Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çok enteresan bi ses ve aporlor problemi???

j0ker

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar öncelikle.

Direk konuya geçmek istiyorum zira şu ana kadar karşılaştığım en abuk problem bu. Konusunun kategorisini bilemediğim için de buraya açtım.

Gelelim probleme;

Masaüstü bilgisayarıma bağlı 5.1 ses sistemim var, philips. Yaklaşık 3-4 yıla yakındır kullanıyorum hiç problemsiz. Bugün gün içinde şöyle bir sorunla karşılaştım ki akıllara zarar cinsten cidden. 5.1 sistemin 1 parçası yani bi kolonunun üzerinde ses ayarı yapmanızı sağlayan bi aparat var volume up/down bildiğimiz + power düğmesi var. Hoparlör yani aynı zamanda bu, ses falan geliyor. Creativelerin ses ayarı olan ayrı aparat gibi bişey değil yani.

Neyse, gayet herşey normalken bir anda o ses ayarını yükseltip alçalttığım buton işlevini kaybetti? Evet bilgisayardan, 5 tane kolondan+woofer'dan ses geliyor çok net biçimde. O bahsettiğim volume ayarı yaptığımız kolondan da ses geliyor fakat sesi kısıp açamıyorum, o fonksiyonunu yitirdi. Bildiğimiz windows'un volume control ayarlarından ses kısıp açabiliyorum sadece. Power'dan kapatınca da ses gidiyor, o da çalışıyor yani. Sadece ses ayarını yaptığım tuş kullanıma kapandı resmen.

Problemi umarım anlatabilmişimdir, nedir ne değildir tamin yürütebilen var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

alperozg said:

bende de philips 2+1 var. wooferda bi sorun var, birden acaip çızırtı geliyor içinden ama türk usulü yıllardır kullanıyorum, yumruğu çakınca hiçbir şey yokmuş gibi sessiz hale geliyor. Bu şekilde kullanamaya devam edicem heralde.

elektrik tesisatını vede kablolamalarını kontrol et muhtemelen sorun düzelicektir...
Sosyal ağlarda paylaş

j0ker said:

Merhabalar öncelikle.

Direk konuya geçmek istiyorum zira şu ana kadar karşılaştığım en abuk problem bu. Konusunun kategorisini bilemediğim için de buraya açtım.

Gelelim probleme;

Masaüstü bilgisayarıma bağlı 5.1 ses sistemim var, philips. Yaklaşık 3-4 yıla yakındır kullanıyorum hiç problemsiz. Bugün gün içinde şöyle bir sorunla karşılaştım ki akıllara zarar cinsten cidden. 5.1 sistemin 1 parçası yani bi kolonunun üzerinde ses ayarı yapmanızı sağlayan bi aparat var volume up/down bildiğimiz + power düğmesi var. Hoparlör yani aynı zamanda bu, ses falan geliyor. Creativelerin ses ayarı olan ayrı aparat gibi bişey değil yani.

Neyse, gayet herşey normalken bir anda o ses ayarını yükseltip alçalttığım buton işlevini kaybetti? Evet bilgisayardan, 5 tane kolondan+woofer'dan ses geliyor çok net biçimde. O bahsettiğim volume ayarı yaptığımız kolondan da ses geliyor fakat sesi kısıp açamıyorum, o fonksiyonunu yitirdi. Bildiğimiz windows'un volume control ayarlarından ses kısıp açabiliyorum sadece. Power'dan kapatınca da ses gidiyor, o da çalışıyor yani. Sadece ses ayarını yaptığım tuş kullanıma kapandı resmen.

Problemi umarım anlatabilmişimdir, nedir ne değildir tamin yürütebilen var mı?

tuş bozulmuş olabileceği gibi driverlarında saçmalamış olabilir bir daha yüklemeyi dene...
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi evet sorun harici mesaj atan tüm arkadaşlara congratz onu belirtmek isterim öncelikle.

sonrasında evet hoparlör biliyorum, öylesine aporlör diye yazmıştım.

hemen ardından, miyadının dolduğu anlaşıldı. yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamadı yani.

saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...