Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3Ds Max [2009] & Walkthrough Animation

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Durum tam olarak budur.
3ds max 2009 ile walkthrough animation yapma denemelerim başarısızlıkla sonuçlanıp duruyor.
Shapes > Splines > Line ile bir path yaratıp sonra Animation > Walkthrough Assistant'dan Camera ile path i ilişkilendiriyorum. Güzel hoş buraya kadar sorun yok da bana daha uzun bir şey lazım:) Time slider 100 br olduğu için toplam 3 saniye kadar sürüyor ve ne olduğu anlaşılmadan geliiiip geçiyor. Bana daha ziyade şuradaki* gibi bir hızda ve akıcılıkta olanı gerek. 100 kare render alıp birleştirmeyi de denedim bu arada, pek etkili olmadı, vakit kaybıymış :)

Varsa konu ile ilgili bilgisi olanlar cidden dinlemeye hazırım. Aradım üç beş vidyo da pek işime yaramadılar.

*

http://www.youtube.com/watch?v=mU0fndxfWh8

Mesaj tarihi:
Selam,

Uzun zaman geçti uğraşmayalı ama hatırladığım kadarı ile ilk sorun, en alt tab da duran animation key bar ının sağındaki icon a basarak cozulur.

Animation keylerinin aralığını sayısının ve toplam animation uzunluğunu ordan kolayca ayarlayabilirsin.

Ayrıca, animation tab ından (menudaki) adının hatırlamadığım bir yeni tool penceresi acıp, hareketin hangi key/frame aralığında hızlanmasını ve yavaşlamasını istediğin gibi set edebilirsin.

Sana tavsiyem net ten animation tutorial ları indir, gnomon ve 3dtotal ın şahane video ders leri mevcut tu eskiden.
Mesaj tarihi:
play tuşuna sağ bastığında videonun uzunluğunu seçebiliyordun. render yaparken renderleyecek kare sayısını seçebiliyordun, animation key atadığın framelerdeki keyleri sağa sola hareket ettirerek süreleri değiştirebiliyordun. Örneğin 30. framede olan A sahnesi ve 100. framede olan B sahnesi var diyelim. A:20 B:120 yaparsan animasyon süresi uzuycak ve animasyon yavaşlıycak, A:40 B:80 yaparsan animasyon süresi kısalcak ve animasyon hızlancak.

Çok özet ama basit anlatan ders notları var istersen linkini vereyim.
Mesaj tarihi:
Dediğim gibi 3 5 vidyo 5 10 kitap buldum konuyla ilgili ama 15 saat vidyo ya da 1000 sayfa kitap okuyacak vaktim yok, zira final dönemindeyiz. Varsa şöyle kolay yollu bir anlatım cidden çok müteşekkir olurum.
  • Yeni Oluştur...