Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni jenerasyon Mac ler ve PC leri kullanmis iseniz...

Lion_Strimple

Öne çıkan mesajlar

... ve tasarim programlarini sonuna kadar kullanmis iseniz...

Profesyonel grafik tasarim icin,

High end bir PC mi?

Su oynar baslikli :p G4 prosesorlu imac ler mi? daha iyi

Son kullandigim PC P4 1.6 ghz 512 ram, son kullandigim mac G4 Dual pro 850 - 1gb ram (ekran kartlarini takmayin 1. elden makine gucunu ogrenmek istiyorum) Yeni donanimlar hakkinda bilgim yok degil ama aranizdan bu islerde bezi olup bilgi sahibi olanlar varsa tavsiyelerinize acigim. Tesekkurler :)

(G5 lere henuz butce yetmedigi icin bu soruyu sormaktayim)[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

çok büyük boyutlarda grafik çalışmalar yapmıyacaksan renderın dibine inmeyeceksen bence mac şuan için gereksiz. Bilmiyorum neler yapıyorsun, ne yapmak istiyorsun ama eğer mali durumun buna müsade ediyor ise g4 yada g5 almanda fayda var. Şuda varki iyi toparlanmış bir pc'de rahatça işini görmene yarar.

karar sana kalmış.[signature][hline]mesela beş
Sosyal ağlarda paylaş

Prosesor olarak Win XP li ''En iyi PC'' mi daha hizli/verimli 2d applicationlarda (grafik kartini, rami hesaba katmaksizin) yoksa OS 10.0.3 Pantherli G4 mu? Boyle sorayim :)

G4 (ajansta kullandigim eski bilgisayar)nedir biliyorum keza G5'ide (ajansta su an kullandigim bilgisayar). Tam donanimli bir G5 e para yetmiyor. P4 2ghz+ bir pc kullanmadim bilmedigim o.

[Bu mesaj Lion_Strimple tarafından 18 Temmuz 2004 05:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

benim dayım da grafiker, art direktör ıvır zıvır bişi (tüketim canavarı generator), eskiden mac kullanıyordu, 4-5 senedir pc kullanıyor, sonuç olarak photoshop ve freehand pc de de canavar gibin çalışıyor. pc ler mac kadar sorunsuz değil ama, çok daha ucuz ve teknik servis için kaliteli eleman bulma ihtimalin daha yüksek.

tabi appleın başka avantajları varsa bilemem, ama en iisi sakince oturup horace yi beklemek o daha iyi bir yorum yapar.

o ısırık elmanın da hastasıyım :P

[signature][hline]Question: How many C++ programmers does it take to change a light bulb?

Answer: You're still thinking procedurally! A properly designed light bulb object would inherit a change method from a generic light bulb class!

[Bu mesaj Rahan tarafından 18 Temmuz 2004 06:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

2d application diyorsun o zaman bence hiç kasma al bir tane pc. Seni tanısaydım biraz ne yaptığını bilsem daha net bişeyler söyleyebilirdim. İş yerinde zaten varmış dediğine göre o zaman eve pc alman senin için daha iyi olur. Tabiiki mac daha iyi yani bunun karşılaştırılması yapılmaz ama pc alırsan hem daha ekonomik hemde daha bağımsız bir makinaya sahip olmuş olursun.[signature][hline]mesela beş
Sosyal ağlarda paylaş

güzel bi matrox ekran kartı olan "en iyi pc" hem macden ucuza gelecek, hem canın istedikçe parça parça değiştirilebilecek, hem de teknik servisi maliyetsiz gibi bişi olucaktır. programdan programa sıçrayarak çalışma durumlarında da çok avantajlı. pc all the way.[signature][hline]I can resist everything except temptation
Sosyal ağlarda paylaş

sorunsuzluk meselesini de anlayamam yani. pazarlama stratejisi olarak görüyorum haliyle. mac gibi bilgisayarını sırf o işlere adadıktan sonra gayet stabil. hayır bi de öyle şahane sistemler kurarsın ki eşdeğer miktar paraya o kadar olur. mac suxx0r diyorum hatta. amigacı olduum belli oluyo mu?[signature][hline]I can resist everything except temptation
Sosyal ağlarda paylaş

dogru diyorsunuz da sadece mac icin calisan masaustu yayincilikta kullanilan pek cok program var . buyuk matbaalarda bile mac kullaniyor adamlar . sanirim sonsuz renk falan calisabiliyormussun macde . bir de abd de falan evlerde de cok kullaniliyor macler .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

ne olursa olsun mac bir ev bilgisayarı değildir. İş yerinde durum farklıdır bir çok şey zamana ve hıza bağlıdır. Ben evinde bu bilgisayarı köküne kadar kullanmayacak birinin almasını istemem. Freelance çalışan bir tasarımcı için iyi bir pc'de gayet yeterlidir. Hiç kimse gelipde bana yetmiyor demesin.

Ha çok büyük boyutlarda çalışmalar içine giriceksen o zaman iş yerinde yaparsın o işlerini. Onun için soruyorum konuyu açan arkadaşa ne tür işler yapıyorsun diye.[signature][hline]mesela beş
Sosyal ağlarda paylaş

Dijital fotografi (yuksek cozunurlukte), ilustrasyon, web tasarimi, ilan, ambalaj tasarimi... 2d diyip ciktim iste isin icinden kastirmayin 200 ogelik bir liste icin ;) Bir sanat yonetmeni olarak benim icin onemli olan herseyden once fikir/konsept dolayisiyla makinenin cefasini degil sefasini surmek istiyorum. Teknik servis ve parca konusunda horace hakli ama silthanasin dedigi gibi mac islemcileri ile pc islemcileri arasinda bir ucurum mevcut. Bu yuzden sordum ikisinide bu tur islerde kullanmis olup fikirlerime fikir katacak olan var mi diye.

Yoksa merak etmeyin konu hakkinda oldukca bilgiliyim. Bir onceki mesajimda belirttigim gibi sadece ve "sadece" 2ghz-3ghz+ P4 kullanmadim, kullanananida gormedim bu yuzden o acidan bir aydinlanma ihtiyacim var.

Bir PC ye iyi bir matrox elsa tarzi kartlar takip prosesorden yuku alip performans arttirmak mumkun. Ama Mac in isletim sistemi olsun (Mac OS X hangi program on plandaysa butun resourcelari ona kullanip digerlerini pasif mod da calistirabiliyor kullanilmiyorlarsa mesela. Windowsda ise arkadaki programlar calissin calismasin hep kafadan yiyor.) islemcisi olsun inanilmaz bir avantaj sagliyordu pc ye karsin (PC den kastim p4 1.6-2 ghz ler mesela).

Uzun lafin kisasi son cikan P4 ler bunu kirabiliyor mu yoksa eskisinin az daha hizlisi mi sadece?[signature][hline]

[Bu mesaj Lion_Strimple tarafından 18 Temmuz 2004 17:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer MAC' e verebilecek paran varsa kesinlikle başka bir şey düşünme derim. Tabii bu bilgisayarı almaktaki ana amacın grafik ise. Çünkü mac' in en güçlü yani grafiktir ve diğer yönlerden PC ye göre biraz zayıf kalır. Grafik konusunda bir PC nin MAC' e yetişmesi olanaksızdır.
İşletim sistemine gelince de kullanımı bu kadar kolay ve bu kadar kolay alışılabilen bir işletim sistemi için bile alınabilir. Açıkcası param olsa hiç acımayıp bir apple laptop alırdım hastasıyım oldum olası.
Sosyal ağlarda paylaş

bak ya. niye abi? nerden çıkmış o? macçilerin oturtmaya çalıştıı bi düşünce bu. efsane. pc de bi sürü hayvanlıklar var. aplle'ın olayı paket sistem sunması belki. işte o kadar. vector ve 3d işlemlerde ise PC zaten daha iyi. bazı raster hareketler ve filtre işlemlerinde mac daha hızlı olabiliyo o kadar. multitaskingde zaten kimin birinci olduunu söylemeye bile gerek yok.

enteresan.

bi quote:
said:
The debate between PC and Macintosh partisans over which platform performs better reached an interesting impasse this week when longtime Apple Computer partner Adobe Systems published a document on its Web site that supports claims that the PC is indeed faster. This development is interesting for two reasons. First, Apple has always used specially written Adobe applications to demonstrate the Mac's performance claims, so it's a bit problematic when the creator of those applications basically refutes the information. Second, Apple has actually responded to the claims

bikaç link vericem isteyen baksın.

http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=7-4869-4882

http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=7-6451-6411[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
Sosyal ağlarda paylaş

pc'ler mac kadar sorunsuz değil demişsiniz de gidin televizyonlardaki bilgiişlem bölümlerindeki teknik elemanlarla bir konuşun. atv'deyken ilgiişlemden kırk yılda bir isteğimiz olurdu, maclerden zaman ayırıp gelemezlerdi. grafik bölümünde herzaman karnı bağırsağı deşik vaziyette yardım bekleyen 1-2 mac bulunurdu.

mac'in bence en büyük avantajı kolay kolay virüslenmezsiniz. çünkü mac için yazılım geliştiren firma oranında mac için virüs geliştiren zıpır var.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sufi, 23 Temmuz 2004 00:05 tarihinde demiş ki:
mac'in bence en büyük avantajı kolay kolay virüslenmezsiniz. çünkü mac için yazılım geliştiren firma oranında mac için virüs geliştiren zıpır var.

:lol: hah budur işte[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Mac kullananlar bilir 'bomba' durumlarini. PC nin basina birsey geldiginde halledilmesi ne kadar kolaysa Mac o kadar zorluk cikartir insanin basina. Gerci Mac'in yeni isletim sistemi Mac OS X Panther tek kelimeyle muhtesem. 5-6 aydir kullaniyorum ve denemedigim atraksyon kalmadi cokertemedim bir kere...

Bunun disinda vektorel (Freehand, Illustrator, Quark) acidan PC lerin ustunlugunu kabul edemiyorum tecrubelerime dayanarak. Mac risc islemcisi P4 lere acik fark atmakta bu asikar. Ama dedigim gibi p4 2-3ghz+ kullanmadim.. bunlarin rakibi olacak G5'i de kullanmadim ama... Dolayisiyla yaptigim kiyaslamalar cok iyi donanimli P4 1.6-8 ghz vs G4 arasindadir.

Virus olayina gelince Sufi'ye aynen katiliyorum :)

Ve multitasking de Mac lerde pek yabana atilir degil artik bunu belirtiyorum. Isletim sistemi ve resource dagilimina bakiyor bu tur durumlar bu yuzden Mac OS X Panther isletim sistemli bir Mac kullanip test yapmanizi oneririm.

Sonuc olarak 286 lardan beri evde PC kullanmaktayim ve en fanatik savunucusuydum su yakin zamana kadar. Simdi tereddutteysem bir nedeni var emin olun :)

*Chorus*
G4 ler ile P4 2-3ghz+ islemcileri kiyaslayacak babayigit ariyorum. Benchmark falan anlamam hepsi ticari olay onlarin bana birinci el test edilerek elde edilmis tecrube gerekmekte.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

yahu mac risc işlemcisi diyosun güzel. dediim gibi olay paket program olayı. anahtar teslimi çalışıyo herifler. upgrade edememen de ayrı bi durum. pc demek p4 demek diil ki. al zeon işlemci. yetmedi al dual zeon işlemci. yapamıcan iş kalmaz benden sana garanti. hayır bi de yeni bi hardware çıkıyo sen bakakalıyosun pc ciler kullanırken hemen. öğk. mac suxx0r!

ha ayrıca sen "reviewlar comparision testler beni ilgilendirmez, apple'ın stratejik ortağı olan adobe'nin pclerde daha iyi sonuç alıyoruz demesi umrumda diil isterse apple testleri kendisi için geliştirilmiş özel filtrelerle yapıyor olsa da" demişsen senin için çok geç. hemen g4 al :P[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...