Rajinhear Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Merhaba arkadaşlar, Öncelikle kendimi tanıtayım. 25 yaşında bir Biyomedikal mühendisiyim ve Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı tamamlamış PHP, Mysql , C , C++ dillerini bilen bir UO oyuncusuyum. Zamanında sphere tabanlı bir iki roleplay serverında developer olarak çalıştım. Fakat artık Sphere'in yerinde sayması ve aynı şekilde , aynı sistemlerle açılıp kapanan serverlardan gerçekten sıkıldım. Bunlara tek tek değinmek istemiyorum zaten bu oyuna çok çok önceleri başlayan insanlarda bu durumun farkında olduklarını düşünüyorum. Ardı ardına kapanan serverlardaki boşa giden emekler ve sistemlerdeki mantıksızlık ve basitlikler artık gerçek anlamda beni bunalttı. Bu yüzden bunca seneden sonra ciddi anlamda bir proje ile oturup oyuncuların emeklerinin boşa gitmeyeceği bir UO platformu hazırlama gereği duydum. Yapılacaklar ve düşüncelerin lütfen hepsini okuyun. Satır satır atlamayın. Şimdi yapmayı düşündüğümüz şeylere bir göz atalım. - Amacımız basit fakat eğlenceli bir oyun türü sunmak. Bu yüzden XXXXXX'yı T2A zamanındaki gibi basit fakat oyuna zevk katacak küçük detaylar ve sistemler ekleyerek sıfırdan yaratacağız. Sistemlerin birçoğu şu ana kadar hiçbir sphere serverında bulunmayan sistemler olacak bu yüzden burada açıklayıp insanlara fikir vermek istemiyorum. - XXXXXX'yı RunUO tabanlı açmayı düşünüyoruz. Bunun sebebi ise güvenliğin çok yüksek olması ve gerçekten çok daha efektif bir şekilde script yazılabilmesi ve lagsız oyun sunabilmesi. - XXXXXX'nın RunUO olması sizi korkutmasın çünkü Magery sistemini sphere tabanlı yapacağız. Şöyle ki , Pre-Casting değil normal Sphere tadında bir casting sistemi olacak ve bütün büyüler açık olacak. - Skiller ile ilgili olarak Age of Shadows ve sonrasında gelen hiçbir skill olmayacak (Bushido , Ninjutsu , Spellweaving gibi). Sadece oyuncuların isteklerine göre Necromancy skilli aktif edilebilir. - Combat skillerinde de durum T2A zamanındaki gibi basit olacak yani Sphere deki gibi Parablow , Bleed , LJ bonusu , Stamina shot ve armor damage gibi olacak. - Haritada sadece Sosaria ve Lost Lands kullanılacak. - Ayrıca RP oyuncularına çok büyük özen gösterilecek ve serverın kendine ait bir hikayesi olacak. RP oyuncularına yapılan hakaretler veya RP'yi bozacak şekildeki davranışlar çok katı bir biçimde cezalandırılacaktır. Bu gibi sistemleri benimle ve bir arkadaşımla beraber yazacak ve günde 3 4 saat ayıracak scripter arkadaş arıyorum. Bunun yanında ileriye yönelikte oyunun hikayesinde oluşacak olaylara göre dünyanın çehresi değiştiğinde bu değişiklikleri yapabilecek yetenekli bir worldbuilder'a ihtiyacımız olacak. Ayrıca RP konusunda deneyimli 2 arkadaş ile de XXXXXX'yı roleplay açısından tekrardan yaratacağız. Yani sıfırdan bir tarihçe yazacağız. Maaş konusuna değinecek olursak şu an için scripter arkadaşa ödeyeceğim aylık rakam 200 TL'dir. Bu rakam oldukça düşük görünebilir fakat şu an için ödeyecebileğimiz rakam budur. Nihayetinde birçok UO serverında scripterlara herhangi bir ödeme bile yapılmamaktadır. Kendi Dedicated makinemde bazı sistemleri oturttuktan sonra peşin ödeme ile serverın ilk 6 aylık ücreti ödenip serverımız alpha modunda açılacaktır. Server VPS üzerine kurulacak gerekirse Dedicated server'a geçilecektir. Başladığımız süreç 1 2 haftada tamamlanacak bir süreç değildir. Serverın alpha mode'dan çıkıp beta'ya geçişi bile minimum 3 ayı bulacaktır. XXXXXX tamamiyle bir secondage taklidi değil kendi sistemleriyle başka bir oyun tarzı sunan hybrid bir server olacaktır. Ayrıca scripter'a verilecek maaştan dolayı serverın paralı veya bazı sunucular gibi parayla eşya satan bir server olmayacağını belirtmek isterim. İlginizi çekerse [email protected] ile msnden ulaşabilirsiniz. Cevaplarınızı bekliyorum.
necmi Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 harika fikirler şimdiden başarılar dilerim kolay gelsin
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 runuo olmasa seve seve yardımcı olurdum ama c bilmiyorum malesef. seni pek tanımasam da iyi bir insan olduğunu biliyorum, birçok şey seni bütün projeyi bırakıp gitmeye itecek ama yılmazsan yapabilirsin bence. başarılar =)
cyberlord Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Ne kdr sürer bilemiyorum ama beta yapılacagı zmn haberimiz olsun. iyi sanslar
weQ Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Rajinhear said: - Haritada sadece Sosaria ve Lost Lands kullanılacak. Sosaria dünyanın adıdır facet adı değil, kastettiğiniz Felucca-Trammel olmalı.
Devokai Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Ben hala güzel fikir ama gerek yok, uo'da bölünme yaşanacağına toplanma yaşansın destekçisiyim ve tüm player desteğimi hala secondage 'e veriyorum.
Dark_Soul Mesaj tarihi: Şubat 13, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 13, 2010 aynen abi zaten sacma sapan 10 larca sistemleri olan,skill dummy gibi sacmalıkları olan serverları cıkarınca elde bir secondage serverı kalıyor.Onunda daha geliştirilmeye ve raklama ihtiyacı var,madem senınde bu konularda bilgin ve fikirlerin var onların ekibe katıl?
Seceba Mesaj tarihi: Şubat 14, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2010 Dark_Soul said: aynen abi zaten sacma sapan 10 larca sistemleri olan,skill dummy gibi sacmalıkları olan serverları cıkarınca elde bir secondage serverı kalıyor.Onunda daha geliştirilmeye ve raklama ihtiyacı var,madem senınde bu konularda bilgin ve fikirlerin var onların ekibe katıl? onların derken tek imvoid hehe
Rajinhear Mesaj tarihi: Şubat 15, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 15, 2010 Dark_Soul said: aynen abi zaten sacma sapan 10 larca sistemleri olan,skill dummy gibi sacmalıkları olan serverları cıkarınca elde bir secondage serverı kalıyor.Onunda daha geliştirilmeye ve raklama ihtiyacı var,madem senınde bu konularda bilgin ve fikirlerin var onların ekibe katıl? Bundan 1 2 ay önce daha TR-T2A daha beta aşamasındayken girip bir RP guide yazdım sonra biraz takip ettim serverı. Ardından asıl server başlangıç tarihinden sonra kaydoldum ve oyun oynadım biraz bu serverda. Ardından bir şey ile ilgili sorduğum soru ardından Imvoid'in arkadaşı olan diğer owner'la konuştum ve onlara her türlü yardımı sağlayabileceğimi söyledim. Donation'dan , çeviriye , websitesinden , scripting'e kadar... Fakat bana herhangi bir şekilde dönüş olmadı. Ve herşeyin ingilizce olması basic sphere scriptlerinin çok fazla değiştirilmeden PH 0 halinde açılmış bir server izlenimi aldım serverdan. Ve açıkçası tatmin olmadım. Şu an forum ve websitesi üstünde uğraşmaktayım. Vunula ile ilgili. Bir yandan çalıştığım için çok hızlı ilerlemiyoruz fakat diğer bir arkadaşım da sphere magery sistemini RunUO 2.0 a entegre etti diyebilirim. Yavaş yavaş oturacak umarım herşey... Yapmayı düşündüğümüz planlar , herhangi bir uzun proje de olduğu gibi milestone'lara bölünüp belirli zaman aralıklarına göre bir takvim oluşturacağız. Bu kilometretaşlarını elimizden geldiğince öngördüğümüz zamanda tamamlamaya ve hazırlamaya çalışacağız. Son olarak dediğim gibi , benim Imvoid'le veya diğer ownerlarla falan bir rekabete girme hevesim yok. Amacım küçüklüğümden beri görmek istediğim UO serverını açmak. Ve bu server açılıp kapanıp duran Türkiye'de ki serverlardan farklı olacaktır. Her şeyin değiştiği, hiç bir şeyin aynı kalmadığı bir dünyada değişime aktif olarak direnmek, atalet ve rehaveti tercih etmek asla ve asla doğru değildir. Değişim kaçınılmazdır... Bence her oyuncu ve developer / owner kendini ve serverını illa sistem açısından değil bir oyunu oyun yapan her detay açısından kendini geliştirmelidir.
