Sypro Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Durum tam olarak budur. 3ds max 2009 ile walkthrough animation yapma denemelerim başarısızlıkla sonuçlanıp duruyor. Shapes > Splines > Line ile bir path yaratıp sonra Animation > Walkthrough Assistant'dan Camera ile path i ilişkilendiriyorum. Güzel hoş buraya kadar sorun yok da bana daha uzun bir şey lazım:) Time slider 100 br olduğu için toplam 3 saniye kadar sürüyor ve ne olduğu anlaşılmadan geliiiip geçiyor. Bana daha ziyade şuradaki* gibi bir hızda ve akıcılıkta olanı gerek. 100 kare render alıp birleştirmeyi de denedim bu arada, pek etkili olmadı, vakit kaybıymış :) Varsa konu ile ilgili bilgisi olanlar cidden dinlemeye hazırım. Aradım üç beş vidyo da pek işime yaramadılar. * http://www.youtube.com/watch?v=mU0fndxfWh8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Selam, Uzun zaman geçti uğraşmayalı ama hatırladığım kadarı ile ilk sorun, en alt tab da duran animation key bar ının sağındaki icon a basarak cozulur. Animation keylerinin aralığını sayısının ve toplam animation uzunluğunu ordan kolayca ayarlayabilirsin. Ayrıca, animation tab ından (menudaki) adının hatırlamadığım bir yeni tool penceresi acıp, hareketin hangi key/frame aralığında hızlanmasını ve yavaşlamasını istediğin gibi set edebilirsin. Sana tavsiyem net ten animation tutorial ları indir, gnomon ve 3dtotal ın şahane video ders leri mevcut tu eskiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 play tuşuna sağ bastığında videonun uzunluğunu seçebiliyordun. render yaparken renderleyecek kare sayısını seçebiliyordun, animation key atadığın framelerdeki keyleri sağa sola hareket ettirerek süreleri değiştirebiliyordun. Örneğin 30. framede olan A sahnesi ve 100. framede olan B sahnesi var diyelim. A:20 B:120 yaparsan animasyon süresi uzuycak ve animasyon yavaşlıycak, A:40 B:80 yaparsan animasyon süresi kısalcak ve animasyon hızlancak. Çok özet ama basit anlatan ders notları var istersen linkini vereyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Dediğim gibi 3 5 vidyo 5 10 kitap buldum konuyla ilgili ama 15 saat vidyo ya da 1000 sayfa kitap okuyacak vaktim yok, zira final dönemindeyiz. Varsa şöyle kolay yollu bir anlatım cidden çok müteşekkir olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 öm yolladım o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar