Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[Yardım] Farklı Üniversitede Yaz Okulu/Ders Denkliği (a.k.a Joscelin'e Zorla Okulu Bitirtme Konusu)

Cassiline

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle kendi arkadaşlarıma uyarımdır, troll için anket koydum, mesajlara fazla sıçratmayın, çok ciddi konu.

Selamlar arkadaşlar. Hemen konuya gireceğim, zaten yeterince karışık, bir de WoT döşemeyeyim.

6. senemdeyim K.Maraş Sütçüİmam Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde, normal şartlar altında 2 sene önce mezun olmam gerekse de, kaderin ördüğü ağlara takıldım, bir türlü kurtulamıyorum.

Şimdi sorunum şu, önümüzdeki yarıyıl 3-2 ve 4-2 dönemlerini birlikte alarak -eğer kalırsa- kalan dersleri de yaz okulunda vererek mezun olmayı planlıyordum. Evdeki hesap çarşıya uymadı, 4-2 döneminden almam gereken minimum krediyi alamıyorum mevcut şartlar altında. Yaz okulunda alarak mezun olmayı planlıyordum fakat bugün öğrendiğime göre, 4-2 döneminde açılan 12 dersten hiçbiri yaz okulunda açılmıyor. Bunun sebebi tek bir adam ve bu konuda yapabileceğim herhangi bir şey yok. Çok saçma sapan konular, hiç girmiyorum.

Mezun olabilmek için tek çözümüm, 4-2'deki kredi eksiğimi, bizim bölümle ders denkliği veren başka bir bölümün yaz okulunda almak/vermek.

[Yardım] kısmı burada devreye giriyor. Benim Türkiye'deki diğer üniversitelerdeki Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümleriyle ilgili pek bir bilgim yok. Hangileri yaz okulu açıyor, hangilerinde eğitim dili Türkçe, hangileri ders denkliği veriyor, bunları bilmiyorum. Tek tek her şehri gezemeyeceğimden, bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Yardım kısmı şurası, şehrinizdeki üniversitelerden, üstteki soruların cevaplarını öğrenip bana bildirmeniz. Tekrarlamak gerekirse "Hangileri yaz okulu açıyor, hangilerinde eğitim dili Türkçe, hangileri ders denkliği veriyor" Yarından itibaren ciddi anlamda araştırmam gereken bir konu, zira tek bir ders yüzünden 1 sene kaybetmem söz konusu. Ben tabii ki mümkün olduğunca kendim koşturacağım işin peşinden fakat yardım edebilecek arkadaşların da ÖM veya konuya mesaj yoluyla bana ulaşmaları çok makbule geçecektir.

Şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

www.osym.gov.tr/uni-sist.aspx?bolum=tur,say,mh,elktrk-elktrnk,reply,fw,33678221

http://forum.paticik.com/thumbnails/3a1/482/40e/f06/516/123/a28/d25/5f4/22d/3d_450xNULL.gif

vicdan azabı yaşadım editi: denkliği senin üniversiten veriyor bildiğim kadarıyla, karşı taraf değil? aç abi öss tercih kılavuzunu, bak türkçe elk-elktrnk mh.'ne, onları ara sor sırayla mesela, çok zor bişi olmasa gerek.

aha kılavuz http://osyspuanlari.osym.gov.tr/tablo4.aspx
işte deve
işte hendek

yani paticikte bu durumu yaşamış birebir aynı "OLM SKE202 DERSİNİ HEDE ÜNİ YAZ OKULUNDA ALINCA KAHRAMANMARAŞTA OKUTABİLİYOSUN DİREKT" diyebilecek birisi olduğunu hiç sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

lol iyi yem atmışsın da yetişemedim.

Denklik konusu karşılıklı bildiğim kadarıyla, gerekli bilgiyi yarın öğreneceğim zaten. Benim yardım istediğim konu, yaz okulunda genel olarak hangi üniversitede hangi derslerin açıldığını önceden öğrenmek. O da her üniversiteye göre değişiyor, "kesin" bir şey söylemek mümkün değil, zira gelen taleple açılıyor dersler. O konuda da en bilgili kişiler o bölümün öğrencileri. Ben mesela kendi okulumda/bölümümde hangi dönemden hangi dersler açılır biliyorum. Dediğim gibi, her şehri tek tek gezip öğrencilere soramayacağımdan, sorabilecek olanlardan yardım istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben hacettepe de 1-3 barajına yakalandığım zaman odtü den yaz okulundan almıştım dersi. denkliği dersin hocasının onaylaması gerekmişti. başka da kimsenin onayına gerek olmamıştı. hatta ben türkçe bölümde okuyordum gidip ingilizce den almıştım dersi yine bi sorun olmamıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

Aldığın dersler içinde dif varsa eğer, fen-edebiyat fizik veya matematik bölümlerinden alırsan geçerli sayabiliyorlar. Mühendislikte okuyan arkadaşım aynı üniversitede fefden almıştı dersi saymışlardı ondan biliyorum. Eğer dif varsa diye söyledim. Bir şansını dene derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaz okulunda alacağım dersler Cuma günü belli olacak aşağı yukarı.

3-2 ve 4-2 dönemlerini birlikte alacağımdan, çakışmayan 4-2 derslerini alacağım dönem içinde, çakışan/kredimin yetmedikleri de yaz okuluna kalacak.

Şimdi en büyük sorunum şu, 4-2 derslerinin 2 tanesi dışında tamamı seçmeli, yaz okulunda 4-2'deki seçmeli dersleri açıyor mu YTÜ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...