Rajinhear Mesaj tarihi: Şubat 15, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 15, 2010 Forum ve Websitesi açısından çok çok deneyimli sayılmam fakat yakın zamanda websitemizde hazır hale gelecek. Forum bannerımız biraz basit durdu fakat en kısa zamanda o da halledilecektir. Forum Anasayfa
b1vRiP Mesaj tarihi: Şubat 15, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2010 eğer yapmaya çalıştığınız yepyeni bir oyun sistemi ise, sadece magery'yi - ki sanırım sadece precasti kaldırdınız - değiştirmeniz hiç bir şey ifade etmez. yok amacınız aos sistemi üzerine statükocu sphere oyuncularını çekmek ise - onlar en çok precast'e "uheruehuheu" diyor - başlangıçta biraz mantıklı ama uzun vadede çok saçma bir karar. runuo ya da şöyle diyeyim daha doğrusu AOS'un T2A zamanına göre en büyük bana göre artısı dengeli pvpsidir. eğer bunu bozarsanız hiç bir anlamı kalmayacaktır.
Rajinhear Mesaj tarihi: Şubat 15, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 15, 2010 Orda değişimden kastım sadece insanların değişik sistemlere de ayak uydurabilmeleri gerektiğini düşündüğüm içindir. Biraz fazla kendinden emin ve şaşalı bir cevap olmuş fakat T2A ve AOR zamanı karışık bir server olacak düşündüğüm kadarıyla.Ek olarakta birkaç şey ekleyeceğim. Bunlar dengeleri bozacak şeyler değil , yani örnek verecek olursam, * Staffların butun yazdıkları komutların bir DB de tutulması ve bunların herkese açık olması. * Valilik ve seçim sistemi * Tek isim sistemi. ( Serverda sadece 1 tane Gandalf olacak :D ) * Evlilik sistemi * Oyun içi para akışının düzgün bir biçimde kontrol edilebilmesi için yapılacak şeyler * Siege sistemi ve valinin bu gibi durumlarda şehir kapılarına duvar veya kapılarla kapatabilmesi. Ve bu kapıların kırılabilir kapılar olması. * Instant kill yerine 50 60 damage vuran guardlar Dediğim gibi çok hevesliyiz. Bazı konularda herşeyi oturtmadık haziran gibi açmayı düşünüyorum serverı ve birçok şey değişebilir tabi ki bu oyuncuların yorumlarına da bağlı. Yorumlarınız içinde teşekkürler , fakat dediğim gibi değişebilir birçok şey ve zor değil sadece precast yerine sphere tarzı casting koyduk. Çok şikayet gelirse değiştirebiliriz. Bakalım hayırlısı...
Seceba Mesaj tarihi: Şubat 15, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2010 Sıradan bir pp sunucusunun özelliklerinden bahsediyorsunuz, vali sistemi para ıvır zıvır.. Ben serverda 3 haftada mining kasabilecegim sunucu isterim gidip ilk gün diye dummyleri doldurup hadigelin diyen server degil.
Rajinhear Mesaj tarihi: Şubat 15, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 15, 2010 Ne kadar şey desekte işe yaramayacak. Yapılanlar düzgün bir şekilde yazılacak patch'lerde. Ordan takip edip gelmek isteyen gelebilir. Skill dummy'ydi %100 phlı bir server açacak olsam zaten RunUO ile uğraşmam. Yüzlerce script pack dolaşıyor ortada bas bas site forum yap aç. Bizim mantığımız bu değil. PP serverlarının hangisinde gördünüz acaba oyun içi enflasyonu engelleyici sistemler? Herkes bıraksın cooking'e , inscription'a gelsin paralar. Kaçında efektif bir valilik seçim sistemi ve düzgün valilik sistemi var? Revo'da vardı sanırım sadece tam hatırlamıyorum ama. Küfür sisteminde bütün oyuncuların dediklerini kaydediyorlar da neden GM'lerin yazdıkları ve komutları açık seçik bir yerde gösterilmiyor? Dediğim gibi 10 kişilik aile getir , keep guild vereyim gibi kayırma mantalitesi gibi birşey yok. Kimsenin kimseyi editleyemeyeceği veya bunun anında görüntülenebileceği bir sistemi oturtacağım. Benim 30 kişilik bir oyuncu grubum olsun , bana yeter. Kalsın server açık 3 yıl 5 yıl. Ben bu saydamlığı yani herkese eşit davranıldığını göstermem gerek ki ben de bazen boş zamanımda girip kendi charımı kasabileyim. Ara sıra arkadaşlarımla pvp yapabileyim. Yapıcı eleştirilere pekala ama sırf eleştirmek içinde son mesajı okuyup boş eleştiriler yapmayın lütfen.
Öne çıkan mesajlar