Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Greenpeace

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Ya bu adamlar bir kere bir arkaşım vasıtasıyla benden bağış almayı başardılar, her ay her ay alıyorlar bende her seferinde iptal edeyim diyorum ama unutuyorum. Her ay 3 dolar 3 dolar gidiyor üzülüyorum bir işe yaramıyor diye.

Nedir bu bağışı iptal etmenin yolu bilen var mı?

Deminde aradılar yine , peşin peşin eğer arttırmamı isteyecekseniz arttırmak istemiyorum dedim. Adam da "bağışı dolar olarak yapıyorsunuz , isterseniz türk lirası cinsiden yapalım" dedi. İyi dedim tamam öyle olsun, adam direk "10 lira uygun mudur?" diye cinlik yapmaya çalıştı. Dedim hayır 10 lira uygun değil çünkü 3 dolardan daha fazla.

Çocuk mu kandırıyorsun da diyecektim de uykuluyum gaza gelirim tatsızlık çıkar diye demedim.

Nasıl iptal edicez bu bağış işini? Kıl oluyorum zaten adamlara bir de para kazanıyorlar benden.
Sosyal ağlarda paylaş

Merakımdan soruyorum bir işe yaramadığını düşünüyorsan neden bağış yapmayı kabul ettin? Bağış yaparken her ay vermek istiyor musunuz diye soruyorlar.

Edit: Bağış yapan bir tanıdığım var, biraz önce sordum bankadan otomatik ödemeyle yapılıyormuş bağış. Otomatik ödemeyi iptal ederek bırakabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Ya bu adamlar bir kere bir arkaşım vasıtasıyla benden bağış almayı başardılar, her ay her ay alıyorlar bende her seferinde iptal edeyim diyorum ama unutuyorum. Her ay 3 dolar 3 dolar gidiyor üzülüyorum bir işe yaramıyor diye.

merak ettim zorla mı aldılar parayı senden?

ayrıca bir işe yaramadıklarını düşünmenin sebebi nedir?

cevap verebilirsen sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Obama geldiğinde "Ortadoğuda barışın yolu iklim kontrolünden geçer" gibi saçma bir pankartı görünce ve altında greenpeace yazısını görünce aha dedim bu adamlardan hayır gelmez, bunlara mı bağış yapıyorum.

Galatasaray tarafında gelene geçene pardon greenpeace diyenleri gördükçe garip bir sinir gelirdi zaten bana, bugün kü o çocuk kandırır gibi konuşamaları da artık bardağı taşıran son damla oldu benim için.

Bağışı ilk yaparken iyi güzel ya greenpeace falan diyordum. O günde deli gibi hastaydım yurda dönerken arkadaş yolda kilitleyip abi nolur hadi ya bak şöyle böyle diye tutturmuştu, adam baya da eski arkadaşım kırmayayım diye iyi tamam demiştim. Öyle başardılar yani :D

Bankayı arasak halloluyor mu şimdi bu mesele?
Sosyal ağlarda paylaş

Greenpeace exists because this fragile Earth deserves a voice. It needs solutions. It needs change. It needs action!

What we do: the issues we work on worldwide

Stop climate change
Protect ancient forests
Defending our Oceans
Say no to genetic engineering
Eliminate toxic chemicals
Demand Peace and Disarmament
End the nuclear age
Encourage sustainable trade

sence bir şeyden sayılmıyor mu bu çalışmalar?
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

İşe yaradıklarını düşünmüyorum abi.

Doğruyu söyle sen de o sokakta insanları darlayan Greenpeacecilerden misin?

Hayır ben de greenpeace için bağış yapıyorum ve paramın boşa gittiğini düşünmüyorum. Hatta dünyanın en büyük STKlarından biri olduğunu da düşünüyorum. Sürdürülebilir Kalkınma üzerine çalışmalar yürüttüğüm için Greenpeace ile yazışmalar yapıyorum.

Bu düşüncelerini iletmek isterim, demek ki üye kazanmak veya bağış toplamak için farklı bir yol izlemek gerekiyor.

Yine de zorla paramı aldılar demen hoş değil, iptal ettirebilirsin istediğin zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Farkındaysan ben hiç bir yerde benden zorla para alıyor Greenpeace demedim. Sadece benden bağış alıyorlar bende iptal etmek istiyorum nasıl yapılır diye sordum ve neden iptal etmek istediğimi belirttim.

Evet eğer onlarla yazışıyorsan bu görüşlerimi ilet.

Genel merkezlerini de 10 dakikadır aralıksız arıyorum ama düşmüyor bir türlü nedense. Hal hatır sorup güzel bir şekilde bu bağış işini bitireceğim eğer ulaşabilirsem :)
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Farkındaysan ben hiç bir yerde benden zorla para alıyor Greenpeace demedim. Sadece benden bağış alıyorlar bende iptal etmek istiyorum nasıl yapılır diye sordum ve neden iptal etmek istediğimi belirttim.

En temizi bankanı aramak olacaktır..
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Yolda gönüllü olarak çalışan arkadaşların genelde insanları bilgilendirip yardım toplamaları isteniyor.

Gönüllü bulamadıkları zaman da bazı öğrenci arkadaslar ücretli çalıştırılıyorlar ve yaptıkları üye/bağışçı üzerinden para alıyorlar. O arkadasların "ısrarcı" olmaları bundan kaybaklanıyor olabilir. Ama senin üyeliğini yapan arkadaşın karakteri üzerinden Greenpeace i yargılaman doğru değil sadece.

Neyse bunu seninle başka bi zaman tartışmak isterim, özelden mesaj atarak, gerçi ne kadar anlatabileceğim ondan da emin değilim ya neyse, şimdi gitmem lazım kusura bakma.
Sosyal ağlarda paylaş

bana greenpeace kucuk ulkelerin gelismesini onleyen bir orgut gibi geliyor. mesajlari, hedefleri filan guzel ama kalkip da amerikaya kyoto gibi tum dunyanin onayladigi protokolu bastirmayan orgut gelip de ufak tefek ulkelere ayak yapinca, kanser hastasina antibiyotik veren doktor imaji olusuyor aklimda..

su kyoto protokoluyle ilgili tablo degismeden greenpeace lutfen baska eylem yapmasin..
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/Kyoto_Protocol_participation_map_2009.png
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...