Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iş vs okul.

kermit

Öne çıkan mesajlar

yaş 24 oldu ama size bakınca 18 22 yaş arası çoğunlukta hepiniz okuyosunuz şu bu.
zamanında elimizde fırsat vardı össye girerken şanssızlık oldu adam gişbi bi yer kazanamadık. 2 senelik programlama.
hepte içimde kalmadı değil adam gibi bi üni okumak. okuduğumuz okulun yeri vs arkadaş çevresi derken saçma sapan işlerle uğraştık. adam gibi bi dikiş tutturamadık anlıycanız.
şimdi istanbula geldik iş arıyalım dedik ilk 2 3 ay kendimizi idare edecek bi iş bulalım sonra kendi işimizi kurarız dedik. yada mesleğimizle ilgili bi iş bulursak devam ederiz dedik ama 1 ay çalışıp müdür hayvanı fazla mesaileri vermem diyip köpek gibi çalışdırmaya çalışınca beni durmam bende dedim. işten ayrıldım maaşımı aldım ama nerden baksan o ay hesabıma göre en az 300 lira daha alacağım vardı fazla mesailerden. verilmedi. sağlık olsun dedik bi yerden çıksın fazlasıyla.
sonra yazılım şirketlerinde stajer olarak bi başlasam dedim. 3 5 kuruşumuz var sağda solda hani yaza kadar idare eder beni, staj yaparkende bişiler öğrenir belki sonra orda devam eder yada bişiler öğrendikten sonra başka yerlere geçerim dedim. okuldan mezun olunca kendimizi geliştiremedik çünki okuduğum bölümle ilgili.
sonra tabi antalyada evden baskılar gelmeye başladı. hani beni düşünmez pek dediğim ablam bile "gel şuraya sana çalış şunu bunu yap diyen yok. otur evde istersen, kurslara git ben hepsinin parasını vericem söz yeterki şuraya gel orda tek başına napıyon ne ediyon" gibilerinden konuştu.
anne babada tabi aynı şekilde ama ben bi görelim zorluk çekelim diyorum. bu yaşlarda zorluk çekmeyince ilerde karşılaşınca toparlaması zor olur dedim. belkide şans bana güler bi dikiş tuttururuz dedim annemlerde dene bakalım dedi. para kazanmak kolay değil hayat zor bi bak dene olmadı dönersin sen ayrıldın diye evden geri geldiğinde eve almıycak değiliz diyolar.
herneyse şimdi kafama girdi benim bi kardeşim var.
össye gir dedi. yaş geçti dedim ama geçmiş gibimi emin değilim. hırs yaparsam bi iş için onuda yaparım inancım var. sadece hırs yapayım yeterli. össye girip kazan adam gibi oku dedi. ama işte össye çalışırken kafam hep bu taraflarda olcak. iş, güç, para vs. yani 1 ay 2 ay çalışıp sonra baygınlık gelmesin diye tırsmaktayımda.
öss için başruvuru tarihleri son gün ne zaman.
girsemmi girmesemmi. kararsız kaldım.
hatta ne yapsam kararsız kaldım.
saçma sapan bi yazı yazdım lan.
Sosyal ağlarda paylaş

bu hafta cuma günü bitiyor öss başvurusu, ben de bugün gidip 2. kez girmek için başvurucam, ki benim yaş da 21 mesela.
sonraları gerçekten pişman olucağın bir şeyse bu kesinlikle çalış ve tekrar gir, 30-40 yaşına geldiğinde ulan girseydim öss'ye keşke demekten daha iyidir
Sosyal ağlarda paylaş

madem ailen sana gel biz bakarız, kurs murs neyse parasını veririz diyor, şimdi hemen bırak git adam gibi bi okul oku bence, evet yaşın geçmiş olabilir biraz, ama zararın neresinden dönersen kardır.

eğer denersen ve başarılı olursan geç de olsa mutlu olursun, hayat standardın yukselir, kendini iyi hissedersin, ailene karşı da güçlü durursun, ama benden geçti diyip üşenirsen, ortalama olarak 35-40 sene daha yaşayacağını varsayarsak bunun tamamını zamanında doğru kararı almamış olduğun için pişman olarak geçirebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

işte evdekilere dershaneye gidicem diyebilirmiyim bilemiyom.
kazandığım sene össyi 2 yıllığı kendim bi yerde çalışıp dershane paramı falan kendim veriyodum.
bayada hırslıydım iyide çalıştıydım
tabi sınav meretinde burnum kanayınca zamandan falan çok kayıp oldu oraya yerleşebildik.
dershaneye gidicem para ver desem pedere ayıp olcak. bankadan kredi çekti maaşının büyük kısmı oraya gidiyo otomatik.
yne bi idareten iş bulsammı diye düşünüyom hem dershaneye gidip.
Sosyal ağlarda paylaş

QueenofSpades said:

kermit said:

peki dershaneye gitmeden össde adam gibi bi 4 yıllığa girmek için
(bölüm sayısal bu arada) puan almak zormudur.

sistem sürekli değişiyor, bunu da en iyi dershaneler takip ediyor. bence imkanın varsa git, deneme sınavları falan önemli çünkü...

yalnız bu sene ortalık toz duman, dersaneler bile tahmin edebiliyorlar sadece hangi konulardan soru gelebileceğini
yine de dersane yararlı bi olay tabi, hem seni öss havasına sokuyor, hem de evde tek başına öğrenmeye anlamaya çalışacağın şeyleri sana hazır veriyor, sana sadece tekrar edip soru çözmesi kalıyor
Sosyal ağlarda paylaş

ZaugnaKhaldun said:

abi şu noktada kafanda össden ne kadar bilgi kaldı bilmiyorum ama hali hazırda geride 4.5 ay falan kalmışken dershanesiz işin çok zor. açıkçası dershaneyle de zor 4 yıllıklar için ama bir şey diyemiyorum vallahi.

ne diye moral bozuyorsun?
boğaziçi olmaz belki ama istanbul olur, özellerden birinde burslu/yarı burslu olur, ne bileyim atlan deve değil ki, şimdiden başlayıp her gün düzenli bir şekilde hayvan gibi çalışırsa illaki olur bi yer bence... öss zeka ile ilgili değil çünkü çalışacaksın it gibi
Sosyal ağlarda paylaş

eve alkollü git
baba de konuşmamız lazım de. bahçede bekliyorum de. çık dışarı otur döşeğe. baba de sen bi insanın okuyamamış olması ne demek bilir misin de. birileri yeni filmler çekicek, ünideki arkadaşlarınla gidemiceksin de, birileri vizeler, finaller dicek sen bilmiceksin de. baba de sen öğrenci evinde içip sızmanın ne olduğunu bilirmisin de. baba bana bi yuva ver de, benim bi yuvam olsun de. sonra yer at kendini. kesin verir para
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...