Skoko Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 boş işler bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 bende brad pitt gibi vücudum olsun istiyorum ama olmuyo işte napalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Ardeth said: yalnız bu sineztesi olayı göründüğünden ilginç. neden derseniz, bir insanın rakam ve harf gibi şeylere renk ya da ses atayabilen bir beyne sahip olması demek o beynin rakam ve harfleri algılamaya uygun bir yapıya doğuştan beri sahip olması demek. bu çok ilginç bir durum felsefedeki apriori bilgi sorusu ile de yakından ilgili. Belki onları öğrendikten sonra yapıyordur o ilişkilendirmeleri? Benim anlamadığım bunlar istemsiz olarak mı yapıyor bu ilişkilendirmeleri yani bu adama düz metin göstersen rengarenk mi görüyor? Renkli zemine yazı yazılsa kafasında zemin rengiyle aynı renkte ilişkilenen harfleri görmez mi vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 beynin zaten harf ve rakamlari taniyabilen bi sistemi var. duz siyah yazi yazilirsa harfleri renk renk goruyor. renkli harf yaziliyorsa harfleri 2 renkte goruyor. 1 gercek renk, 2 "sinestetik renk". Ve bu renkleri kolayca ayirt edebiliyor. Yani 3 rakamini mavi gorse, ve kitap icinde bi siyah 3 bi mavi 3 gorse onlari ayirt edebiliyor. evet istemsiz olarak yapiyor. videolarin birinde "bu adami gorunce "obama" diye dusunuyorsunuz, onun gibi bisi" denildi, o videoyu izleyin pls :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 algı boyutları bütünleşicek yakında hepimiz telepatik falan olucaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Yuco said: selam sinestezi nedir bilmem bu konuda benimde bir postum olmasını istedim saygılar. forumda böyle yazan biri vardı kimdi unuttum şimdi saygılar. paramecium Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Ben müziği renkler şeklinde görüyorum çoğu zaman. En fazla görülen versiyonu o zaten bildiğim kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 en fazla goruneni harf -> renk, seninki daha nadir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Harflerin rengini gördüğümü hayal bile edemedim şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Ardeth said: yalnız bu sineztesi olayı göründüğünden ilginç. neden derseniz, bir insanın rakam ve harf gibi şeylere renk ya da ses atayabilen bir beyne sahip olması demek o beynin rakam ve harfleri algılamaya uygun bir yapıya doğuştan beri sahip olması demek. bu çok ilginç bir durum felsefedeki apriori bilgi sorusu ile de yakından ilgili. evet mühim kısım bura zaten lsd alalım kafaları bulalım değil topikteki mantıklı posta benden bir 12 rep puanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vargath Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Bu konuyla ilgili belgeseller yapılmıştı. Hani bizim bir ressam vardı; doğuştan görme engelli. Adam perspektif uygulayabiliyordu resimlerine, doğru renkleri kullanıyordu. Çoh ilginç şeyler bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 evet hatirliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 sesu said: Ben müziği renkler şeklinde görüyorum çoğu zaman. En fazla görülen versiyonu o zaten bildiğim kadarıyla. bunu ben de yaşıyorum ama her zaman değil. sinestezi değil diye düşünüyorum hatta. ezik bi insan olmalıyım çünkü mutlaka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 LSD alın deneyin nolucak, kim ölmüş lsdden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 foruma sinestezmeyin lan, her yer renk renk oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 çok ayıp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 özürlü olmayı istemek hmm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Özür mü ki o, bence gayet süper birşey. Ne para kırardım ben öyle, sesinizin rengi, yemeklerin rengini alıyor musunuz? diye kitaplar yazıp; olayı hayat felsefesi boyutuna getirerek. Feng shui diye adamlar parayı kaldırıyor, ben de syne stesia diye girerdim piyasaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 özünde özür aslında, sinirlerdeki iletişim bozukluğu, iletişimin karışması. fikirlerin güzelmiş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 ozur diil, kapabiliten dusmuyor. dusmekten ote, artiyor. etkilenen seyleri (mesela harflerin rengini gorebiliyorsan) hatirlamak daha kolay oluyor. ha, bir de iletisim bozuklugu olabilir, ama soyle dusun. Sinir bolgeleri arasinda genelde bariyerler var. Bu insanlarda bariyerler daha hafif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar