Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

StarCraft 2

Adversary

Öne çıkan mesajlar

Şimdi adamlar bu olanağı sunmuşsa,adamın 500 tane lingine (yeni sistemle herhalde bu sayıya ulaşıcaz) 2 grup marine 1 grup medicle karşılık vermiicem tabii ki,bende force'a abanıcam macromun elverdiği sınırda.Ama sorum şu Sc'de her birimin önemi olurdu combatta,çünkü oyunda kendini geliştirdikçe micronun önemi ortaya çıkardı,şimdi 150'lik bir forceda 1 marine'imin değilde 10 marine'imin önemi olacak,bu da olayı mass yapıyor...Noobken Lan'da zevkine team melee açardık ya 800 limit ona benziicek gibi düşündüm sadece,oldu olacak ilk 10 dk rush olmasın =]
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi pop'u arttırıcaklar diye bi durum yok, o yuzden 500 ling gibi bi durumda yok.

ayrıca af edersinde 100 ling basınca kimsede teker teker oynatmazı linglerini, salardı bi güzel sapdan soldan, ama düzgün salardı.

1 marine'nin önemli olduğu yer vardır ama etrafta, 10 tank 30 marine 5-10 medic varken 1 marine önemli olmaz. eğer oyun 150 ling basıldığı bi noktaya gelmişse zaten 1 marine'in sc1 dede önemi yokki
Sosyal ağlarda paylaş

150 lingi kapıda tutarken,z main base'e yaptıın bir dropta medic desteğiyle bir marinele gayet drone öldürebilirsin misal..neyse forumdan oyun oynamayalım,muta harras falan yapan çıkar şimdi burdan =],sonuçta Terran oyuncusuyum ve tvp olsun tvz olsun microya dayalı,unit kontrolüne gönül vermiş bir insanım,150 ünitenin aynı grupta olması demek pop. sınırının 200'ün üstünde olacağı duyurusunu kuvvetlendiriyor..Sc1'e göre düşünürsem (vay be sc'ye sc1 dediğim zamanlarda gelmiş hehü) protossa karşı baseimde kamp kurarak 1000 limit vult-tank çıktığımı düşünüyorumda çok sıkıcı bir iş,ayrıca pop olmakta bir taktiktir,ama dediğim gibi bunlar sadece endişeler bu oyunu edinip,single olsun,Lan olsun,bnet'ten ladder vs olsun deli gibi oynarım bu kesin...Ama insan bir işten biraz anlayınca hemen kendini eleştiriye verirmiş derler ya,sanırım kendimle bu konuda çelişmiyorum desem yalan olmaz...Beklemedeyiz
Sosyal ağlarda paylaş

ilk oyunda 12 lik grup olmasının bir amacı vardı. C&C deki gibi tanklar falan üst üste binmediği için ve birimler bir yerden bir yere giderken çok sağlıklı hareket etmediği için pratikte oyundaki birimlerin hemen hepsini seçip bir yere göndermenin bir anlamı yoktu. 12 tanka birden şuraya git dediğin de bile ortalıkta bir curcuna oluyordu, birimleri o curcuna ortamına sokmamak hele hele combata öyle bir curcunada yakanlanmamak için azami dikkat gerekirdi. 12 tanka aynı anda şuraya git derdk ama yolda sürekli formasyona sokardık. 3 tanesini seçer stop der tekrar atak verirdik, 4 tanesini seçer sağa sola yukarı aşağı bi yere çeker tekrar yollardık.

150 birimin aynı anda seçilmesi demek 150 sini efektif olarak bir yere gönderebilmek demektir benim görüşüm. e bu da ağırlıklı olarak üretime, kaynak toplamaya, o daha önce bahsettiğim şekilde spellcasterlara daha çok vakit ayırmak anlamına gelir. gelmeyebilir de tabii, oyun çıkmadan önce ne desek sadece spekülasyondur.
Sosyal ağlarda paylaş

BulletRide said:
BOne bu dediklerin oyun,sc ise bir ladder,ya da ne bliim rekabet ortamıdır,bu da müthiş oynanabilirlikten geçer.Dawn of War çok severim,Company'e bayılırım ama Sc biraz farklı =].Neyse facebookta "all life lessens can be learned from playing Starcraft" grubuna davet ediyorum =]

company of heroes ve dawn of war'da da rekabet ortamı var.
her ne kadar koreliler sc'ye yaptıkları akını bu oyunlara yapmasalar da, evet, 3d rts'ler ve hardcore oyuncular tarafından oynanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

James Phinney , sc1den iyisi cıkana kadar sc2yi yapmıycaz demişti 1-2 konuşmasında.
şimdi yönetmenligi sanırsam Dustin Browdera vermişler.
şimdi gördügümüz kadarıyla güzel gidiyorlda, über ünitelere agırlık vermeleri benide korkuttu hafiften, yani thor falan basabilecegimizi zannetmiyorum 1vs1 multilerde yada mothershit, cok güclü görünüyor yapımıda uzun olacaktır otomatikman.
Sosyal ağlarda paylaş

tunca said:
battelnete her girişimde onbinlerce sc oyuncusu olurken, dawn of warda maximum 300-400 kişi görmemin bir sebebi olmalı.

e sonuçta dawn of war daha yeni oyun ve korelilerin akınına uğramış değil.
300-400 kişi fena değil. sc'de de ilk senelerde öyleydi.

ha bir de şu var. şu sıralar en fazla oynanan fps cs: s, ama progamerlar painkiller gibi oyunları tercih ediyor.

demek ki oyunun çok oynanmasının o oyunun güzel veya kötü olmasıyla alakası yok,
eğer az kişi oynuyor diye başarısız 3d motoru dersek işimiz var...
Sosyal ağlarda paylaş

ya tamam da iyi güzel de,
ben dawn of war sc'den güzel demedim.
dawn of war güzel ve başarılı bir oyun, "3d rts olmaz" anlayışının saçma olduğunu göstermek için örnek verdim

ha dawn of war, company of heroes, warcraft 3'e felan kötü oyun diyorsanız zaten "über sc oyuncusuyum" diye gezmeniz de gereksiz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni açıklamalar var ama harita editörü üzerine olduğu için pek heyecanlanmamızı sağlayacak şeyler değiller.

Artık jungle, desert, forest vs tilesetleri aynı haritada kullanabileceğiz hatta kendimiz yeni tilesetler hazırlayabileceğiz.

Harita yaratmakla ilgilenen arkadaşlar için iyi bir haber var. Yarattığımız haritaları artık "kapatabileceğiz", böylece üzerinde ufak değişiklikler yapılarak adımızın haritada geçmemesini engelleyebileceğiz.

256x256 daha büyük haritalar yok.

Haritaya koyacağımız binaların yönünü ve büyüklüğünü ayarlayabileceğiz.

Yazıları ve birimleri istediğimiz gibi renklendirebileceğiz.

Ayrıca firebat'lerin Factory'den üretileceği kesinlik kazandı yani firebat'ler terfi ederek tier2 birim oldu.

Daha başka; Zerg'le ilgili bir açıklama yapılmamış olması üzerine başlayan söylentilere de bir cevap gelmiş. Dustin Browder pazarlama taktiği uygulamadıklarını, Zerg'le ilgili henüz yapılacak çok iş olduğunu, hazır olmadığını söylemiş. blizzcon'nun beklendiği yönünde de söylentiler vardı ama onu da yalanlamış ve eklemiş "gene de zerg'ün ilanını büyük bir eventle oyuncu toplayıp ırklar arası savaş yaparak" duyurmak güzel olurdu demiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...