adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 burs başvurusu yapmıştık kardeşim bi kompozisyon yazdırdılar tamam evladım dediler biz sana okuduğun süre boyunca burs vericez dediler kız karneyi aldı daha 1 kuruş para vermediler şimdide telefonu açmıyolar ne ayak? varmı daha önce çağdaş yaşamdan böyle bişi tecrübe edinen ayrıca bu sigorta hedehüdesinde çalışan devlet memurlarının %80'nin gerçek anlamda beynini kullanmadığını düşünüyorum artık. haziran ayında ben ve kardeşime babamdan maaş bağlatmak için başvuru yapmıştık ama rahmetlinin prim günü yetersiz çıktı yani bize öyle bi belge yolladılar 900 günmüş babamın prim günü 1800 gerekiyomuş asgari maaş alabilmek için 10 dk önce aradılar biz size öyle bi kağıt yollamışız ama neden bilmiyoruz yarın gelin başvurun toplu ödemenizi alın sonrada maaş devam etsin diyo bu arıyan kadıncağızın dikkatini çekmese hakkımız olan parayıda alamıycaz nasıl iş bu anlamadım gitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Öncelikle başın sağolsun(ne zaman olduğunu bilmesem de). Devlete alınan diğer şeylerin yanı sıra memurlarda zeka ve kaliteden çok ucuzluğa göre alınıyor. Bu nednele her türlü hatanın yapılması mümkün hatta olağan. Başına geleni tam anlamadım ama anlattıklarından çıakrdığım kadarıyla senin için iki durum sözkünusu. 1- Babanız 1800 günü(bunun min kaç olduğunu bilmiyorum) doldurduysa bu parayı kız kardeşiniz evlenmediği sürece, siz de eğitiminize devamettiğinizi belgeleyebildiği sürece(bu 26 yaşına kadar) alabilir. Sizin durumunuzdaysa toplu olarak alacaksınız. Hatta şanslıysanız faiziyle de alabilrisiniz. Bu yanlışlığı yapan memur konusunda da birşey yapmanız pek mümkün değil. Bir bardak soğuk su iyi gelir. 2- Bu durum biraz teğlikeli. Babanız 1800 günü doldurmadıysa ve bu parayı size verirlerse daha sonradan yine biraz daha dikkatli bir memurun bunun farkına varmasıyla parayı geri ödemek zorunda kalırsınız. Faiziyle üstelik. Bu nedenle bu parayı iyice araştırıp almanızı öneririm. Sonradan başınız ağrıyabilri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 1800 min olması gerekiyomuş bize öyle bi yazı gelmişti bugün aradılar öyle bişi yok neden size öyle bi kağıt yollandı bilmiyorum yarın gelin dilekçe yazın ankaraya yollıyalım dediler bi hata varsa bu hatayı biz zorla yaptırtmıyoruz ki hatayı yapan memurdan kessinler? ayrıca teşekküler 1 yıl kadar oldu babam vefat edeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Açıkçası askerlik şubesinde sivil memurla yaşadığım deneyimden sonra memurlara pek güvenim kalmadı. Telefonda ayrı şey söylüyorlar, yanlarına gidince faklı şey söylüyorlar, eve gelen ve internette yazanlar da bam başka. Siz yine bir bilene danışın derim. Niye ceza almadıklarına gelirsek te kısaca analtmak gerekirse kanunlar memurunu koruyor. Hoşuna gitmeyecek ama ana yasa değişikliği şart :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 memurlarda suç aramayın. sağlık reformuyla işler biraz karıştı. ama prim ödeme günü, eksik prim vs. konularında daha esnek ve vatandaşın lehine bir sistem uygulanıyor. mevzuatı azcık kovalayın rahat edersiniz. sosyal güvenlik dersi alıyorum ama konulara hakim değilim rakamlı bilgi veremiyorum :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uzunkulak Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 benim kamu ile ilgili bir işim var ve 3 haftadır bir imza için koridorlarda hayatım geçti. üstelik işini bilmeyen memurlar yüzünden yanlış kararlar çıktı ve hala başladığım yerdeyim. umarım kimsenin işi memurlara düşmez gerçekten çok can sıkıcı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Şanslıysan üniversite sonuna kadar uğraşman gerekmiyor, ama ondan sonrası kaçınılmaz. Memurlar hayatımızın değişmez gerçeği ne yazıkki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 adamınbiri said: bi hata varsa bu hatayı biz zorla yaptırtmıyoruz ki hatayı yapan memurdan kessinler? gazetelerde hergün parayı verdi sonra geri istedi haberleri dolaşıyor görmüyon mu adamınbirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 valla görmedim hiç ama benden istemesinler istiyekcese vermesinler gidiceksen hiç gelme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 O yüzden iyi araştır. Devlet sana olan borcunu çoğunlukla faizsiz ödüyor(örn: key), kendine olan borcunuysa son faizine kadar ekleyip alıyor. Hatta bir rivayete göre memurlar belli borçların haberini göndermeyip faizin işlemesini bekliyorlarmış. Bu nekadar doğru bilemem. Sonuçta sadece memurun kazmalığından da kaynaklanıyor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 "Babam öldü ama daha bildirmedik, kredi kartına abanıp sonra redd-i miras yapsak nolur" diye soru sorabilen bir adama "iyi araştır" falan gibi öğütler vermek, biraz havanda su dövmek olsa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Haa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Bende anlamadım son post'u. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 bana laf sokmuş bende çok alındım baggio niye böyle yapıyosun :( tamam geçti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Town Watch adam, ruhunda bir polislik, devletçilik var! Yaşasın Anarşoliberal Pati:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 raaddurun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Bakanlıktan yazı bekliyorum ayın 30 unda tam bir ay olacak hala bekliyorum bakalım ne zaman gelecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 aliriz bisey olmaz demeyin memur hatasindan bize birkac kurus yuksek maas vermisler 2001 den beri, fazla verdiklerini faizi ile kesip geri aldi gecen memurlarda gerizeklai direk, torpile veya ucuz ve kalitesiz isgucu kriterine gore secildikleirnden cogu yaptigi isi bilmiyor ve zaten severek yapmiyor o paraya gecen turksat geldi apartmana, alt komsuya kablonet baglanicak "maymuna versen kablo ceker" mantigiyla torpille alinan badem biyiklilar oyle bir baglamiski, adamin baglantiyi baglarken benimkinin icine etmis, sinyal seviyeleri rezalet kabloyuda yanlis baglamis adama alahtan turksatin teknik ekibi iyi, gece 9 mu ne geldi sagolsun bakti ugrasti duzeltti sonrada aci aci "bugun bu 6. oldu, montaj bozuyor biz duzeltiyoruz. adam gibi bilerek islerini yapsalar simdi ailemle evde yemek yiyordum" diye dertlendi yazik ozel bankalarin memurlarida daha iyi degil gerci, sesi guzel falan filan diye call centera aliyorlar civcivleri, kullandigi sistemden birhaber sacmasapan yerlere gidip yanlis bilgi veriyor panikledi gecen dedim soyle soyle yap surdan bak yanlis bakiyorsun su anda anlamiyorsun bu isten "ama biz 6 ay kursunu aldik bunun" dedi, dedim ben 17 senedir bu mereti kullaniyorum, dedigimi yap zaman kaybetmiyelim kem kum etti sonra dedigimi yapti oldu, ulusararasi bankacilik ansil isliyor, provizyon tam oalran nedir filan hicbirini bilmeden yanlis bilgi verip annemi sinir ediyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar