Kendersever Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Her neyse salla danısmanı fln.. ,Eger süvariler geliyosa ne ala. gelmiyosada bulurus biseyler... ordu kapasitesi kac yus bin:-)?? 100binse idare eder.(?!) 250 kişilik bir kısmı egitir ellerine kalkan ve 2ser galon yag verir hazır bekletirdim ...sonra 10-15 adam feda ederek kapıya dogru bir kısım otu veya yoldaki yanıcı maddeleri dizip yakardım onlar yanmaya basladıgında kalkanlarını yukarı kaldırtıp egitimli elemanları kapıya kosturdup yagları dokturur bide yaktırırdım(tabi etraf az bisi dumanlı olacak)..o arada bi diger karma 250ligi de kapıya kocbasla hafif külümsü yollamadan once balısta mancınık vb.. ile kapıya yakın okcu kulelerini topa tutardım.kapıyı cokerttikten sonra gerisi kolay... Ha yok bu olmazsa kayaları yaga banar banar sehire fırlatırım.(tabi yakacas önce o ayrı.... :-D ) Ha yok bu da olmadı dersen bosverin donelim memlekete der linç olurdum...linç olmadan kıl kaptıgım danısmanıma sıkı bi kafa atardım :-D o hiç olmas dersen git baska işin gucun mu yok derim.(otur efendi efendi oyna nelere kafa takıyon?!) :-D [addsig] [ Bu mesaj Kendersever tarafından on 2001-06-11 21:02 tarihinde editlenmiştir. ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Tamam hoş herkes surlara yaklaşmış fakar bu burçlardakilerde amele değiller herhald kızgın yağ fln da mı yok içerde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BladeSinger Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 millet ergenakon fantazisine girdi duvar muvar yakmaya çalışıyo :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 bir offffff çekerim waryaa......... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 beyler adamın verdiği arazi şartları kale yapısı imkağansız bir şey adam bizi keklior bea çakmadınızmı hala dağlardan hızla akan bir nehrin üzreine kurulan bir kale lol ayrıcabu nasıl bir dağ beyler yale buna yapışık oluyor sıra dağ mı sıra dağ ise kale yapılamaz tek dağmı tek dağ ise yapışık olamaz adam keklior bu adamlar nere şey edior???? ehueheuhe iyi dalga geçmiş off böle bir kale olabilirmi ya yuh bea lol ehueheuheuheuheueh:-):-):-):-):-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 olabilir, olmasada oldugunu farzet, al işte emrinde binler var, baştan aşaa silahlılar, umutla sana bakıyorlar, komutan olarak yönet onları :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Blastosie Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 yanıma büyücü bir hero çaırtırım komşu kasabadan bu adam kalenin dış dünyadan ne ses ne görüntü almasını sisle kaplanmasını sağlar sislerle kaplıyken ortalık minerlerimi nehri şehin etrafını sürekli dönecek şekilde yönlendiririm nehri ve suya yağ doküp yakarım gece saldırı kulelerini kurdurur tepelerine mancınıklar yerleştiririm içerdeki halkaya asillere ateş edebilcek şekilde sabaha doğru büyü bozulduğunda düşman surlardan kzıgın yağları dökerken aşaıda zati ateş olduğunu fark ederek gafil avlanırlar düşmanın bir bölüğünü onun 10 katı güçle karşılayarak herkezi temizlerim ölen düşmaların kafalarını alıp iki daireye kuledeki mancınıklarla attırırım. yağ yanıp sabaha karşı bitince kalenin morali de yanıp kül olur yenilmek pahasına ordumun yarısnı dağın arka tarafına yollarım dağı tam üstünden aşarak tepesini kontrol altına alırım ve aşağı doğru kızgın yağ gökerim ayn zamanda dağdaki halkın evlerini alevi oklarla yakarak onları hiddetlendirir ormana çekerim ormanda ise pusuya yatmış arbalest birliği köylüleri temizler. kalenin açtığım su yoluyla bütün çıkışlar kapandığı ve sadece dağın üstünden aşıp gelen ordularımla son taarruzu başlatırım arbalestler kerpiç evleri yakıp halkı temizlerken sovalyelerim ise az sayıdaki askerle ilgilenir halk esir alındığında ve kaçanlar öldürüldüğünde kale bizimdir birden birşeyi unuttuğumu fark ederim kalenin burçlarında hala düşman bayrağı dalgalanıyor :-) sovalyelerimle asil kulelerini temizler kalenin burcuna bayraı dikerim - bu ne kirli bayrak böyle utanıyorum resmen -ama kralım... -kuru temizlemecinin anasını.. tiz uçurun bu kuru temizlemecinin kafasını!... :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
syh Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Savaş arabaları, Savaş kuleleri, vs vs.. yapımı Şu anda ordunuzda, bir kaç savaş mühendsiinden başka herhangi bir mühendis bulunmamakda. Bunun yanında, savaşa hiç bir yapı malzemesi getirmemişsiniz.[Çivi, ip,çekiç vs vs..] Bu koşullar altında yeni bir alet yapmanız imkansız. Kısaca elimizde olanları kullanacağız. Duraksız Mancınık saldırısı Bu sanırım şu an elinizdeki en etkili taktik olarak görünüyor. İstihgam birliklerinin kazdıkları kayalarla mancınıklarınıza cephane oluşturabilirsiniz. Düşman önce bu kayaların nereden geldiğini anlamayacakdır. Anlayınca da panikleyip acil çözüm bulmaya çalışacaklardır. Bu da onları mantıksız karar vermeye itebilir. Ancak düşman kumandanları söylediğim gibi tecrübeliler. Bu durumun üstünden rahatca kalkabilirler[?]. Bu saldırının diğer bir artısı surlara verdiği zarar olucakdır. Surlar zarar gördükce, halk onarmaya kalkacak anlaşmazlıklar çıkacakdır. Bu da iç isyana yönlendirebilir. Halkın buraya harcadığı zmn iyi kullanılarak değişik saldırılar yapılabilir. Kaynayan taş usulü kullanılırsa, şehir içine isabet eden kayaların, yangın çıkarması olası olacakdır.[Bu kadar tüyo yeter ;-)] Dağdan şehre sızma, Dağa asker gönderme Başda da söylediğim gibi, Dağ onların mekanı burada askerlerin olası bir saldırı için nereye saklandıklarını, nereden çıkacaklarını bilemeyiz. İstediğmiiz kadar elit bir gurup gönderelim. Burada başarısız olacaklardır. Kale Yapısı Kalenin kapısı görebildiğiniz kadarıyla, demirden yapılmış. Savaşı bekledikerli de göz önüne alınırsa arkasında bir bariyer olma olasılığı oldukca yüksek[??]. Kale Kapısına dikkat etmeyen, ajanlarınıza artık ne yaparsınız bilmem ;-), Gerçi bir olasılık daha var. Biliyorlar da size söylemiyorlar] Kışkırtma/Moral bozma Sanırım bu da etkili taktikerlnizden biri, askerleri sürekli psikolojik baskı altında tutup moralmen zayıf düşmelerini sağlamak. Ama bunun için ne yapabiliriz ? Sürekli tam-tam çalmak mı ? Sürekli bağıran insanlar mı ? Daha yaratıcı olmak lazım ;-) Civar köylerden erzak yardımı Siz buraya bir ülkeyi yararak geldiniz. Ordunuz en az 6 aydır savaşıyor. Gerinizde evinize 30 günlük mesafe bırakdınız. Size yardım gelmesi şu koşullarda imkansız. Su kaynağı Projeleri Özür dilerim biraz benim yüzümden yanlış anlaşılma olmuş. Su tamamen şehrin içinden akıyor. Dağdan çıkıp şehrin içinde kayboluyor. Su kaynağı kullanmak en aızndan dışardan imkansız. Asker takviyesi En yakın şehir atla 30 gün mesafede, sanırım imkansız bir durum. Ok ,Alevli ok saldırısı Söylediğim gibi elimizde şehre oranla fazla miktarda ok yok. Alevli ok için duum bundan da kötü. Bu alevli oklar için gazlı beze ihtiyacınız var. Bu da ne yazık ki sadece ilk yardım tümeninde var. O da hastaların tedavisi için. Savaş meydanı dediğim gibi, sanırım sırf şehir savunulsun diye tasarlanmış. Zemin kale duvarının başladığı yerde yükseliyor. Sizin kamp yaptığınız tepe ile şehir arasında bir ova/plato [Bi türlü öğremedim ;-) kısaca çöküntü ] var. Bu da sizin aşağıdan ok atma şansınızı azaltıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
syh Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Şehir kurulumu: Normalde ilk kavimler geldiğinde, şu an şehir olan bölge dağdan kaynaklanan bir pınar nedeniyle çok verimli bir toprakdı. Bu kavim de boş bulduk yerleşelim hesabı hemen yapılanmaya başladılar. Önceleri nehir/dere civarı olan yapılanma yavaş yavaş dağa doğru kaymaya başladı. Dağda bulunan tunç yatağı keşfedilince, burada madencilik için yerleşim yapılmaya başladı. Bir kaç asırda şehir artık ürettikleri mallar[Tunç, Tarım ürünleri, balık] ile bir ticaret ve üretim şehri haline geldi. Tabi bu bir gerçekdir ki, para belayıda yanında getirir. Bu şehir hemen yayılmacı ve sömürmeci politikaya önem veren devletlerin ilgisini çekdi. Se sayısız savaşlar oldu. Halk için nerde ise olağan bir hal alan savaş onlara büyük tecrübeler kazandırdı. Şehrin etrafını maden ustaları kazıyarak dağın içine sur için yataklar yaptılar. Yüzyıllarca gelişen Duvar sanatı burada surlarda da kendini gösterdi ve ortaya inanılmaz surlarla destekli mükemmel bir şehir çıkdı. Tabi bizim muzaffer şehrimiz, edindiği tecrübeler ile kısa zamanda kendine bir ordu oluşturdu. Artık bu şehir yalnızca bir şehir olmaycakdı. Muzaffer bir imparatorluğun başkenti idi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Blastosie Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 yani black mükemmelsin ne diyim bu kale yıkılmaz atom bombası atılsa ancak :-) gerçekten hiç zayıf noktası yok ya diğer kasabalar arkayı kapatırsa? kısacası umutsuz vaka :-( büyük usta mısın nesin yani direk şah mat yendin beni.. pes.. Altın olan her şey parlamaz, Her gezgin kaybetmemiştir yolunu,... A! Elbereth Gilthoniel, Silivren penna mıriel, o menel aglar elanath, Gilthoniel, A! Elbereth! [ Bu mesaj Blastosie tarafından on 2001-06-12 00:22 tarihinde editlenmiştir. ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
syh Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Bonepart, yaratıcı olmanızdan kasdım. Daha ilginç bir şeyler bulmanızdı. Şimdi senin dediğine göre bir grup insanı topluyorum. Şehire yakın bir yere koyuyorum. Onlardan işde savaş ne kadar sürecekse Davullara vurup aynı savaş niğdalarını var güçleri ile bağırmalarını istiyorum. Bence bu uzun süre deva etmez. Ederse de önce bizimkilerin cılkı çıkar. Unutmaki bu bir kuşatma savaş süresinde haftalardan bahsediyoruz. Sürekli olan bir şeyden çok kısa süreli belki periyodik aralıklarla bir durum yapılabilir. Ama siz düşünün. DN: Bu ortamda herhangi bir fantastik öğe yokdur. Misal cüce ,elf, havadan şimşek yağdıran büyücüler, T-Rex, Banu Alkan vs vs.. Sadece elimizdeki güçerli kullanarak Max başarı sağlamamız lazım. Lütfen eleştiri/fikirleriniz bu yönde yapın . Özel Bonepart'a Aslında Post sayını görüce cevaplamayacakdım ama ;-) Büyük adamsın ne diyeyim. [ Bu mesaj black58 tarafından on 2001-06-12 00:31 tarihinde editlenmiştir. ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacbetH Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Black58 sen bide benim kedi olayına bi yorum getirsen? bak gerilere bi Karakedi Taktiği yazmıştım ama.Bu süreksiz mancınık olayını, taşları kazıp cephane olarak kullanmayı anlatmıştım zaten söledik te onları ben bi de şunu ekliyorum:Bizim şehirdeki ajanları kuş yardımıyla diyozkine bunlar halktan biri gibiymiş gibi giyinip halkı kışkırtıp bizim Kale nin sahibinden daha adaletli olduğumuzu fln şeetsin ub olayda olursa tam olur Halk İsyan eder bize sığınır bizde artık kalanları hallederiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Daha yaratıcı moral bozma girişimi mi? Tamam... Civardaki tüm köylere atlı süvarilerim akın yapıp, tüm erkekleri kılıçtan geçiriyorlar. Cesetlerden aldıkları kafa taslarını her şehir meydanına piramit şeklinde koyup yakıyorlar. Teslim olmayı kabul etmeyen her köye aynısı yapılıyor. Hadi bakalım kolaysa teslim etmeyin kaleyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
syh Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2001 Yaptığınız olayı etkisi/sonucu ile yazarsanız çok sevinirim. Misal -> Ben yan köye şunu yaptırdım, adamlar şudan şöyle etkilendi. DN:Tekrar hatırlatmak isterim ki, bu bir tartışma forumudur. Amaç yalnıza en iyi/ideal taktiğin belirlenmesidir. [ Bu mesaj black58 tarafından on 2001-06-12 10:44 tarihinde editlenmiştir. ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dark-dr Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 olmayan fantastik öğeler arasında foxxla darkın eline dp'ed kryzz vanq verip üstlerine salmakta var mı?eğer böyle bir şansımız varsa denemek istiyorum. :-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 Peki bu kaledeki insanların dini inanışları nedir? Başlarındaki komutana veya yoneticiye ne kadar sadıklar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vasmussen Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 Kale Kuşatması Saçmalığı Kaleyi kuşatmam. Direk yanından dolaşır tüm ülkeyi alırım. Sadece bir bölük asker ve tüm mancınıkları orada bırakırım. Kalenin tek çıkışı olan kapısına ise devam yağ döktürürüm. Herhangi bir askeri gücün kaleden çıkma tehlikesine karşı alev aldırtabilmek için! Bu sırada ben askerlerimle tüm ülkeyi ve toprakları ele geçirir. Kimseyi öldürmez, oranın yerlilerine ne kadar korkak bir kralları olduğunu söylerdim. Hatta oradaki insanlara yiyecek yardımı yapardım! Toprak benim olduktan sonra kıçı kırık bir kaleyi ne yapayım. Alsın başına çalsın! Nasıl olsa bir ara teslim olacak! Ne yapacak sonsuza kadar orada mı kalacak? Topraklardan elde ettiğim yiyecek ve erzakla zaten kendi ülkemden malzeme getirmeme gerek kalmayacak! İşleri bitecek! Viyana'ya hep sinir olmuşumdur Ya geç git yanından işte... Al Avrupa'yı... Sana ne o aptal kaleden? Alsan ne olacak? Yanından geçip gitse Avrupa'yı ele geçirmişti Osmanlı. Ama yok, alacaz ille... Patladı tabii... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 walla ben hırsızım ordu mordu yönetmem hiç uuraşamam. Ama isteyen olursa şehre girip ejder küresiydi otuydu bokuydu bişiler hacılarım :-D :-D :-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendersever Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 Abi ne kasıyonuz 30 günde kusatılan arkadasa takviye gelmiyecek mi? Gelsin salla.. Kuşlat..etraftan (köylerden) kafa ve kedi topla...tasları kaynat fırlat. daga kesif birligi yolla..kaz...kes...parca pincik et...zorla..coglık at tam tam cal...moral boz..dini sömürüğ yap..ilisyon yap...dellendir...celallen ...danısmanı döw... :-D :-D :-D :-D :-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 nereye gidiyorsun ki :-) önünde düşman war, arkanda da düşman bırakırsan sonun nice olur? ayrıca saldırdıgın kalenin temsil ettigiülke güçlü en azından zengin bir ülke, dısardan yardım gelmeside olası diye uyarılmıstı. o kalenin alınması gerekio ise alınacaktır :-) said: 2001-06-12 09:15 tarihinde, Vasmussen yazmış: Kale Kuşatması Saçmalığı Kaleyi kuşatmam. Direk yanından dolaşır tüm ülkeyi alırım. Sadece bir bölük asker ve tüm mancınıkları orada bırakırım. Kalenin tek çıkışı olan kapısına ise devam yağ döktürürüm. Herhangi bir askeri gücün kaleden çıkma tehlikesine karşı alev aldırtabilmek için! Bu sırada ben askerlerimle tüm ülkeyi ve toprakları ele geçirir. Kimseyi öldürmez, oranın yerlilerine ne kadar korkak bir kralları olduğunu söylerdim. Hatta oradaki insanlara yiyecek yardımı yapardım! Toprak benim olduktan sonra kıçı kırık bir kaleyi ne yapayım. Alsın başına çalsın! Nasıl olsa bir ara teslim olacak! Ne yapacak sonsuza kadar orada mı kalacak? Topraklardan elde ettiğim yiyecek ve erzakla zaten kendi ülkemden malzeme getirmeme gerek kalmayacak! İşleri bitecek! Viyana'ya hep sinir olmuşumdur Ya geç git yanından işte... Al Avrupa'yı... Sana ne o aptal kaleden? Alsan ne olacak? Yanından geçip gitse Avrupa'yı ele geçirmişti Osmanlı. Ama yok, alacaz ille... Patladı tabii... . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KAPTAN Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 Vasmussen, Senin yaptıgını Buyuk iskender de bir anadolu devletinin baskenti icin yapıyordu. Kale tarifi orayı hatırlatıyor ancak kale girisine dagın zirvesinde 2 yuk arabası gecebilecek bir yoldan mumkundu. Adam geri de bir komutan ve yeterli asker bırakarak oluna devam etti, cevre koy ve kasabaların idari yapısını cok az degistirerek vergi topladı ve lojistik destegini sagladıgı gibi ana orduya yardım da gondermeyi basardı. Bizse inatcı bir orduyuz bu kale dusmeden ilerlemek yok, Mancınık ve kule yapımına devaaaaam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 diyelim kaleyide oldugu yerde bıraktık, eh kaleyi koruyan garnizona asker nası bulacaz? ordumuzu ikiye bölmek ne kadar mantıklı olur ? sonucta güclerimiz de sonsuz degil ki. hadi ordunun yarısını bıraktık ve o gücde kaleden dışarı adam sızmasını yada bir hücumu önleyebilecek gücte. peki elimizdeki yarım ordu ile nereye dek gidebilecez :-) ele gecirmek icin kendi savunma noktalarımızı nasıl belirleyecegiz, yeniden kale mi inşa edecez yani. hazır orda savunulması da kolay olan bi kale varken yani. bence kaleyi bırakıp gitmek cok garip olur. hmm yada sen düşman ajanıda olabilirsin. bilmiom. bence öncebanlayalım seni sonra araştırma yaparız :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 up :) yok mu yaf kahraman kumandanlar aramızda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dark-dr Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 tek çare kapıyı zorlayıp surlara merdiven dayayıp osmanlı stili taarruza geçme gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2001 off halic gibi bişi olsa idi keske, gemileri karadan yürütürdük en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar