Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşletme Yüksek Lisansı Burs İmkanları

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

İyi bir üniversitede 4. sınıfı okumaktayım. Mezun olduktan sonra İşletme yüksek lisansı yapsam mı diye düşünüyorum; ama ciddi para sıkıntılarım olduğu için kariyere odaklanma fikri daha ağır basıyor.

İşletme Yüksek lisans programlarının çoğunun programı ağır olduğu için bir yandan da çalışarak düzgün bir gelir elde etme ihtimalim düşük gözükmekte şu anda.

İşletme yüksek lisansı yapanlar için burs bulma durumu nasıldır gibi bir soracağım dolayısıyla.

1-) Tübitak'ın bursu İşletme dalını kapsıyor mu?

2-) Yurtiçinde düzgün miktarlarda işletme yüksek lisans bursu verenler var mı?

3-) Yüksek lisansı yurtdışında yapacak olsam burs verecek kurum / kuruluşlar çıkar mı?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
• Türkiye’de Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimlerden birinde 2009-2010 öğretim yılı güz yarıyılında ya da sonrasında yüksek lisans öncesi bilimsel hazırlık okuyor veya yüksek lisans düzeyinde ders almaya başlamış ve halen öğrenimine devam ediyor olmak

İşletme sosyal bilimler'e dahil gözüküyor ama bu adamlar bunu kabul ederler mi etmezler mi bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten öel bi firmaya girebilmek dert olay

yoksa girebilio olsak seni mba a gönderecek kadar ii bi firmaya sorun yok.

burs almak için illa 3 ün üzerinde ortalama mı gerekio mesela koç da vs? yoksa mülakat iyi geçerse kaparm ıyız bu işi ^^

bir de GMAT gerekio mesela boğaziçine, ve sabacnıya falan

gmat ne kadar sürede bir oluo. Bi ara gmate girip, hocalardan da referansları kapmam gerekio, ve 1 sene oldu benim mezun olalı
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyede mba yapanların hepsi deneyimsiz yapio zatne

executive mba böle akşamları gittiğin bi yandna çalıştıın mba lar hayvan gbi pahalı oluo iş dünyasından referans falan gerektirio.

öle bi şeye şirket göndermedikçe zor. Türkiyede çoğu insan mezun olup normal mba yapio.
Sosyal ağlarda paylaş

mezun olmak için çok ters bir zaman bu arada. 10 senelik gayet güzel, çiçek gibi cv li, tam verimlilik çağının tepesinde arkadaşlarım bir senedir işsiz yatıyorlar. kimsenin yerinden kıpırdadığı yok. yeni kadro da açılmıyor. yeni mezunlar biraz daha şanslı.
yerinizde olsam bi an önce askere giderim. onu aradan çıkartırım. şu şartlarda mba mantıklı gibi ama dediğim gibi iş bulurken öyle abartı bir yardımı olmayacak iki sene daha okumaya değecek.
Sosyal ağlarda paylaş

off çok dert ya resmen , kesin işletme masterı yapmam lazım gibi hissediyorum, 5 ay önce mezun oldum 2-3 aydır çalışıyorum. fakat ilerisi için şart gibi gelio. marketing e yönelmek istiorum, işin finansal kısmını da bilmem gerekio. sırf reklam medya ile olacak iş değil.

fakat 2 sene master, geldim 24 yaşıma. askerlik var önümde. bu ara askere gitsem baharda, master hayallerim iice sönecek, ççünkü ne başvuru yapabilecem ne bişey veya başını kaçırcam. O yüzden askere gitmek istemiomş u an.

bi yandna da paran yoksa çoook zor oluo master. boğaziçi mezunuym, herkes boğaziçilileri kayırıolar master için dio da, referans kovalamadım mezun olurken zamanında, şimdi gidecem hocalara referans kovalıcam vs. GMATE girmek gerekio, resmen iş arasında bunları nasıl yapıcam onu düşünüyorum ayrıca boğaziçine girsem bile, işi gücü bırakmam gerekio.

en güzeli alıcam gitarımı elime barlarda çalacam en rahatı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...