Suark Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Yav hepsi zevkli ama unutma o zevk bi yerden sonra ızdıraba dönüşebilir sağlam bi trafikte. Debriyaj kontrol demek, ancak şu kadarını söyliim yeni nesil güzel full otomatik şanzımanlar büyük olasılıkla senin manuelde yapabileceğinden daha iyi zamanlama yapıyordur. Daha güzel hızlanırsın yani, tek sorun arabaya " ulan ben hızlanıcam şimdi ona göre değiştir bak vitesleri" demek. Gaza derin basmak gerekiyor, araba farkediyor bu adam hız istiyor ekonomi değil diye, arada kaybettiğin süre işte dezavantajı. o yüzden ne yapıyoruz? acil durumları, hızlanmak istediğimiz anları önceden hissedip, arabayı gerek sport(veya ne varsa işte) moda getiriyoruz veya manuele çekip 1 vites küçültüyoruz veya yüksek devirde bir süre kullanıyoruz ( acil durumda yaramıyor tabi bu ) Ama otomatik şanzımanda motor frenini unut, yapmak zorluyor adamı tiptronik olsa bile. Yok manuele al geri at falan filan. Tabi şuda var, duran trafikte Manuelde ayağın sadece debriyajda olsa kafi( fren gerekebilio tamam =) =, otomatikte sadece frende olsa kafi. Bu arada, manuele yokuş kaldırma desteği çok güzel bir hadise, arkadaşım a5 aldı o sistemle, çok şeker frenden çeksen bile stop etmiyor araba yokuş yukarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 2010 olmuş hâlâ debriyaj... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 abi düz vites tatlıdır öyle demeyin , otomatik viteste sanki makineleşmiş hissi veriyor bi zaman sonra bana o yüzden düz vites kullanmayı seviyorum , artı sizde de var mıdır bilmem ama olabildiğince donanımsız araba güzeldir şahsıma göre. yok otomatik park , yok gps falan en güzeli yanascan yana bilader burası nerde bulamıyorum dicen one yeaa. ha param olsa 68 model bi z28 isterdi gönül o da ayrı konu. böhü. istanbul içiyse otomatik ne yazık ki şart önünüze sokak arası bi dallama cıkıyo ya da yine dar sokak aralarında keza kadıköy içi ve moda ya doğru cok fazla araba oldugundan rahatsız edici olabiliyor manuel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 hic okumadim ilk mesjadan sonraki mesajlari, genel olarak yazicam o yuzden. ben 5 bucuk 6 sene kadar otomatik kullandiktan sonra manuel araca gectim 2.5 3 sene kadar once. ve su an her ne kadar herkes otomatik rahatliktir, komfordur dese de ki ve haklilar, ben otomatik araba almam, kullanmam su anda gecici olarak kendi manuel arabami sattigim icin otomatik bir arac kullaniyorum ve hic manuelden aldigim zevki alamiyorum. otomatik bana playstation oynarmis gibi geliyor... manuele alisma kismina gelince, ben 6 yildan sonra 1 ayimi 1 bucuk ayimi aldi manuele tam olarak alismak, hani boyle yokslarda geri geri kaldirmalar flm, 2 ay icinde iyice alisirsin hic sorun kalmaz. ilk baslarda biraz stop ettirirsin arabayi tabi ki ama hic heyecan telas etmeye gerek yok, herkesin basina gelen seyler bunlar. alistiktan sonra bir daha otomatik arabaya donmek istemezsin diye dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hotdog Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 o manuelde vitesi 4e doğru sertçe kendine doğru çekerken aldığın hazı başka hiç bir şeyden alamazsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 valla rüyamda geçen manuel araba sürüyodum heycan yaptım :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Hotdog said: o manuelde vitesi 4e doğru sertçe kendine doğru çekerken aldığın hazı başka hiç bir şeyden alamazsın2ye çekerken alırsın bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 dorde alirken haz alman icin 5.40 falan kullaniyo olman lazim =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 ben 12 yıldır manuel sürüyorum otomatik daha iyi diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 @jahrein işte balata zamanla öyle yeniliyor =) , sıkışık trafikte otomatik her zaman yargılar. ama otobanda ya da boş yolda her zaman manuel manuel manuel =P bir kere o ivmelenme aynı arabanın otomatik ve manuelinde bile farkediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 otobanda fark yaratmaz da, kısa yolda veya ara sokaklarda, caddelerde manuel :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 abi otomatikten kastimiz toyota d4d ise, manuel her zaman yargilar. yok yari otomatik smg, pdk $anzimanlariyla kiyaslama yapilacaksa bu topic kitlenir =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 matama said: @baggio bana sen cevap yazma hocam muhattap olmiyalim manuel vitesin devri bitti, belki pahali falan ama gelecek bu sonucta, sonra rahatligi cabasi, surekli performanstan bahsedilmiste sanki herkes yaris yapiyor acayip tek gidis tek gelis yollarda sollamaya yapiyor(istanbulda tek gidis gelis yol bile kalmadi) acikcasi biraz daha para biriktir rahattan kacma, istanbulda manuel vites almak cidden artik sacmalik. bu hizla zaten normal vites arabayi satmakta zor olacak ikinci elde. manuelin devri otomatik bole nerdyse %20 fazla yakit tuketirken zor biterde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 bazı tiptronikimsi şanzımanlar aynı arabanın manueline göre daha az tüketmeye bile başladı ne diyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Abi bone, aslında duzgun programlanırsa otomatik gayet daha az yakar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Suark said: Abi bone, aslında duzgun programlanırsa otomatik gayet daha az yakar yani.tork konvektörü yakamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fylonde Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 eğer 2.0 altı motorlu araç alıyosan manuel değilse otomatik tercih edilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 valla otomatiğin daha iyi olduğuna beni bile ikna ettiler. tabii şu an biraz erken, 2-3 sene sonra iyice oturur yeni teknoloji. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
/Escobar Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2010 Otomatik manuele göre 1 litre falan fazla yakiyor. Bende 5 aydir otomatik kullaniyorum. Yani 2000-2500 devirde falan vites atiyor, sport mod'u varsa bu 3000'e cikiyor. Ama otomatiklerde devirden vites atmasini beklemek hata. Yani gerekli devire (2000 civari)ulasinca gazdan ayagi cekip tekrar basinca da vites atiyor araba. Ha ayagini devamli gazda tutup devirden atsin diye beklersen 2500 lere kadar cikiyor ki, bu da fazla benzin yakmasina neden oluyor. Yogun trafikte kullanan icin ise rahatligi paha bicilmez. Manuel vites tamamen zevk meselesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Suark said: Abi bone, aslında duzgun programlanırsa otomatik gayet daha az yakar yani. benim bahsettiğim de buydu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PATA Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Ben ayağımı gazdan çekmessem araba 6000 devire kadar atmıyor ki.Kesiciye girince ancak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar