Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Endüstri Mühendisliği


Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Öss nin kendisini tünelin sonunda yavaş yavaş belli etmeye başladığı bu günlerde aklım çok karışık.

Aklımdaki meslekelrden biri de endüstri mühendisliği

Acaba bu meslek nasıldır? Endüstri mühendisleri ne yaparlar?

Endüstri mühendisliğinde okuyanlar yada endüstri mühendisi olanlar deneyimlerini ve bildiklerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.[signature][hline]Aket Atum
Avatar of Odin the allfather

Barbarlık insanlığın doğal halidir.....Uygarlık ise olayların gelişimi sonucu oluşan anormal halidir..... Ve barbarlık hep kazanacaktır!


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

up
Hadi Paticik[signature][hline]Aket Atum
Avatar of Odin the allfather

Barbarlık insanlığın doğal halidir.....Uygarlık ise olayların gelişimi sonucu oluşan anormal halidir..... Ve barbarlık hep kazanacaktır!


[Bu mesaj Aket-Atum tarafından 14 February 2004 22:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Babam endüstri mühendisi walla bana endüstrü oku, işletme master yap paraya para demezsin diyor ama bilemem[signature][hline]MKC
_-Sturm-_ 06.12.2003 19.36'ta icq'dan demiş ki;
ee ne var yatılıların g.tleri yok mu?

_-Sturm-_'un dier bombası(tarihi kayıtlara geçmedi);
Ayağımda ayak var
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Endüstri Müh: Aslında niye mühendislik diyorlar anlamak gerçekten zor. Bu kişiler optimizasyon okur. Tani bir malın üretiminde nasıl bir politika izlenir bunu kurgularlar. İşletmeciliğin teknik kısımları ile ilgilnirler de diyebiliriz.

Bir müh. soru/sorun çözer. Endüstri müh. nin de çözeceği soru ;

200 m2'lik bir alanda AxB boyutlarındaki bir üretim bandında X,Y,Z işlemleri sırasıile gerçekleşmeli daha sonra P noktasındaki taşıma bölümüne gönderilmelidir. Bu operasyonlar ne sıra ile yapılmalı, band ne şekilde yerleştirilmeli ve kaç kişi nerede çalışmalı tarzında ki bir soru, Endüstri müh. nin cevaplayacağı sorulardan bir tanesidir.

Ben kişisel olarak Endüstri müh. iyi gözle bakmam. Çünkü bu dalda benim MESLEĞİM ŞUDUR diyemezler kanımca. Optimizasyon müh. olarak düşünebilen herkesin yapabileceği bir şeydir. Siz bir bilgisayar veya özellikle mathematik müh.'ine 4-5 tane ders vererek çok daha iyi bir optimizer elde edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Endüstri müh. okuması kolay, çalışması kolay bir müh. dalıdır. Eğer idealist yaklaşmayıp, rahat okuyup rahat para kazanmak istiyorsanız kaçırmayın efendim.[signature][hline]Silencer
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kocaeli Üniverstesi Endüstri Mühendisliğinde okuyorum. Silencer güzel anlatmış, verdiği örnek atölye tipi çalışma için geçerli ama hizmet sektöründe masa başı iş yapan bir ofisin çalışma sisteminin düzenlenmesi (grup calışmaları, koordinasyon vb.) gibi başka örneklerle de çoğaltılabilir. İş olarak genelde karma çalışırlar (satınalma ve personel müdürlüğü misal). Gerçi daha 2. sınınftayım, fazla bi tecrübem yok bu konularda. Yanlız dersleri anlatayım biraz.

Bu ders programımız. Çoğu üniverstede fazla fark olacağını sanmıyorum(kırmızıyla yazılan dersler seçmeli, tabii hepsi yok). Dersler mukavemetten ekonomiye, diferansiyel denklemlerden muhasebeye geniş bir yelpazeye sahip. Hiç birşeyi tam öğretmeden her dersin azar azar verildiği eleştirisine bende katılıyorum, statik hesaplarını ben napıyım inşaatçı değilim ki. Ama hocaların buna savunması "mühendislik" mantığının verilebilmesi için bu gibi derslerin zorunlu olduğu. En azından 3. sınıfa kadar böyleymiş, 3. sınıfta sadece meslek dersleri işlenmeye başlıyor.
Bitirmek anlatıldığı kadar kolay değil, en azından yatarak ders geçilmiyor (2 senedir yatıyorum derslerin yarısı kaldı :-p) Hatta bu dönem çok kişi kaldığı için ilk dönemin termodinamik dersini yine alabiliyoruz. Şimdilik bu kadar. Daha sorun olursa cevaplarım[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

endustri muhendisligi giderek talebi azalan bir alan olacak.

cunku amacladigi optimizasyon konusunda diger mesleklerle basetmesi cok zor.

bir endustri muhendisi asla elektronigi elektronikci makineyi makineci kadar bilemeyecegi icin, makine muhendisi eger kendi alaninda yoneylem dersi alirsa o alana spesifik olarak daha cazip olacaktir hep.

ben de sahsen bir firma yoneticisi olsam fabrikada optimizasyon isleri yaptiracagim adami mak. muh alirim uzerine yoneylemle ilgili bir master.

ayrica endustri biraz tuhaftir, gercekten de ben bunu yapiyorum diyebilecegin birsey degildir. kendini tanimliycaksin. ki o kadar genis alan icerisinden coook kafan karisir.

bana sorarsan yazacagin en guzel sey : bilgisayar.

bitmistir. kati bir madde olarak onunde meret. evet tabi simdi cart curt, donanimi yazilimi vsvs. ama bilgisayar dedigin zaman en azindan kendi alanini endustriden daha fazla tanimlamis oluyorsun. ve senin alanina baska alanlardakilerin bi master yapip sarkmasi cok daha zor. makinecinin network uzerine master yapmasi ne kadar bagdasik ornegin.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Endustri muh. günün populer meslegi..
Bana göre iş buLma şansı bilg. muhendislerinden daha çok.
Çünkü firmalar program yazdırmıyor.Program alıp kendi islerine gore duzenliyorlar.dolayısıyla bilgisyar muhendislerine pek gerek olmuyor.
Endustri deyip geçme, muhendislikler içinde En yuksek puanla alan dal.

Tabi buyuk ihtimalle en rahat isi makina muh. ile bulursun[signature][hline]
-Nobody is perfect.. I'm Nobody ..!

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayir durum boyle degil.

bir endustri muhendisini ancak orta olcekli ve daha buyuk firmalarda calistirabilirsin. daha kucuk tesebbuslerde optimize edilecek karmasik sistemler olmaz. sistem derken elektronik mekanik sistemlerden degil, isleyis mekanizmalarindan bahsediyoruz.

fakat bilgisayar muhendisi, temel formasyonuyla dahi, biraz kallavilesmis limited sirketlerde dahi kendisine bilgi islem olayinda yer bulabilecek durumda.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
mühendislikler içinde düşük puanı var ya neresi yüksek? elektikrik/elektronik ve bilgisayardan düşük en azından :) itü bilg olmazsa itü endüstri yazayım diyorum.. ne dersiniz? ders programına baktım, programlama, db dersleri var ama yeterli mi acaba? bilgisayar kısmı iyi öğretir mi?


bu arada işverenler ayrı ayrı bilg müh, makine müh vs vs bin tane adam alacaklarına bir tane endüstri müh alıyorlar; daha az maaş vermiş oluyorlar diye duydum ben ve mantıklı bence de![signature][hline][email protected] | 6254196
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en genel tabiriyle ben bir fabrika acacak olsam ve sen bir endustri muhendisi olsan bana en uygun makinalari , en uygun fabrika mimarisini cikarmakla ve bunlarin en uygun sekilde fabrika icersinde dizilisini tasarlamakla mesul olursun . kesinlikle cok guzel bir meslektir ancaaaaak : eger aile ya da dost cevrende sanayi ile ugrasan ya da ugrasanlarla tanisikligi olan birisi degilsen isin zordur zira surekliligi olan bir is degildir . 1 is alirsin projeni teslim edersin ve isin biter . daha buyuk olcekli calismak istersen projenin ilerleyisinde de gorev alirsin . tanidik kismi bundan onemli bir kere ise girip pacayi yirtamiyorsun :D . kisaca iyi bir cevre gerektirir . ya da isini cok ama cok iyi yapan birisi olarak bu cevreyi kendin edinebilirsin . eger bu bolumde okuyacak olursan sana tavsiyem kesinlikle bosa gun harcama . yakin civarlarda ne kadar fabrika var hepsini gez , konuyla ilgili insanlarla muhabbete gir kisaca mesleki bir cevre edinme konusunda sakin pasif kalma .

bunun disinda bir fabrikada surekli bir is bulabilrsin ancak bu sekilde de az maasa talim edersin . [signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 21 Temmuz 2004 19:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla bir bilg müh. okuyan biri olarak diyebilirim ki bu mesleklerin hiçbir farkı yok :) yani tabi ki var da o kadar fazla değil. asıl önemli olan master ve senin ilerde yöneleceğin alan. yani mühler zaten çok benzer dersler alıyor ve alana giren dersler de fazla spesifik oluyor. umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tekrar ediyorum turkiyede ihtiyacin zilyonlarca kat ustunde endustri muhendisi cikiyor.

fabrika yapan adama proje yapacak endustri muhendisi olmak icin bir temiz 15 sene daha kasmis olup ilgili tum disiplinlerde ileri derecede olmaniz gerek.

aksi takdirde kucuk optimizasyonlarda sistem tasarimlarinda her zaman o disiplini okumus olup uzerine yoneylem ve de sistem muhendisligi masteri yapmis adam daha fazla tercih edilir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

düşünceniz çok yanlış, hiç bir zaman puanınız yettiği için bir bölümü yazmayın istediğiniz için yazın. endustri muhendisliği muhendislik değil muhtemelen adını böyle çevirmiş olmalarının sebebi ossde cekici fln olmasını sağlamaktı. ne endustri ile alakası var ne muhendislikle ingilizce adı engineering regulation'miydi managementmiydi neydi. ondan dikkatlı olun![signature][hline]Tanrı mutlu olsaydı yaratırmıydı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende sabancı üniversitesinde tam adı endüstri olmasada bu mühendisliği okuyorum. Gerçi daha bu bölümü seçmem için 1 dönemim daha var ama ben yinede derslerini almaya başladım. Bizde geçen mühendislik üretim sistemleri diye tercüme ediliyor ama diğer üniversitelerdeki endüstri ile aynı gibi. Bizde ilk başta mühendislerle aynı dersleri alıyorsun. Onlar kadar matematik bilmen gerekiyor. Aynı zamanda makina mühendisliğinin temel derslerini de alıyorsun. Bunun yanı sıra aldığın üretim stratejileri, ve ya seçebileceğin ekonomi işletme muhasebe gibi yönetim bilimleri dersleri ile gireceğin işletmenin başmühendisliğine aday olabilirsin. Tabi makina okuyup da endüstrici kadar makina bilmeden mezun olanlar da mevcut ama senin ilerdeki kariyerin için bölümün adı bir yere kadar gidiyor. Herkes bilip bilmeden endüstri herşeyden azar azar biliyor ama işe yaramıyor diyecek sana fakat endüstri üzerine ekonomi master'ı yaparsan bi ekonomi ve ya ekonometri mezunundan çok daha avantajlı olursun. HEm mühendissin bir ayrı mantığın var hemde ekonomi masterı yapmışın. Bunun yanısıra endüstri mezunu olup makina dallarında da master yapma şansın da olabilir. Yani endüstri okuyunca bence kaybedeceğin birşey olmaz eğer biryerlere gelmek istiyorsan fakat endüstri okuyarak diğerlerinden bir adım öne geçmeni sağlayacak çok şey olacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de endüstri mühendisliği okumayı düşünüyordum ama sonra makina mühendisliğine karar verdim. Gerçekten, endüstri mühendisliği popüler ve fena değil ama tam tamına bi mühendislik dalı olduğunu düşünmüyorum. Silencer'a katılıyorum. Endüstri olayına ilgi duyuyorsan:

Makine mühendisliği + MBA derim sana. Ben öyle yapıcam.[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk
[Dreamsmiths]

Death is beauty, when wrapped in power..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...