lrem Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 bozulmamalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 arkadas yazdik yukarida birsey olur diye hala ne olmaz olmaz diyorsunuz olur gayet net. ha size birsey olur mu olmaz mi o kisiden kisiye degisir. o kisinin immune sisteminin tolere edip edemeyecegine bakar. o yuzden ben 1 haftalik sutu ictim hala yasiyorum falan diye gelmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 almancası ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 ben 9 günlük süt içtim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 hastaneden yazıyorum bu satırları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 7 gundur olu inekten sagilmis, 13 gunluk sut ictim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DAZD!NGO Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 (td) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 efendi ol dazdingo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Sizi oldurmeyen sey guclendirir arkadaslar, metin olun. Ama gidip durmus sut de icmeyin guclenirim diye, sut ne zaten lan, boyle bas parmagim kadar kutular var ya, icecekseniz ondan icilir sut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 güneş özledik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Ben de ozledim be abi, bugun Kadikoy'de kamuya aciliyorum, İstanbul'da misin sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Bozuk sütün tadı çamaşır suyu gibi falan olmuyor mu? Bir de artık on buzdolabından sekizinde antibakteriyel sistemler var içerisindeki gıdalar çabuk bozulmasın/bakterilerin üremeleri zorlaşsın vs. diye. Hem sütte ürüyorsa annenimizin yaptığı ve bizim 4-5 gün yediğimiz mis gibi kurufasülyede üremiyorlar mı? Ürüyorlardır heralde. Ama yenilemez/içilemez duruma gelmeleri uzunca sürüyor dolapta üremelerine uygun olmayan koşullarda sakladığımızda bu ürünleri. Dolabın amacı da o soğuk bira içmek dışında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Spidee said: Ben de ozledim be abi, bugun Kadikoy'de kamuya aciliyorum, İstanbul'da misin sen? Eh bir olaydım. finaller bitince gelcem şubat başı gibi bakalım @deadwoll: doğru diyosunda işte süt besin deposu olunca hızlı üreme için ideal ortam oluşturuyor. zaten 2-3 günlük sütten birşey olmaz sadece bilgilendirme amaçlı söyledim bakteri olayını. ben ayrıca takığım süte diye belirttim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheRiverBelow Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 aquila said: 7 gundur olu inekten sagilmis, 13 gunluk sut ictim ben. hahahah. epic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Jahrein said: Anelor said: arkadas yazdik yukarida birsey olur diye hala ne olmaz olmaz diyorsunuz olur gayet net. ha size birsey olur mu olmaz mi o kisiden kisiye degisir. o kisinin immune sisteminin tolere edip edemeyecegine bakar. o yuzden ben 1 haftalik sutu ictim hala yasiyorum falan diye gelmeyin. abi bunun türkçesi var. bağışıklık turkce kitaplardada oyle geciyor bilimsel terimi o onun ingilizce ozentiligi degil raad ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 5 sayfalık bir topiğe şöyle bir yorum getiriyim. uzun ömürlü süt bile olsa sütün taze olarak alınıp günlük olarak tüketileni makbuldur. süt alırken tarihine bakıcaksın, o günün tarihine en yakını hangisiyse onu seçiceksin. kapaklı sütlerden bile olsa açtığın paketi en geç 4 gün içinde tüketiceksin. sütleri buzdolabında saklıyacaksın. "ben 10 gün buzdolabında durmuş sütü içtim, ölmedim, o zaman günü geçmiş sütler hiçbir şey yapmaz" denilebilir ama durum aslında daha geniş. bayatlamaya başlamış sütlerin tadı kötü olur. salmonella gibi bakteriler üreyip kusmaya/ishale neden olabilir. iyice bozulmuş sütler ise öldürebilir bile. "ben içtim ölmedim o zaman siz de için" gibi bir mantık kurulamaz zaten. daha önce de belirtildiği gibi herkesin bağışıklık sistemi aynı değildir, bu yüzden birisinde en fazla mide bulantısı yaratan sütün diğer kişiyi öldürüp öldürmeyeceğini bilemeyiz. boşu boşuna besin zehirlenmesi geçirmeyin. süt ve süt ürünlerini taze alıp bayatlamadan tüketilmesi tavsiye edilir doktorlar tarafından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar