erucalavera Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 merhaba sevgili patiler. bugün erasmus sonucumu öğrendim, 8. olmuşum bölümde. gayet güzel hoş, zaten 40 kişi gönderiyor makine, benim üstümdeki 5 kişi de überalesdoşland modunda takılcaklarmış, iyi mühendislik eğitimi alalım biz diyorlar, benim de işime geliyor, almanya istemiyordum ben. hangi üniversiteyi istersem gelicek şu an öyle görünüyor. şu okullara gitme şansım var, bunlar hakkında bilgisi olan birileri varsa çok yardımcı olabilir bana. Lizbon - universidade tecnica de lisboa Coimbra - universidade de coimbra Braga - universidade do minho Roma - universita degli studi di roma la sapienza Floransa - universita degli studi di firenze Zaragoza - universidad de zaragoza Valencia - universidad politecnica de valencia Madrid - universidad politecnica de madrid Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Hangi dönem gitmeyi düşünüyorsun? Yazdıklarından herhangi birine gitmedim ama çevremde bir çok kişi Erasmus'la farklı yerlere gitti, çok farklı yerlerden tanıdığım insanlar, Erasmus grupları oldu. Ben de geçen dönem Erasmus'taydım. Yazdıkların arasından bence ya Valencia ya da Firenze. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Tebrikler. Madrid hos geldi bana, ispanya iidir. ispanyolca da cabasi;) ingilizce ye cok yakin bir dil ve cok konusuluo, en azinda kulak dolgunlugun olur. italyanin erkekleri cok yakisikli,sansin olmaz :D edit: abim yazmis benim hesapla noddle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 gelecek sene bahar döneminde gidicem sanırım ama gitmişken 1 seneliğine mi gitsem diye düşünüyorum bir yandan da. ispanyolcaya hevesliyim ben de, o yüzden ispanyol üniversiteleri daha ağır basıyor da yine de daha önce gidenler varsa onların tecrübelerinden yararlanmak iyi olur diye diğer şehirleri de sorayım dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Herhangi bir başkente gitmeni önermiyorum hiç. Bazıları da tam tersini söylüyor gerçi. Ama turist olarak kalıyorsun orada. İnsanlar zaten yabancılara, turistlere alışkın; sana da o gözle bakmaya devam ediyor. Gereğinden fazla kalabalık ve turist dolu oluyorlar. Başkent insanları bir acayip oluyor, daha bir kasıntı daha bir soğuk. Hayat daha pahalı oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 ya abi italyancayı napacan hiç gerek yok özel merakın yoksa ispanya'ya giderdim ben olsam kesinlikle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 italyancaya hiç merakım yok cidden, floransa ilgimi çekti biraz valencia'yı istiyordum ben de ama bugün okuldaki koordinatöre sordum nedir ne değildir diye, alcoy'daymış mühendislik kampüsü, orası da şehir merkezine baya uzakmış sanırım. zaragoza nasıldır onun hakkında hiç bilgim yok portekiz için de çok güzel şeyler duydum, kararsızım baya. bi de bizim salak okul çarşamba günü belirlememizi istiyor gitmek istediğimiz yeri, biraz zaman verseler rahat rahat araştırırdım ne güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
napae Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Benim iki arkadaşım da 1 senedir Madrid'deler, onlar da erasmusla gittiler. Çok eğleniyolar ya, dönmek istediklerini sanmıyorum. Yalnız ikisi de sevgilileriyle beraber gittiler. Çok özendim şimdi. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 oha ne güzel sevgilin olsa çünkü, sen gideceğin zaman bir ton dırdır artı orda bir sürü hatun görüp vicdanınla (ve hormonlarınla= savaşacaksın falan çok büyük dert Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Banko Lizbon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 madridin oranı da iyiymiş ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 ben suan valencia dayim. hayatimda yaptıgım en dogru tercihlerden biri diyebilirim. buraya gelip de memnun kalmayan olmaz emin ol. kısaca bahsetmek gerekirse bi kez insanları super. cok yardımcılar, sıcak kanlılar, en sacma sekilde karsılarına cıksan bile terslenmiyorsun vs. erkeksen kızlar super, kızsan erkekleri kotu sdfs. cok erasmus var. sonraa icki marketlerde cok ucuz. 11 euro buyuk absolut sisesi. 9 euro smirnoff. bacardiler 10 euro civarı vs vs. viskiler desen gene ucuz. sonraa gittigin yere gore degisiyor fakat barlarda ve clublarda da ickiler anormal degil. hele hele ogrenci bolgesinde butun ogrencilerin takıldıgı barlarda 3 bira 1 euro...barda 3 sise birayı 1 euroya icmek pek gorulmez.. ondan sonra baska ne anlatabilirim. sehir bi kez super bir havaya sahip. ne anormal sıcak ne soguk. mart gibi denize de giriliyormus sanirim. yemek olayı dısarda yersen surekli girer gote..ondan evde pisirmeyi ogren..bir de ispanyolca bilmezsen cok zorlanabilirsin. benim sansima ben ispanyolca bilen birileri ile 2. gunu arkadas oldum sdfs. neyse aklıma bu kadar geldi. valencia hakkında sorun varsa cevaplarım. bir de yaz donemi gelmeye bak. daha iyi diyor herkes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 hmm parti vs olaylarını soylersek. her gun var parti pazar bile..ama p.tesi, carsamba, persembe, cuma ve cumartesileri buyuk partiler var baya buyuk. diger gunler eh iste. genelde arkadas grupları toplanıp bisiler yapılıyor. edit: bu arada politecnicadayim ben valencia da. okul iyi iste. cok bilmiyorum daha sdfs. 1 aydır burdayım 1 hafta gitmemisimdir toplam. ama yeni basliyor dersler zaten sdfs. edit2: zaragozada ingilizce acilan dersler cok azdı ben en son baktıgımda..gerci her sene degisiyor. bi de sacma derslerdi. kısaca burayı oneririm ama erasmus bu. sen de azcık girisken isen. sansın da varsa heryerde eglenirsin gibime geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 erucalavera said: alcoy'daymış mühendislik kampüsü, orası da şehir merkezine baya uzakmış sanırım. valla makina muh olan bi arkadas var. ona bi sorarim ama benim bildigim muhendislikler ana kampuste. zaten ben de bilgisayar muh okuyorum. o burda, endustri vs de burda onlardan da eminim. makina da burda ki arkadas aynı kampuste okuyor. bence lizbonu filan da dusunebilirsin. ben de istiyordum portekizi. ve eminim madrid de baya iyidir. daha gormedim orayı ama giden arkadaslarim superdi diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 ispanya ve madrid eğlencenin göbeee gittim gördüm her sokakta bi erasmuslu grup vardı acaip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 valla bana da babam demisti madrid'e gidersen bi daha geri gelmezsin diye. ama gitmedim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 barbu çok tesekkurler baya yardımcı oldun bana. bı de makine okuyan arkadaşından öğrenebilirsen alcoy olayını çok sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Şubat 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2010 ben de bir aksilik cikmazsa seneye gidiyorum ancak basel ve mainz arasinda bir secim yapamadim. buralara daha once gitmis olan varsa ya da fikri olan, paylasirsa sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Şubat 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2010 valencia olayını doğrulattım bugün, yazışmaları gösterdi koordinatör bana, alcoy kampüsündeymiş benim gideceğim yer o yüzden vazgeçtim. zaragoza'yı seçtim, 5 martta açıklanacak sonuçlar ama koordinatörler gitmemen için hiçbir sebep yok dediler, seneye bahar döneminde zaragoza'dayım diyebilirim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Bende lizbon'a gidiyorum galiba . Portekiz'e önceden gitmiş yada gidecek varsa elime mum diksin ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 1.sınıfta başvurabildiğimizi bilmiyordum :P meğer oluyormuş. başvuruyorum ben de, İspanya / Uni. De Oviedo İtalya / Bologna Uni. Hollanda / Groningen Uni. Letonya / Stockholm School of Economics Riga Portekiz / Uni. Of Porto Hollanda ve Letonya'da eğitim dili ingilizce, hollanda toefl 92/ielts 6.5 istiyor. Yok onlar ben de olur da seçilirsem gidene kadar almam lazımmış. Neyse, diğer 3ü'nün kendi dilinde eğitimi. İtalya ve İspanya'yı kesin yazacam, yanlarına da İngilizce eğitim verenlerden birini yazacağım. Groningen ile Bologna uni'leri baya tesisli ünilermiş. İşin kötüsü yarın son gün =D İngilizce özgeçmiş ve motivasyon şeysi yazmam gerekiyor kolay gelsin bana 8-) son dakka tavsiyelerine açığım edit: bi de 4 tane almanyada var üni ama hiç düşünmem almanca/almanya falan işim olmaz diye yazmadım edit2: bölümüm iktisat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Bolognaya çoooook arkadaşım gitti. (İktisadi ve İdari Bilimler Fak. öğrencileri) Ben niye gitmedim acaba... Nese, İtalya Amerikan exchange kaynıyor. Yer gök Amerikalı. Okulda bi sıkıntı yok. Zaten okumaya giden yok, amaç eğlenmek, gezmek coşmak. Avrupa kafanın üstünde olduğundan her hafta sonu bi şehri gezebiliosun. Low-cost uçak firmalarıyla çok komik fiyatlarla uçabilirsin. Arkadaş grupları iyi, parti günleri fln fisdan. Kısaca gayet eğlenirsin. Gidipte memnun olmayan yok. Son olarak oraya giden her arkadaşım spora başladı. Malum İtalya ve yemekleri. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 hadi inş. tutar o zaman sadece 1 kişilik kontenjan varmış ama bakalım iyi oldu hiç giden ya da tanıdığı giden birinden bişey duymamıştım henüz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hotdog Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 1. sınıfta başvurabiliyorsun ama 2. sınıfta gidiyorsun ?? 1. sınıfta gidilmiyor diye biliyordum bende Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 aynen öyle. gidecek zaman mı kaldı zaten marttayız :D ben de başvurmak için en az 3 dönem tamamlamak gerekiyor diye biliyodum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar