Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

demir euro paralar hakkında bir soru

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
daha aza sayıyolarmış neden ? bugun 2 eurolarim vardi demirden. 12 euro. 18 lira verdiler. 24 lira olmasi gerekirken. oyleymis... bi kac yer basta almadi zaten zar zor buldum alan
Mesaj tarihi:
sormadın mı hiç euro kaça diye?

yok sizin orda ucuzsa euro işine girelim sizin ordan alalım bizim burdan satalım kardan yarı yarıya bölüşürüz :)
Mesaj tarihi:
Abi o zaman demirleri topla, bankaya yatır, bankadan çek. Banka sana kağıt olarak verdiğinde tl'ye çevirt? tabii 20euro falan değil döviz hesabı açmak için minimum sınır var ama mümkün gibi?
Mesaj tarihi:
kullanıma göre mi değişiyor acaba yoksa değiştirenin insafına mı? 1 euroda 50krş fark eder mi? çok değil mi? benimde demir euro-tl takasım oldu ama o kadar fark etmedi! :s
  • Admin
Mesaj tarihi:
demir yabancı paralar piyasada kullanılmadığı için bankalar ve döviz büroları almaz, alan döviz bürolarıda kapalı çarşıya gönderir.Sende 1.8 yerine 2 aldıysa kapalıçarşıyada 1.9 satıcak.
Mesaj tarihi:
Virüs ün de dediği gibi demir eurolar geçmiyor Türkiye'de. Bankalarda almıyor. Bu yüzden alan yerler 1.5 tan alıyorlar. Çünkü onları yurtdışına göndermek gerekiyor. Kazıklanmamışsın. Tanıdıkların varsa yurtdışına giden onlarla kağıt paraya çevirmek en mantıklısı.
Mesaj tarihi:
hava alanına yolunuz düşerse bozukluklarınızı iyi bir pazarlıkla güzel fiyatlardan bavul kaplayan adamlara verin, öle değiştirin işte..

bozuk ihtiyacı oluyor onlarda.
Mesaj tarihi:
benim bildiğim; hiç bir merkez bankası bozuk paralarını konvertibl olarak teyit etmediğinden, evet bozuk paraların uluslarası bir değişim değeri yoktur.

iktisadi olayı tarihin derinliklerinde, kısaca: no senet, no teyit.
Mesaj tarihi:
hayır yeme falan yok saçma sapan yorum yapmayın allah aşkına ya,denediniz mi bozdurmayı ? kadıköydeki bütün dövizcileri gezdim,ayrıca ilaveten başka semtlerdede gezdim hiçbiri bozuk euroyu tam değerinde almıyor,ya az veriyor ya hiç almıyor.
Mesaj tarihi:
normal.bozuk paralarda normal fiyatları kullanmıyorlar zaten. gene herkesin söylediği gibi çoğu dövizci bozuk para almaz bile. hatta şöyle bir durum bile vardı kağıt 1 dolar yaklaşık 1.50 ise satarken 2.00 ye satıyorlardı düğüncülere.
Mesaj tarihi:
Arma said:

İşte o bir doları 2 ye satanlar kazıklıyormuş. Sadece demir paralarda düşük fiyattan alınıyor. Kağıt bozuklar normal.

teknik olarak kazık ama kağıt 1 dolar da çok bulunan birşey değildir heralde. yani sırf bir adam gelip 100 dolar alsa kaç k dolar gerekir :)
  • Yeni Oluştur...