BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 loxiasın dediği gibi bir yazılım addon çıkamaz mı? sonucunda resim, metin, vs gibi flash dosyaları da tanımlanamıyor mu? algılandığı anda kapatsın işte sistem
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 ne için kullandığına bağlı, değerlendirmeyi yapana bağlı.. apple'da şöle bişi var. adam sorun olduğunu, eksiklik olduğunu görmesine rağmen o kadar lame bi kullanıcı ki farkına bile varmıyor eksikliğin. "niye ki? onu neden yapayım ki?" mode on geziniyor. android'de ise neredeyse her bir şeyi kurcalayabiliyorsun. ben bi şekilde notification ringtone'ları droid yapayım ilk açışta da bunlar çalsın vs diye kasarken agenda'nın ringtone'larını kaybettim mesela android'de.. sdfsdfsdf bi ara indirip yerine koyucam ya da muadili bişi atayacağım. iki snlik bişi aslında ama kasmadım.. 2,1'de bug vardı ama android'de
roket adam Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Mesaj tarihi: Mart 3, 2011 Olay kesinlikle Appstore'nin işlerini baltalamamak, o net zaten de, bence faydalı bi durum bu yani. Bi şalter olsa da fena olmazmış ya da ufak bi arka kapı falan, ama şahsen kullanmam. Dasaa, adamların başarısı oradan geliyor zaten. iPad kullanıcılarının çok çok çok büyük bir kısmı muhtemelen flash eksikliğini hissetmemiştir, farkına varmamıştır bile, çünkü işini zaten görüyor, her şeyin app'i var ipad versiyonu var. Sıkıntı yaşamıyor adam.
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 "roket adam" said: 1 aydır falan iphone kullanıyorum çılgınca, bi sefer falan gördüm o meşhur "flash yok bunda" simgesini. Flash cidden mobil cihaz düşmanı bir şey, adamlar cidden haklı. Forumlarda gezerken i5 işlemcili laptopum bile ısınıyor flash tabanlı saçma sapan banner'lar yüzünden, herhalde pil ömrü 2 saate düşerdi öyle. (ki düşüyor da zaten, flash destekli android cihazların pil ömürleri hep çok daha düşük iphone ve ipad'den) misal bu bilmeden yorum işte.. dediğim sıkıntılar bundan kaynaklanıyor.. ipad için konuşalım, pil'i wH'tan çevirin.. çevrilmişi de var aslında.. yaklaşık 6750mAh pili. şu ana kadar bu kadar büyük bi pilli android tablet çıkmadı. Xoom çıkacak 6500mAh, galaxy 4000mAh olması lazım. şu ana kadar olan kısım için özet, piller zaten küçüktü.. elma ile armut karşılaştırması oluyor bu tabletler için. yani bundan sonra yakın mücadele olacak tablet arasında.. and 2,2 kullanan tabletler tablet os bile kullanmıyorlardı. honeycomb ile geliyoruz o noktaya. bb'de çıkıyor hem.. said: iPad kullanıcılarının çok çok çok büyük bir kısmı muhtemelen flash eksikliğini hissetmemiştir, farkına varmamıştır bile, android kullananların apple sevmeme sebebi de bu hani.. adam diyor "ben her şeyi yapabiliyorum, ve hep bu rahatlığı istiyorum" cidden her şeyi yapabiliyorum. mesele sadece flash değil, her şeyi dilediğimce değiştiriyorum, kaldırıyorum, ekliyorum vs.
roket adam Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 İşte sen pazarın ufak bir kısmını oluşturan bir kullanıcısın. Pazarın o büyük dilimini oluşturan diğer kısım için cihaz "doğru, hızlı ve stabil çalışsın" yeter, bunlar için özel zil sesi ayarlamasını, ne bileyim flash desteğini vesaireyi feda etmeye hazırlar zaten, etmişler de. Kullanıcılar karışıklık istemiyor, kompleks cihazlar istemiyorlar, basitlik istiyorlar sadece. iPad bunu sunuyor işte. iPad'in ikinci versiyonu duyuruldu, BB Playbook hala ortada yok (evet Cebit Hannover'de de yok maalesef), Motorola halen cihazı satışa hazır hale getiremedi, Android tablet'e özel bir sürüm bile çıkaramadı. Bunlar çıkacak da, hazırlanacak da, yayılacak da, uygulamalar uyarlanacak da, biz de göreceğiz yani. Ha ben kullanıyor muyum, hayır, ama cidden bu alet ayrı. Şu noktaya tekrar dikkat çekiyorum "kullanıcılar özelleştirme ve modifiyeden ziyade basitlik, hız ve stabiliteye önem veriyor"
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 xoom'da bb'de 10'undan sonra çıkıyorlar yanlış hatırlamıyorsam bir de kim ne derse desin ürün olarak i serisi apple ile iyi ok.. ama android>all İşte sen pazarın ufak bir kısmını oluşturan bir kullanıcısın. Tüm teknoloji pazarının o büyük dilimini oluşturan diğer kısım için android her şeyde çalışıyor. araç sistemleri olarak saab koydu şimdi. bi de saab market ile geliyor(!) bi iki seneye kalmaz buzdolabında bile android görebiliriz. çünkü açık, flexible, oyun hamuru gibi STRaND-1 adlı mini uyduya bile telefon ile birlikte koyuyorlar o_O android'de basit, hızlı ve stabil.. kurcalamazsan. ama inan kurcalıyorsun
roket adam Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 O ayrı zaten, android tabanlı tabletler için konuşuyorum ben. Ürün yelpazesi bakımından incelersek her şeyde kullanıldığını gördüm android'in, her türlü cihazda potansiyeli var. Ama mevzuu tablet.
