Benim anlatmak istediğim konunun özü Türkiye'de bir medya kuruluşunun binasına Türkçe olmayan bir isim vermesidir. Evet bir şekilde traji-komik bir sonuç ortaya çıkmıştır, arkadaşın cehaleti de diz boyudur ama o tekil olarak sorun değil iken o binanın isminin Hürriyet Medya Towers olması çok büyük bir sorundur. İşin daha bir traji komik yanı mevzunahis gazete Türkiye tüklerindir yazısı ile her gün çıkmaktadır (en azından eskiden öyleydi hala öyle mi bilemiyorum). Ayrıca konunun birilerinin ingilizce bilip bilmemesi ile de uzaktan yakından alakası yoktur. Gönül ister ki 70 milyon insanın tamamı en az bir yabancı dil bilsin ama o konumuzun tamamen dışında. abicim ticari tesebbusler isimlerini yerine ve durumuna gore her yerde musterisi nasil bir kitleyse ona gore secerler. antalyada ucra cay bahcelerinin adi 'season cafe'. neden ? sivastan gelen hanutcu ingilizce bilmiyor bilmek zorunda da degil ? ama her gun 100 ler bazinda gelip gecen turistlerin hepsi ingilizce biliyor iste. hurriyet medya towers in de bir amaci vardir ki o sekilde isim koymuslardir. neticede bir acidan aklima geldi, uluslararasi adres olarak gosterilecek yer hurriyet grubu icin. sen bu adresi new york times e de vereceksin daily telegraph a da . bunlarin anlayabilecekleri ve saygi gosterecekleri bir isim olsun istemislerdir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Infeqted Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 aynen oyle yani adam kendi isine nasil geliyor ise ona gore isim koyar, isine gelmiyorsa butun gecmisini siler bambaska kimlige burunur sen bunu elestirirsin 2dk konusur susarsin sana gore sacma sapan konusurken adam orada modernizasyon gecirdigini sanip batililasir ama kenara parasini koyar o kazanir sen konustugunlu kalirsin, adam kopmus sen kopar kopmazsin adam bisey kaybetmez zaten uluslararasi bir adres icin towers demis simdi biz ne olduk? burdan hemen turkce dili yetmiyormu niye bun kullandi bizim kulturumuz elden gitti amerikan yandasi olduk, bak japonyada mitsubshiko towers diyo ama hic amerikanlasmadan toplumuna tam modernizasyon 400km ile giden hizli tren 30000$ yillik gelir sunuyo sen hala towers in w sinda kal[signature][hline]
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Gelişiyoruz modernleştik diye diye neden geri kaldığımızı şimdi daha açık ve net görüyorum.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 görüyosan göster bize de fedocum.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki: bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
Infeqted Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 biz modernlesmiyoruz, amerikanlasip batilasiyoruz ama sen bilmiyosunki aydin doganin yaptigi yavsaklikmi is gereksinimimi buraya w yaziyosun[signature][hline]
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Yukarıda yazılanları okumak bence çok açık bir şekilde yeterli. Ancak bu derece elini kaptırmış ve bunu doğanın bir gereği olarak algılayıp bundan da mutlu olanlara ben burada destan da yazsam boş. O sebepten görecek olanlar görüyordur, göremeyecekler zaten göremeyecektir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 senin ruhunda savaşmak var. kadınlarla olsun, emperyalistlerle olsun. bişilerle savaşmak. senin haricindekilerle. olay bundan kaynaklanıyo açık söyliyim. özgürlükten korkmaya gerek yok halbuki. bireylerin özgür davranışlarına ancak bireylerin özgür tepkileri ile cevap verilebilinir. cuntanın postalıyla değil.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki: bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Horace sende ne desem cuntanın postalı diyip duruyorsum. Tamam iyi hoş bir kelime ezberlemişsinde ben suyu bile cuntanın postalına göre içmiyorum.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
Öne çıkan mesajlar