Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Madımak Olayı?

Othranx

Öne çıkan mesajlar

ya arkadaşlar son zamanlarda çok karşıma çıktı,bugün de bir köşeyazısında okuyunca iyice mrk ettim, nedir bu olay, elimdeki veriler:2 temmuz 1993 te 37 kişi ;içinde şairler de var ya da hepsi şair, yangında ölmüş ya da yakılarak öldürülmüş; bunu bana açıklayacak biri varmı?[signature][hline]Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki:
açıkcası evlenince karım olursa o yöntemi uygulayacam.

Sosyal ağlarda paylaş

neden açıklanmasın?bir tartışma başlatmıyorum, sadece bilgilenmek amaçlı, o zaman her topiğe bi bahane bulursun , o siyasi bu dini ; illa abuk subuk şeyler mi sormam gerekiyo sence=?[signature][hline]Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki:
açıkcası evlenince karım olursa o yöntemi uygulayacam.

Sosyal ağlarda paylaş

2 Temmuz'da Sivas'ta Madımak otelinin ateşe verilmesiyle gerçekleşmişti, 37 kişi linç edilerek ya da yakılarak katledilmişti. Ve hayır, basit bir cuma namazı sonrası halkın galeyana gelmesi sonucu da gerçekleşmemişti, tamamen programlı bir katliamdı. O dönemin Sivas belediye başkanı, Refah Partisi'nden gerici ve laiklik karşıtı Temel Mollaoğlu'ydu (bu da katliamın nasıl bu kadar kolay organize olduğu ve polisin neden müdahale etmediğini açıklıyor sanırım).
AKP hükümetinin çıkaracağı aftan ne tesadüf ki bu olayın sorumluları, gözü dönmüş katiller de yararlanacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

birazda aziz nesin in dini inançları yuzunden cahil gerici halkın gaza gelıp aziz nesin i oldurmek için otelı yakması fakat azız nesın ın son anda otelden kacarak kurtuldugu pısı pısıne 37 kısının öldügü pıre ıcın yorgan yakmak deyımın gerceklestıgı hatta pırenın kacıtıgı ve yorganın boş yere yakıldıgı bır olaydır turk tarıhıne menemen olayından sonra ıkıncı bır kara sayfa olarak gecmıstır[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Sosyal ağlarda paylaş

dincilerin aydınları yakarak öldürerek cehennemde yanmayı garantileme olaylarıdır kısaca

moğollar - ıssızlığın ortasında bu oalylar üzerine yazılmıştır[signature][hline]Pyr0, 28 Mayıs 2004 23:38 tarihinde demiş ki:
icindeki noktayı bul...o nokta herseyın cozumunu saglayacak olan seyin oldugu nokta...o nokta iç huzurun....

blackchaos, 28 Mayıs 2004 23:39 tarihinde demiş ki:
kodurtma noktaya

martılar

[Bu mesaj Aket-Atum tarafından 08 Temmuz 2004 15:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
2002 haziranında 6 otobüslük bi kafile ile rehber olarak sivas ta bulunduğumda belediye başkanı ve il kültür müdürü bize bir brifing vermişti. ve tüm gece boyunca yaşanan olayın ne kadar hatalı olduğu ve artık geride kalması gerektiğini, sivas ta birçok şeyin değiştiğini anlattılar. eh! biz de test etmek için 5-6 rehber arkadaş gece dışarı çıkıp felekten bi gece çaldık. [bol rakı sınırsız ton balığı]... kimse bizi yakmadı gerçi ama sivası unutmak ne yazıkki mümkün değil.

olaylar esnasında dışardan gelen çok kişi olduğu söylense de unutulabilecek bir katliam değil. kin güdelim anlamında söylemiyorum ama sığ beyinlerin nelere kadir olabileceğinin ve devletin basiretinin bağlanmasının nasıl bir şey olabileceğinin en yakın ve en acı verici örneklerinden biridir sivas katliamı....[signature][hline]smthng about sx&drt :: profocio hosting
Sosyal ağlarda paylaş

dönemin başbakanı tansu çiller'in, olay hakkında çok trajikomik bir sözü vardır:

"otel yangını sırasında, çevrede bulunan vatandaşlarımıza hiçbir zarar gelmemiştir."

kendisi bu lafı sevindirici bir olay olarak sunmuştur. lakin o güne, yangının olduğu dakikalara ait görüntüler tekrar izlenecek olursa görülecek olan, binlerce adamın, "tekbir! allah u ekber!" şeklinde tezahüratıdır. bunlar kimdir? elbette ki yangını çıkaran güruhtur.

hatta o gün aziz nesin şans eseri kurtulmuştur, kendisini kurtaran görevlilerin kendisini tanımaması sayesinde. aziz nesin olduğunu farketseler idi, belki o dakikalarda ölmüş olabilirdi.
ancak belki o gün aziz nesinin bedeni ölmemiştir ama yaşama istemi ölmüştür, diğer birçok kişi gibi.

bu arada oth, kaçlısın hoca? zira çok net olmasa da, olayın genel hatlarını hatırlıyorum. yaşım o vakit 8 de olsa, memlekette çıkan yaygaradan ister istemez ben de nasibimi almıştım.
Sosyal ağlarda paylaş

neden bir suru insan aziz nesin ustunde duruyor onu anlamadim . orda olanlari tasvip etmek zaten imkansiz pek cok insan oldu ulke icin kesinlikle bir utanc abidesi ama bir suru kisi aziz nesin zart zurt .

bu ulkenin insanlarine aptal diyen bir adami aydin diye kabul edip boyle bir konudan bile ona bir seyler yontmaya calisanlar olaya bir de aziz nesin acisindan bakmasin .

yasama arzusu olmusmus . aptallarin arasinda yasadigini anladiginda olmustur belki yasama arzusu .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

Aziz Nesin bu ülkede, insanların kafalarını kumlara gömdüğü bir dönemde, hayatını tehlikeye attarak gerçekleri söyleme cesaretini kendinde bulabilmiş bir aydındır. Ama kafaların hala tamamı yer yüzünde değil tabi, hala kumda yaşayan insanlar var.[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...