Laorx Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 boom! zoom ipad'e çaktı, sıra ipad2'de sdf. http://www.youtube.com/watch?v=dTo4Ujleq5k http://www.youtube.com/watch?v=Xp8UhY8nrYk
roket adam Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 1 senelik cihazla daha çıkmamış cihazı karşılaştırıyosun aga. Bi zahmet hızlı olsun alet. Xoom'un hands-on videosunu çekicem yarın. Exclusive for Paticik Forums Inc.
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 xooom iyi, ipad2 de iyi.. playbook'u bekliyoruz şimdi :D çıksınlar, incelemeleri yapılsın hele. biraz zaman geçince neler neler çıkacak. fiyatlar da rekabet için daha kırılabilir belki.. bi 50$ falan kırılır ama. android kanadından apple gibi dağıtım kanallarına sahip sadece samsung var. o da -allaşkına abi bunu söylemek çok saçma- kâr etme peşinde tabii..
roket adam Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Ben Playbook'u çok denemek istiyordum ya ama alet hala yok ortada. Yetiştiremediler herhalde.
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 işte dalvik yerine java vm entegrasyonu falan da kasıyorlar.. and. app pazarına geliyorlar ki yihu bi haber
Loxias Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Apple şu pazarı yaratmışken, tüm kesimlere ulaşmadan diğer firmaların kar gözetmeksizin, apple harici kesimlere ulaşması gerekiyor. Apple ile aynı fiyata falan zor büyük kesime ulaşmak. Daha ucuza daha kullanışlı tabletler çıkarmalılar
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 daha ucuzu kaliteli bir şekilde ve performans ile imkansız abi
Loxias Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 işte apple harici markaların tek kötü yanı sanırsam applicationdan para kazanamıyorlar? eğer öyleyse sadece makineden kar ediyorlardır ki, fiyat açısından da dediğin gibi imkansız olur.
Flassh Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 bende hpin tabletini merak ediyorum webOs hakkında 1 2 iyi şeyler duydum
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 cıks ondan değil apple tekel sattığı üründe. dağıtım kanalları elinde, yazılım elinde, bi yerde işlemci elinde vs. tek elden üretim, tek elden dağıtım. ötekilerin bayii ağı yok, marka değerleri daha düşük, ne olursa olsun samsung hariç hepsi bişileri bi sürü yerlerden alıyor vs. samsung'da o fiyatlara oynamaz. adam senin gibi düşünmüyor ki, kârıma bakarım ben diyor. e doğrusu da o zaten.
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Flassh said: bende hpin tabletini merak ediyorum webOs hakkında 1 2 iyi şeyler duydum o da canavar geliyor abi.. güzel günler olacak.. galaxy 2 de iyi olacak mesela
Loxias Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 şu galaxy 2 7" de çıkarsınlar ya =) her şeyi geçtim, şu olaylar en iyi applicationcı developerlara yarıyor. hmsss gelsin paracıklar
roket adam Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 WebOS'un uygulama açığı çok fazla ya, adamlar çok gerideler hem cihaz olarak hem uygulama olarak. Palm'in son zamanları sıkıntılıydı biliyosunuz
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 hedefledikleri oranlarda satış olsun, app gelir. olmadı onlar da android app.lerine sulanıverirler. sdfsdf
roket adam Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 MS de daha uzuuunca bir süre tablete bulaşmayacakmış bu arada http://gizmodo.com/#!5775990/microsoft-wont-fight-the-ipad-or-android-tabets-until-the-end-of-2012-ugh
Laorx Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 haha ms savaşa girmiyo, kazananın üzerine yüklenicek zayıfken
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 dasaaa said: cıks ondan değil apple tekel sattığı üründe. dağıtım kanalları elinde, yazılım elinde, bi yerde işlemci elinde vs. tek elden üretim, tek elden dağıtım. ötekilerin bayii ağı yok, marka değerleri daha düşük, ne olursa olsun samsung hariç hepsi bişileri bi sürü yerlerden alıyor vs. samsung'da o fiyatlara oynamaz. adam senin gibi düşünmüyor ki, kârıma bakarım ben diyor. e doğrusu da o zaten. ciks, ondan da degil. apple'in vertical integration hedesi yarar degil zarar demek. yani masraflarin azalsin diye uretim bandini dikey olarak genisletmezsin. teknoloji firmalarinda daha kaliteli (ama masrafli) uretim icin verilen bir karardir o. apple'in dusuk fiyatta kalabilmesinin en onemli sebebi apple'in vizyoner bir firma olmasi. daha ureticiler "ohoo ssd gelene kadar" derken apple milyar dolar akitip bilmemkac yil boyunca ssd uretiminde oncelik hakki edindi. su anda atiyorum 100 ssd uretiliyorsa bunlarin 60ini apple aliyor, kalanini pazar kapisiyor, boylece rakipler icin fiyatlar tavan yapiyor. ayni sekilde adamlar kasim ayinda yuksek cozunurluklu ekran uretimi icin 3 milyar dolara yakin para harcadi. seneye 2048×1536 cozunurluklu ipad gelecekken insanlar o boyutlarda hd ekranlari bile iki kati fiyatina alacak.
kozalak Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 Mesaj tarihi: Mart 4, 2011 "roket adam" said: Ben Playbook'u çok denemek istiyordum ya ama alet hala yok ortada. Yetiştiremediler herhalde. dediler bi önceki sayfada 10 undan sonra çıkıcak diye.
Öne çıkan mesajlar