Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

süt sorusu


pogodi

Öne çıkan mesajlar

arkadas yazdik yukarida birsey olur diye hala ne olmaz olmaz diyorsunuz olur gayet net. ha size birsey olur mu olmaz mi o kisiden kisiye degisir. o kisinin immune sisteminin tolere edip edemeyecegine bakar. o yuzden ben 1 haftalik sutu ictim hala yasiyorum falan diye gelmeyin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bozuk sütün tadı çamaşır suyu gibi falan olmuyor mu?

Bir de artık on buzdolabından sekizinde antibakteriyel sistemler var içerisindeki gıdalar çabuk bozulmasın/bakterilerin üremeleri zorlaşsın vs. diye. Hem sütte ürüyorsa annenimizin yaptığı ve bizim 4-5 gün yediğimiz mis gibi kurufasülyede üremiyorlar mı? Ürüyorlardır heralde. Ama yenilemez/içilemez duruma gelmeleri uzunca sürüyor dolapta üremelerine uygun olmayan koşullarda sakladığımızda bu ürünleri. Dolabın amacı da o soğuk bira içmek dışında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spidee said:

Ben de ozledim be abi, bugun Kadikoy'de kamuya aciliyorum, İstanbul'da misin sen?


Eh bir olaydım. finaller bitince gelcem şubat başı gibi bakalım

@deadwoll: doğru diyosunda işte süt besin deposu olunca hızlı üreme için ideal ortam oluşturuyor. zaten 2-3 günlük sütten birşey olmaz sadece bilgilendirme amaçlı söyledim bakteri olayını. ben ayrıca takığım süte diye belirttim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Jahrein said:

Anelor said:

arkadas yazdik yukarida birsey olur diye hala ne olmaz olmaz diyorsunuz olur gayet net. ha size birsey olur mu olmaz mi o kisiden kisiye degisir. o kisinin immune sisteminin tolere edip edemeyecegine bakar. o yuzden ben 1 haftalik sutu ictim hala yasiyorum falan diye gelmeyin.


abi bunun türkçesi var. bağışıklık

turkce kitaplardada oyle geciyor bilimsel terimi o onun ingilizce ozentiligi degil raad ol
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 sayfalık bir topiğe şöyle bir yorum getiriyim.

uzun ömürlü süt bile olsa sütün taze olarak alınıp günlük olarak tüketileni makbuldur.

süt alırken tarihine bakıcaksın, o günün tarihine en yakını hangisiyse onu seçiceksin.
kapaklı sütlerden bile olsa açtığın paketi en geç 4 gün içinde tüketiceksin.
sütleri buzdolabında saklıyacaksın.

"ben 10 gün buzdolabında durmuş sütü içtim, ölmedim, o zaman günü geçmiş sütler hiçbir şey yapmaz" denilebilir ama durum aslında daha geniş.

bayatlamaya başlamış sütlerin tadı kötü olur. salmonella gibi bakteriler üreyip kusmaya/ishale neden olabilir. iyice bozulmuş sütler ise öldürebilir bile.
"ben içtim ölmedim o zaman siz de için" gibi bir mantık kurulamaz zaten.

daha önce de belirtildiği gibi herkesin bağışıklık sistemi aynı değildir, bu yüzden birisinde en fazla mide bulantısı yaratan sütün diğer kişiyi öldürüp öldürmeyeceğini bilemeyiz.

boşu boşuna besin zehirlenmesi geçirmeyin.

süt ve süt ürünlerini taze alıp bayatlamadan tüketilmesi tavsiye edilir doktorlar tarafından.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...