Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Volkswagen 'ben de, ben de' dedi.


paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

said:
Volkswagen, 193 bin aracını geri çağırdı

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Brezilya'da 193 bin 620 aracını tekerleklerinde problem olduğu gerekçesiyle geri çağıracağını açıkladı.

Şirketin internet sitesinde yer alan açıklamada, problemin arka tekerleklerin yeterince yağlanmamasından kaynaklandığı belirtildi.

Bu eksikliğin araçlarda gürültüye neden olduğu kaydedilen açıklamada, bu şekilde kullanılmaya devam edilmesi durumunda tekerlekleri bloke edebileceği hatta kopabileceği yönünde kullanıcıları uyardı.

Geri çağırmaların 2009 yılı Temmuz ayından önce şirketin Brezilya'daki fabrikasında üretilen Novo Gol ve Voyage model araçları kapsadığı ifade edildi.

Şirket, geri çağırma kararının önleyici tedbir amacıyla alındığını belirtti.


Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bence güven tazeleyici bir uygulama. Ama bizde 'dandiklik' simgesi haline dönüşüyor gibi. 1998 yılında benim A4 için bile Audi geri çağırma yapmıştı; ön disklerin yağmurda fazla ıslanması sonucu ilk anda tutunma zorluğuna karşı diskin etrafına sac parçası takmışlardı.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Yazılımı update ederken harcanan elektrik ile internet kotası parası verildiği zaman verirler bence. Ütü arızalandığında servise gitmek için harcanan akbil de verilmiyor diye biliyorum. Veya bu tarz masrafların karşılanmasını sağlayan yasa hangi ülkede varsa oraya gidelim :)

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu haberler koydum akilli amerikan halkinin amerikan arabasina ragbetini daha da arttirir bence olsa olsa. onlarda ztn oraya buraya camur atmaya firsat kolluyorlar.

yani bencede guven verici birsey, oluyor yani problemler ne kadar test vs yapilsada. bunu gorup buyuk masraflar altina girerek duzeltme cabasi bence takdir edilesi bisey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O kadar süper bir şey de değil, "sıçtık bari gizleyip komple sıvamayalım" gibi bir mantıkla geri çağırıyorlar. Maddi manevi büyük kayıplar yaşıyorlar, son çare olarak verilen çok zor bir karar. "Koskoca kalite kontrol departmanı nasıl bunu milyonlarca araba için es geçmiş" gibi bir durum da var ortada sonuçta, sadece son hamleleri etik, öncesi büyük ihmal ve hata.

Toyota bu meşhur 1 milyonluk geri çağırma olayıyla birlikte yıllar sonra ilk kez zarar açıklamış mesela. Arkadaşın anlattığına göre 80'lerde benzer bir şey Audi'nin başına gelmiş, 90'ların sonunda anca toplayabilmiş imajını.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100204/COPY01/302049961/1147

bu 2010 icin tahmini rakamlar. 2009 icin de zarar aciklamadiklarini hatirliyorum ama kaynak bakmadim.

gunumuzde bu tarz geri cagirmalar vesaire , 80-90 larda audinin basina gelmis hadiselerden biraz farkli. Zira son kullanicinin haber alma organlari, sirketlerin seffafligi, ayrica mudehale hizlari oldukca farkli kosullarda.

tabi toyota nin ust uste gelen surucu mahalli icin paspas cagirimi, ardindan pedal problemleri derken bunlarin toyota yi daha iyi bi yere koymayacagi da acik. yinede zamaninda audi nin etkilendigi kadar etkilenecegini de dusunmuyorum toyota veya herhangi bir markanin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...