Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'ye dönünce...

xaty

Öne çıkan mesajlar

Bazılarınız biliyor, Eylül'den beri yurt dışındayım ve Çarşamba günü Türkiye'ye dönüyorum.

İlk başta bir kaç günlüğüne Eskişehir'de olacağım, sonrası okulum için İstanbul'da devam edecek.

Buralarda olmayan bir çok şeyden uzak kaldım haliyle ve döndüğümde neler yapsam ve daha çok nerede neler yesem diye düşünüyorum.

Bir süredir Türkiye'de olmayan biri için Eskişehir ve İstanbul'da yapılmasını ve yenmesini (tabi yer de belirterek) önerdiğiniz şeyleri bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Kafayı resetlemekle falan alakası yok, o kadar çok şeyin arasından ne yapacağını şaşırıyor insan. Bir de özleyince parayı kafaya takmıyorsun, örn. yemek konusunda en iyi yerde yemek istiyorsun, gidip de bi büfeden döner almak değil mesele.

'Şair burda Türkiye'ye dönüyorum, neyi nerede yapıyım demek istemiş.'

Mesela ilk fırsatta Haliç'te bildiğim güzel bir yerde manzarayla dolu dolu bir kahvaltı yapıcam. Hava güzel olunca da Hisar'da yapıcam aynısını.

Güzel Adana yapan bir yer bilen var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Kahlvatı şart evet. Bir kere adam gibi beyaz peynir yemek lazım. Hangi ülkedesin bilmiyorum ama İngiltere'de beyaz peynir olmaması delirtiyor beni.

Bol bol zeytinyağlı yerim ben olsam. Fasülye, patlıcan, kabak falan. Anne yemekleri en güzeli.

Bir de yoğurtlu semizotu ve çerkez tavuğuna saldırıyorum ben gidince. OF bir de bilimum deniz ürünleri.

Canın ne çekiyorsa hepsini ye işte teker teker.
Sosyal ağlarda paylaş

Acılı ezme yemek istiyorum bol bol..

Slovenya'dayım, ülkede Türk olmamasına rağmen Türk markalı beyaz peynir satılıyor marketlerde. Yiyenler var heralde ama güvenip alamadım hiç. Jambonlu, sucuklu, sosisli falan bi kahvaltı istiyorum.

Aslında yiyecek şeyler belli de güzel yerlerde, keyfini çıkararak yemek istiyorum.

Anneme liste yapıyım ben en iyisi. 3 gün evde kalıcam, iyi değerlendirmem lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

benim ilk isim bogazda cay icmek olcak.
sonra ortaköy sahilinden söle tekneye binip bi bogaz turu yapicam. binicem üstüne vurucam kirbaci..
orda da bi midye tava lüpletirim.
sonra iskenderi de genklerim.
ondan soora saniyorum bi bebek-sariyer'e dogru yürürüm ordan. kalorileri de yakariz hem ehehe.
aman öle iste, bakariz.

sahsen bana atatürk hava limanina ya da sabiha gökcene ayak basmak bile yeter simdilik.
Sosyal ağlarda paylaş

bu tarz konuları anlamam hiç.ben x kişinin ne sevdiğini nerden bilebilirim.koca istanbul.istediğin herşey var.neyi istersen onu yaparsın

iskender mi yemek istiosun girersin uludağ kebaba.bursadakiler gibi güzel olmuyor ama illa istanbul diyorsan :).pizza mı yicen.ztn pizzacılar belli.ben dominos severim başkası pizzahut sever.

nargile mi içecen topaneye gidersin.kumpir git ortaköy

aleme mi akıcaksın içicek yer çok.sahilde iç mekanda iç sana kalmıs :)

sonuç olarak ucaktan indiğinde canın ne istiyorsa o an yapabilirsin.şimdi daha gelmeden ne yiceğini ne yapcagını sormak garip :)
Sosyal ağlarda paylaş

ağız tadının değişmesi için biraz bir kebap yiyeceksin abi dürüm.

sabahleyin biberli sucuklu yumurta(domatesli de olabilir),çay,kaşar içeren bir kahvaltı yersin.

baklava ya da herhangi bir tatlı da ye üzerine.

zeytinyağlı tüket.

ya da işte mercan,kokoreç tarzı sakatatlar seviyorsan onları da bi ara tüket. güzel güzel yerlerden ye ama ailenden ye vs.

Göz açlığı varsa bile abartmamaya dikkat et.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...