Kithnos Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Yaw ben italyanca ogrenmek istiom kulaa cok hos gelio. Istanbul da italyanca kursuna daha once giden oldu mu ? ( Hic bilmiorm bu arada 0 dan baslicam ona gore ) Nerdedir bu kurs en unlusu/iyisi hangisidir flm ? Italyan kultur cart curt die bi kurs war mi yani italyanca ogreten... Oyle para kazanmak icin acilan deilde harbiden ogretebln gzl bi kurs ariorm acikcasi. Daha once 0 dan tr de baslayip kurs alan warsa bi yazsn napmis ne etmis ne kdr faydali olmus kaca patlamis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 sadece kulağa hoş geliyor diye mi istiyorsun? ilerde sana sağlayacağı yarar açısından düşünürsen- ve tabi zaten bilmiyorsan - ispanyolcayı da düşünmeyi tavsiye ederim. zira ispanyolca dünyada ingilizceden sonra en yaygın dil sayılır artık. amekida 2. dil olarak ispanyolca öğretiliyor artık yanılmıyorsam. güney amerikanın %90'ına yakını ispanyolca konuşuyor, ayrıca italyanca ve ispanyolca gramer olarak neredeyse tamamen aynı. ha italyanca kulağa daha hoş geliyor olabilir. tercih meselesi. ama ispanyolcanın çok daha yaygın ve kullanılan bir dil olduğunun belirtmek istedim, bu açıdan da düşünüyorsan. gerçi çok ispanyolca bilen var, ben değişiklik yapcam şeklinde de düşünüyor olabilirsin. :p ama italyanca konuşulan pek de ülke yok açıkcası. - bu arada almanyadayım 1 seneye yakın. burda da üçüncü dil olarak artık ispanyolca çok yaygın. düşündüğüm çok çok daha fazla ispanyolca bilen var.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!" [Bu mesaj Mirage tarafından 24 Temmuz 2004 19:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Proxa Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 bence belli bir yaştan sonra imkan varsa yurtdışına çıkmak lazım...[signature][hline]Sphere, 24 Temmuz 2004 14:24 tarihinde demiş ki: Herkesin yazdigini herkes bilebilir ama geriye kalan herkes bilemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Isp le ital in cok yakin olduunu biliom bgn alm dan dondm 3 haftadir ordaydm. isp we swiss ital elemanlar wardi esp eleman paso italyanca konusabiliodu ztn anadili italyanca olanlarla. Italyanca nin cok zor olmadii kanisindaym tabi ki her dilin kendine ozgu guzellkleri zorluklari wardir ama. bu alm da katildiim kampta bulgar biri wardi 1 yildir swiss de sadece ilk gittiinde 0 italyancasi warmis su an ana dili italyanca olanlarla konusuo solemese ben onun da ana dili italyanca die dusunuodm. Neyse esp weya italyanca ogrenmenin istanbul da yollarini ariorm. Bu arada dier ark a da katiliom tabi o ulkelere gitmek lazm ama 0 dil bilgisi ile de gidilmez az cok derdinin anlatabilmek orta seviye bisi bilmek lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Proxa Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 tek başına gitmiceksin tabi :) işi bilen bi tanıdık yada kamp gibi bişey olcak :)[signature][hline]Sphere, 24 Temmuz 2004 14:24 tarihinde demiş ki: Herkesin yazdigini herkes bilebilir ama geriye kalan herkes bilemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 konuyla alakasızdı sildim [Bu mesaj Ardeth tarafından 24 Temmuz 2004 19:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 artikel'lerin kuralı var o bakıma almanca kadar zor olmasa gerek. %100 var mı bilmiyorum ama son heceden artikel dişi mi erkek mi anlayabiliyorsun. ispanyolca ve italyanca dediğim gibi gramer olarak nerdeyse tamamen aynı. mesela çok dilde yapılan bir kullanma kılavuzunu, cümleleri altalta koy bak. kelimelerin yerlerinine kadar nerdeyse herşey aynı. sadece kelimeler farklı sallıyorum. como hedeano hödöano zalliano corleone (!) italyancaysa como hedeanillo hedeani zallaiona corleona ispanyolcası ama mesela ispanyolcanın çok zor yanları var. mesela almancada ve ingilizcede perfekt tense'lerin kuralları vardır nerde kullanılacağına dair. ama ispanyolcada yokmuş öyle bir şey, tamamen his ve ezber. aynı zamanda ingilizce ve almancada 2-3 sayfa olarak ezberlediğimiz kuralsız fiiller ispanyolcada 10 larca sayfaymış mesela, italyancayı bilmiyorum. ama şimdi godfather gibi konuşmayı ben de isterdim eheh.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 İtalyanca ve ispanyolca latin kökenli diller olduklarından birbirlerine aşırı benzeyen dillerdir. Bir tanesini öğrendikten sonra diğerini öğrenmek resmen çocuk ouncağıdır. İtalyancaya gelince istanbulda kendine kurs bulabileceğine eminim. İzmirde bile olduğuna göre. Fakat istalyanca ve ispanyolca kursları az olmasından dolayı kurs düzenleyenler tarafından daha fazla para kazanmak amacıyla çok uzatılıyorlar. Bugun bir ingilizce kursıuna gitsen tamamını bir sene biteirebilirken su anda gidebileceğin en hızlı kurs sana italyancayı 2,5 senede öğretecektir. Dilin kolaylığına gelince herlkesin dilinde "italyanca yazıldığı gibi okunur" ve "italyanca çok kolaydır" gibilerinden sözler duyacaksın. Sakın inanma. İkiside de tamamen yalan. Okumak olarak yazıldığı gibi okunmuyor. Ama fransızcaya köre milyon kat daha kolay okunuyor. İtalyanca da en öenmli şey telaffuzunu iyi öğrenmendir. İtalyanların kendi dillerindenki kıllıgı da bu yöndedir. Bozuk bir lehçe ile italyanca konusan insanlarla konusmamayı yegliyorlar. Bir nevi kıro gibi bakıyorlar. Ayrıca kötü lehceli biriyle konussalar dahi muhakkak laf sokuyorlar. "Sen güneyli misin"ya da "italyancayı güneyde mi öğrendin" (İtalyanlara göre güneyli italyanlar kırodur kuzeyliler cool) tarzı aşağılamalara maruz kalabilirsin. O yüzden hocaların italyan özellikle floransa bölgesinden olmaları sana büyük avantaj sağlar. İtalyanca dil olarak Türkçeden de ingilizceden de fransızcadan da çok farklı bir dil. Bazı şeylerin dişiyi erkeği olmasının getirciği zorlukların yanında erkek farklı kadının farklı konuşması durumları da söz konusu. Fakat süper bir dil. İtalyanca ispanyolca arasında tercihe gelince eger etrafında bu dillerden birini bilen birileri var ise onu tercih edersen sana yardımları olması ve daha cabuk ve iyi öğrenmen açısından yararlı olabilir. Eğer gelecekte yurt dışına çıkarım orda iş yaparım dersen ispanyolca sana daha yararlı olabilir. Fakat türkiyede kalıcam çalışıcam dersen o zaman italyancanın sana iş sağlaması daha muhtemeldir. Tabii gelecekteki yaraına göre secmek istersen. Fakat senin düşündüğün de güzel bir mantık dil öğrenmek için. Ben bu işe sardığımda sadece italyanca kanalları seyredebilmek için istemiştim seninki benimkine göre daha oturaklı çünkü resmen şiir gibi bir dil. Son söz olarak sakın italyanca ya da ispanyolcayı Tömerde öğrenme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 italyanca gelecegi olan bir dil . ab nin yukselen yildizi italya . he gerci is dunyasinda ingilizce zaten yeterli ve gecerli ama olsun lazim olur .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar