Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

D&R'dan aldığım bir ürünü iade edip paramı geri almak istiyorum ama...

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

Dün bakırköy D&R'dan Aliens vs. Predator oyununu aldım. Aldığım gibi fişiyle pakediyle kenarda duruyordu. Buradan AvP başlığında sordum ve para iadesi yapılması gerektiğini söylediler. Bende bugün D&R'a gittim tekrar dedim iade etmek istiyorum, "ancak başka bir ürünle değiştirirseniz alabiliriz" dediler.

Benim böyle bir hakkım yok mu? Eğer var ise bunu resmi olarak kanıtlayabileceğim kaynak neresidir? Yarın tekrar gidip kaynağı da gözüne sokarak iade etmek istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

genelde şöyle yapıyor büyük firmalar, eğer elindeki mal direk satışa konulabilecek haldeyse (içeriği tam, paketi bozulmamış vs)
o zaman para iadesi yapıyorlar. Ha yok değilse ya sorun çıkartıyorlar işte ya da %15 civarlarında bir kesintiyle paranı iade ediyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Normalde bizzat elden, görerek aldığınız malı, ayıplı falan değilse yasal olarak geri almak zorunda değil hiç kimse. İyi niyet olarak değiştirme/hediye çeki vs. yapıyorlar genelde işte, yine onlardan bir şey almış olun diye. O bir haftada iade olayı internet/telefon gibi görmeden alınan mallar için geçerli. (Yani son okuduğumda böyleydi, ihtiyacım olmuştu.)

Bir de tüketici haklarından zerre anlamayıp, tüketici olduğu için her şeye hakkı olduğunu zannedip böyle olay çıkartan, çirkeflik yapan terbiyesizler var. O zaman hem diğer müşterilere rezil olmamak, hem de bir an önce kurtulmak için müşterinin istediğini yapıyor bazı satıcılar.
Sosyal ağlarda paylaş

iade edemezsin paranı da alamazsın diye biliyorum ben. kusurlu/ayıplı mal olması lazım bu şekilde iade edebilmen için. o da şu şekil oluyor: kutusunda, reklamında seni yanıltıcı bir ibare görüntü varsa, taahhüt edilen özelliklerde eksiklik varsa vs.

hiç bir sorunu olmayan malı götürüp iade edemiyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

bn şmdi azcık araştırdıydım bunu,abi sen gidip bizzat elden aldığın için eğer mağzanın özel bi durumu yoksa iade edemiyosun,değişim yapabiliyosun.

internetten yada telefonla falan alsaydın o zaman iade olabiliyodu.ama bazı mağzalar iade de yapıo kendi şirket kurallarına göre tabi

mesela şöle bişi;darty'den bi ürün aldın mı ayıplı mal falan değilse iade almıyolar ama media markttan aldın mı telefon veya vakumlu paketler hariç bi çok ürünü iade alıyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mağazalardan yapılan alışverişler ve mesafe satımlarında durum farklılık gösteriyor.
Mesafe satımlarında alıcı herhangi bir neden göstermeksizin 7 gün içinde sözleşmeden cayma hakkını kullanabilirken yerinde satımlarda ise koşulsuz iade düzenlenmemiş.Firma,iade almama hakkını saklı tutabilir.

http://www.hukuki.net/showthread.php?t=30447

2007 tarihli ama geçerli halen sanırım böyle bi durum.

Teknosa mesela ürüne kendi etiketini yapıştırıyor. o etiketi yırtıp açmadığın taktirde 7 gün içinde para iadesi veya başka bi ürünle değişim veriyor. açıp kullanıp 15 gün içinde iade ettiğin zaman 15% ini kesiyor falan filan. kısacası mağazadan elden yapılan alışverişlerde koşulsuz şartsız iade hakkın yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...