Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Samsung T240

deggial

Öne çıkan mesajlar

Şu monitörü almayı düşünüyorum.

Orta seviyede grafik tasarım, çizim, boyama türü işlerde kullanacağım. Bugüne kadar hayallerimin monitörü idi. Ancak amazon.com üzerindeki yorumları okuduğumda büyük bir çelişkiye düşmeye başladım. Monitörün renk kalibrasyonu ile ilgili ciddi sıkıntıları olduğunu yazmışlar. Ekranın büyüklüğüne karşılık görüş açısının düşük olmasından dolayı, üst kısımdaki renklerle alt kısımdaki renklerin uyuşmadığını felan söylemişler.

T240 veya T260 modellerini kullanan arkadaşlar deneyimlerini (özellikle renk kalibrasyonu ile alakalı deneyimlerini) paylaşabilirler mi?
Sosyal ağlarda paylaş

T220 var bende, genel kullanim icin cok iyi bir monitor. fakat renk konusunda soylenenler dogru. hani ekranin buyuk bir bolumu icin olmasa da, koselere yaklastikca renkler biraz abuklasiyor.

gunluk kullanimda fark edilecek birsey degil. oyun web film vs icin pek onemi olmaz. ama profesyonel duzenleme yapacaklar dusunmesinler
Sosyal ağlarda paylaş

Samsung T240 var bende ve gayet memnunum monitörden.
Çizim olayında renk sapması oluyor mu bilmiyorum ama oyun oynarken, film izlerken, desktopta çalışırken renkler açısından hiç sorun yaşamadım.
kalibrasyon açısından gayet iyi bir monitör aslında. niye kötü kalibrasyon deniliyor anlamadım, şurdaki sonuçlar güzel gözüküyor: http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=36&mo1=443&p1=4351&ma2=36&mo2=402&p2=3707&ph=1

ha oyun/film için değil de çizim için alacaksan, TN monitör yerine PVA/IPS monitör alman daha iyi olur.
view angle geniş olduğundan renk veya kontrast problemi de yaşatmaz.
örneğin IPS olan U2410:
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=88&mo1=570&p1=6292&ma2=36&mo2=402&p2=3707&ph=6
Sosyal ağlarda paylaş

zaten monitordeki parlaklik degeri cok da onemli degil, onemli olan dusuk parlaklikta 120-200cd/m de verebildigi max kontrast ve siyah seviyeleri.

zaten devamli kullanimda full brightnessta gozunuze zarar verirsiniz.uzaktan izlemelerde bu pek sorun olmasa da 50cm den kullanirken baya sorun yaratir ileride bilginize.
Sosyal ağlarda paylaş

ama yalani yok tabi oyun oynarken falan inanilmaz oluyo komple parlaklik + kontrast =P

bu arada dynamic kontrast da dunyanin en yalan olayi, hani 50.000.000:1 falan gibi salak suluk degerler cikiyo ya. onemli olan native contrast. TN panellerde 1000:1, ipslerde biraz daha du$uk, pvalarda daha yuksek.
Sosyal ağlarda paylaş

Renk sorununu çoğunuz onaylamışsınız. Korktuğum da buydu..

Dell'in gösterdiğiniz modeli fiyat aralığımın çok çok üzerinde. O kadar maddi imkanım olsaydı sanırım Wacom Cintiq de alabilirdim..

600-1000 TL arası grafik ve tasarım işleri için kullanabileceğim bir monitör önerebilir misiniz? Özellikle grafik tasarım ile ilgili arkadaşlar, kendi kullandıkları ve memnun oldukları monitörleri de söylerse tadından yenmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

bu arada dynamic kontrast da dunyanin en yalan olayi, hani 50.000.000:1 falan gibi salak suluk degerler cikiyo ya. onemli olan native contrast. TN panellerde 1000:1, ipslerde biraz daha du$uk, pvalarda daha yuksek.

zamaninda soyledim, dinlemedin esh :P

http://forum.paticik.com/read.php?6,3298251,3299675#msg-3299675
Sosyal ağlarda paylaş

T240'ı, Samsung'un diğer 24" modellerinden ayıran artıları nelerdir? (16x10 olmasının dışında)

Veya eksileri var mıdır??

Veya kaliteli monitör için Samsung alayım önyargım komple yanlış mıdır?? "Mükemmel" olmasa da, "daha iyi" bir renk kalibrasyonu için başka markalara da yönelmeli miyim??

Veya dediğim 600-1000 fiyat aralığında en iyi kalibrasyonu kim verir??

Veya vesaire...
Sosyal ağlarda paylaş

Son 1 saattir digitalversus üzerinde yaptığım karşılaştırmalardan şu sonuçlara vardım.

T240'ın sorunu renk kalibrasyonu değil (bkz: Bone {high5!})

Tüm TN monitörlerde olduğu gibi görüş açısı problemi var sadece. Aslında yaptığım karşılaştırmalarda, TN tabanlı olmayan görüş açısı mükemmel monitörlerde, daha fazla renk kalibrasyonu problemi olduğunu gördüm.

Beğendiğim S-PVA,PVA ve IPS tabanlı monitörler oldu. Ancak ya 24inç değil, ya çözünürlüğü 1920px değil, ya fiyatı çok yüksek, ya da stoklarda bulmak mümkün değil gibi sıkıntıları var.

Üzerine bir de profesyonel değil de, orta seviyede çizim ve boyama işlerim için kullanacağımı düşünürsek, T240'a varım diyorum.

İtirazı olan??
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...