ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 İyi bir üniversitede 4. sınıfı okumaktayım. Mezun olduktan sonra İşletme yüksek lisansı yapsam mı diye düşünüyorum; ama ciddi para sıkıntılarım olduğu için kariyere odaklanma fikri daha ağır basıyor. İşletme Yüksek lisans programlarının çoğunun programı ağır olduğu için bir yandan da çalışarak düzgün bir gelir elde etme ihtimalim düşük gözükmekte şu anda. İşletme yüksek lisansı yapanlar için burs bulma durumu nasıldır gibi bir soracağım dolayısıyla. 1-) Tübitak'ın bursu İşletme dalını kapsıyor mu? 2-) Yurtiçinde düzgün miktarlarda işletme yüksek lisans bursu verenler var mı? 3-) Yüksek lisansı yurtdışında yapacak olsam burs verecek kurum / kuruluşlar çıkar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Tübitak bursu her alanı kapsıyor. İşletme Y. L. nalaka nan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 benim bildiğim işletmeyi kapsamıyor tubıtak ama emın degılım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 said: • Türkiye’de Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimlerden birinde 2009-2010 öğretim yılı güz yarıyılında ya da sonrasında yüksek lisans öncesi bilimsel hazırlık okuyor veya yüksek lisans düzeyinde ders almaya başlamış ve halen öğrenimine devam ediyor olmak İşletme sosyal bilimler'e dahil gözüküyor ama bu adamlar bunu kabul ederler mi etmezler mi bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Çok şansızsın,kriz nedeniyle hem zaten burs oranları düştü(yurtdışı) hem de mba masterı genelde üniversitelerin para kazanma kapısı olarak görüldüğü için zor ama yinede iyi bir iş deneyimi ve güzel niyet mektubu yazarsan neden olmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 evet bu topic tam benim sorularımı kapsamış, yardımcı olun, zaugna ile aynı kaderi paylaşioruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Bence Koc da yap dunyadaki en iyi Amerikan olmayan executive mba okullari siralamasinda 40. sirada: http://blog.milliyet.com.tr/En_iyi_25_executive_MBA_okulu-_top_executive_MBA_schools/Blog/?BlogNo=34315 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Bi de koc uni.nin sikca sorulan sorular bolumunde, birinin sordugu cevabin, su ana kadar yuksek lisansa alinan tum ogrenciler burslu alinmis ve tubitak bursu ogrenci tercih sebebidir dio. Tabi MBA farkli onu arastirmadim ve tecrube de gerektiriyor cogu uni.de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Bence eger isletme masteri yapcaksan iyi adi gecen uni.de yapman gerek, onlarin da bu bolum icin aranan ozelliklerden biri tecrube sarti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Yüksek lisans için iş tecrübesi aramazlar yalnız, mba'ler ve tezsiz programlar (hepsi değil) için ararlar genellikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 gir uluslararası bir firmaya para biriktir sonra üstüne bir Insead çek. veya firmaya söyle onlar göndersin. şimdiki aklım olsa kesin yapardım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 zaten öel bi firmaya girebilmek dert olay yoksa girebilio olsak seni mba a gönderecek kadar ii bi firmaya sorun yok. burs almak için illa 3 ün üzerinde ortalama mı gerekio mesela koç da vs? yoksa mülakat iyi geçerse kaparm ıyız bu işi ^^ bir de GMAT gerekio mesela boğaziçine, ve sabacnıya falan gmat ne kadar sürede bir oluo. Bi ara gmate girip, hocalardan da referansları kapmam gerekio, ve 1 sene oldu benim mezun olalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 senin referans almadan direkt mezun olman feci olmuş, okula koş bence direkt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Mortis said: zaten öel bi firmaya girebilmek dert olay yoksa girebilio olsak seni mba a gönderecek kadar ii bi firmaya sorun yok. bu kısım önemli işte, öyle bir firmaya girebilmek için mba falan yapmak istiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 ha bi de şey kısmı var: iş deneyimi olmadan mba yapmak bence saçma bir şey, pek de desteklediğim bir olay değil; ama yukarıda bahsi geçen sebeplerden ötürü pek fazla da alternatifimiz yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 The Europe Asia Section €13.500 (15%) one month after acceptance in the programme €54.000 (60%) before the start of the programme €22.500 (25%) 6 months after the start of the programme abo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 deneyim olmadan yapacağınız MBA size pek yardımcı olmayacak. adam yine sizi deneyimsiz olarak değerlendirecek işe alırken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 eğer okulunuz iyi ise, kafası çalışan bi adamsan, eviniz varsa babanlara söyle evlerini satsınlar yine de minumum iki senelik bir deneyimden sonra INSEAD yap. çok ciddiyim bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 türkiyede mba yapanların hepsi deneyimsiz yapio zatne executive mba böle akşamları gittiğin bi yandna çalıştıın mba lar hayvan gbi pahalı oluo iş dünyasından referans falan gerektirio. öle bi şeye şirket göndermedikçe zor. Türkiyede çoğu insan mezun olup normal mba yapio. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 mezun olmak için çok ters bir zaman bu arada. 10 senelik gayet güzel, çiçek gibi cv li, tam verimlilik çağının tepesinde arkadaşlarım bir senedir işsiz yatıyorlar. kimsenin yerinden kıpırdadığı yok. yeni kadro da açılmıyor. yeni mezunlar biraz daha şanslı. yerinizde olsam bi an önce askere giderim. onu aradan çıkartırım. şu şartlarda mba mantıklı gibi ama dediğim gibi iş bulurken öyle abartı bir yardımı olmayacak iki sene daha okumaya değecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 2011 haziranda mezun olacağım valla ben, kararsızlıklarla yaşıyorum hala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 gerçi üstte yazdığım ücret e-mba için, normal mba toplam 52k €, ama yaşam masrafları yok tabi içinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 executive mba zaten insanin kendini gelistirmsinden ote sirketin senin ustune yatirim yapmasi gibi bisi yane her babayigidin harci deil executive yapmak cunku en az zaten 5 6 sene t4ecrube istiyolar normal mbade de istiyolarda iste mba = isletme masteri gibi bakildigindn turkiyede tam ole olmuyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 off çok dert ya resmen , kesin işletme masterı yapmam lazım gibi hissediyorum, 5 ay önce mezun oldum 2-3 aydır çalışıyorum. fakat ilerisi için şart gibi gelio. marketing e yönelmek istiorum, işin finansal kısmını da bilmem gerekio. sırf reklam medya ile olacak iş değil. fakat 2 sene master, geldim 24 yaşıma. askerlik var önümde. bu ara askere gitsem baharda, master hayallerim iice sönecek, ççünkü ne başvuru yapabilecem ne bişey veya başını kaçırcam. O yüzden askere gitmek istemiomş u an. bi yandna da paran yoksa çoook zor oluo master. boğaziçi mezunuym, herkes boğaziçilileri kayırıolar master için dio da, referans kovalamadım mezun olurken zamanında, şimdi gidecem hocalara referans kovalıcam vs. GMATE girmek gerekio, resmen iş arasında bunları nasıl yapıcam onu düşünüyorum ayrıca boğaziçine girsem bile, işi gücü bırakmam gerekio. en güzeli alıcam gitarımı elime barlarda çalacam en rahatı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 abi askerligi niye acele ediyon ki master yapsan zaten kafadan 2 3 sene tecil olcak yap sen basvurularini tecilini git mastera Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar