Bone Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 bizim Tarih hocamız izlemiş çok beğenmiş. Merak ettim, Ankara'da gitmeyi düşünüyorum. yalnız bu arada sinema salonları bu filmi sabote ediyormuş diye duydum, hem küçük salonlarda gösteriyorlarmış hem de koltuklarının çoğunu satmıyorlarmış vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 İzledim. Başarısızdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 izlemedim beğenmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Eleştirenler çok olsa da aslında oldukça güzel bir film. Veda filmine Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Mücadelesi filmi olarak bakmamak lazım, bu şekilde bakarsanız yetersiz bir film gibi gözükecektir. Eğer böyle bir film arıyorsanız zaten Cumhuriyet filmi ve Kurtuluş dizisi mevcut, DVD'leri hala satılıyor olması lazım. Veda filmi biraz daha farklı bir konu işliyor. Atatürk'ün "Veda"larını gösteriyor, bu yüzden filmin başlığı çok uygun olmuş. Sırasıyla babasına, Selanik'e, paşalığa, annesine, fikriye hanıma, latife hanıma ve en sonunda kendi hayatına veda edişini izliyoruz. Konu gereği çok ağır bir film olmuş, 7+ derecelendirme getirmişler ama bence 13+ daha uygun olurdu. Herkesi ağlatabilecek bir dram. Özellikle anneleri derinden etkileyecektir, bir çocukla annesinin ilişkisini anlatıyor. Bu yüzden (halen hayattaysa) annenizle birlikte gitmenizi tavsiye ediyorum. Kopuk kopuk bir film denmiş mesela, elbette kopuk kopuk olacak, Atatürk'ün yaptığı her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlatmaya kalksalardı, bir kalın ansiklopedi yazmaları gerekirdi. Kurtuluş dizisi ve Cumhuriyet filminde anlatılan Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in Kuruluşu konularını es geçip, sadece "Veda"ları üzerine yoğunlaşmış. Kopuk kopuk demek yanlış olur, bir kurgu roman gibi tüm "chapter"lar birbirine bağlanmış aslında, iyi bir akıcı anlatımı var. "Ortaokul tarih kitabı", "inkılap tarihi kitabı" gibi yorumlar yapmak da yanlış, sonuçta sıfırdan bir hikaye kurgulamıyorlar, daha önce yaşanmış olan olayları anlatıyorlar. Tarih kitaplarında okuduğumuz bilgiler de gerçekte olan olaylardan aktarılmıştı, bu film de gerçekte olan olaylardan aktarıldı. Tarih kitabında gördüğünüz bilgilerden bambaşka bir kurgu roman yaratmış olsalardı, zaten o film Atatürk'ü anlatmazdı. Film, teknik açıdan da gayet iyi. Amerikalı kaliteli film yapan James Cameron, Steven Spielberg, Robert Rodriguez, Kevin Smith gibi kişilerden altta kalmamış diyebiliriz. En önemlisi Mustafa filmi gibi kolpa ve yalandan bir film değil bu. Atatürk'ü işe yaramaz ve kimsenin umursamadığı bir diktatörmüş gibi göstermiyor. Can Dündar çıkmıştı TV ekranlarında "bu belgeleri ilk ben buldum, ilk ben araştırdım" gibi bir havaya bürünmüştü, ama zaten Ali Mithat İnan hocamız o belgeleri de kapsayan bir kitap yazmıştı daha önceden, bunu bir programında Hulki Cevizoğlu da dile getirmiş. Tarihsel değil de bir dram olarak izlenmesi gereken bir eser olmuş bu film. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patrickstar Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 bugun izledim, en azından diğer filmlere göre değişik olmuş, bence başarılıda ama nereden bakarak izledğinize bağlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_MysteriouS_ Mesaj tarihi: Mart 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2010 Atatürkçüyüm geçinen bazı yapımcıların yaptıkları Mustafa adlı filmide seyretmiştik Atatürk karıya kıza düşkün alkolik bir insan olarak olarak anlatılmıştı umarım buda onlar gibi değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tremour77 Mesaj tarihi: Mart 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2010 Çok fazla olumsuz eleştiri gelmiş.Bence pek kötü denebilcek bir film değildi.Müzik olsun,konunun işlenişi olsun(konuyu anladıysanız eğer),çekim teknikleri olsun bence gayet başarılıydı.Tek eksiği filmin uzun bir dönemi kısa bir zamanda anlatmaya çalışması.Eğer film üçlemesi gibi birşey olsaydı çok daha güzel olabilirdi diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2014 Demin tvde izledim de Fikriye hanıma çok yanlış yapmışlar, yazık olmuş çokta güzelmiş zamanı için. http://i.milliyet.com.tr/GazeteHaberIciResim/2010/10/10/fft16_mf870374.Jpeg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2014 niye "zamani icin"? 20'lerde insanlar daha mi cirkindi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2014 Evet, günümüze göre şişman sayılacak kadın o zaman sağlıklı sayılırdı, zira sağlıklı çocuklar doğurma ev işi veya bahçe işi için bu önemliydi. İnanmıyorsan eski nü tablolardan da bu farkı görebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2014 aristokrat sinif kadinina ev isi bahce isi mi yaptiracan? o dedigin köy kriterleri. o da hala gecerli. ayrica 0 beden modasi gecti artik yine koca memeli koca kicli kadinlara ilgi artti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2014 Genel olarak sağlıklı olmak şişman olmak sayılıyordu eskiden, modalardan bahsetmiyorum neyse ya salak salak her başlıkta tartışma arıyorsun nasılsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar