Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ps3 için uygun lcd

poloroid

Öne çıkan mesajlar

bu hafta içinde ps3 alıcam ve tabiki makineyi bağlayabiliceğim uygun bi lcd tv şart, yaklaşık 1 haftadır araştırıyorum gitmediğim yer bakmadığım model kalmadı öncelikle Full HD bi tv almak istiyordum baktığım modellerde 32" 37" ve 40" idi fiyat olaraksa 1.400 - 1.700 arasında gidip geldim ki bunlar bile gariban öğrenci bütçemi ciddi bir şekilde sarsıyodu asdas neyse ondan sora biraz daha araştırma yaptım ve ekrana olucak olan max uzaklığımın 1.90mt olucagını tespit ettim( hadi yuvarlayalım 2mt olsun ) bu koşulda 40"in çok göz yorucağını tahmin ediyorum öyleyse 32" veya 37" alıcağım anlamına geliyor bu ( o rly ? ) su anda 1.000 ile 1.300 tl arasında elimde 7 8 tane alternatif var derken yeni bir sorun baş gösterdi 32" tv de full hd ile hd ready arasındaki fark pek belli olmuyormuş yani Full HD için para bayılmak gereksizmiş bu doğrumudur eğer doğruysa 37" dede Full HD veya HD ready arasında pekte ahım şahım bir fark olmaz sanırım? kaldıki şu anda piyasadaki oyunların çok büyük bir kısmı 720p ve bunları 1366x768 çözünürlükte oynayarak tam verim alabilirim sanırım. bu durumda
şu model bana çok idealmiş gibi geliyor bi de şöyle bi model var tabi bunu burda olan fiyatından daha az bi ücrete alma şansım olucak sanırım (1400 - 1450 civarı) çok kararsızım ne zaman lcd tv bakmaya gitsem herzaman philips bana çok etkileyici gelmiştir ^^ , sırf daha büyük ve Full HD diye vestel almak ne derece doğrudur ( ki 2mtden 37" göz yormadan izlenebilirmi ) ?
Sosyal ağlarda paylaş

32" için HD Ready yeterli gibi evet, ama 37" ve sonrasında almışken Full HD alınır, gayet fark oluyor.

Oturma mesafesinin hesaplanması vardı bir yerlerde, sanırım şöyleydi:

Full HD: Ekran x 1.55
HD Ready: Ekran x 1.80
SD: Ekran x 2.10

Yani 40" (102 cm) ekranda HD Ready bir şey bile izlesen 1.9 metreden göz yormayacaktır.

Bütçen kısıtlı olduğuna göre herhalde LED alamazsın da, imkanın varsa Samsung LED 6 serisi bakabilirsin, 7 ve 8'de çok değmeyecek özellikler için çok fazla fiyat artıyor.

Önceliğin PS3 bağlamaksa en dikkat etmen gereken şey input lag denen muhabbet bu arada, alacağın televizyonun input lagının az olmasına bak, tercihen Game Mode'u falan olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

bende yakından kullanıcağım için (2 metre) 32" düşünüyordum. sonra bi sony showrooma gittim fikrim değişti

adamlarda nerdeyse benim odamdaki düzeneğin aynısı vardı ve 40" cuk oturuyordu o mesafeye >:

alabildiğin kadar büyük al kesinlikle. göz yorması ekranı görmek için kafa çevirmesi falan hikaye
Sosyal ağlarda paylaş

Bu devirde herhangi bir amaçla 37" üzeri LCD alıp da HD Ready almak hiçbir akla mantığa sığacak iş değil, onu açıkça söyleyelim önce.

Ciddi anlamda bütçe kısıtları varsa, başka çare yoksa, ilerde değiştirmeye razıysanız vs. alabilirsiniz. PS3 için şöyle bir yararı olacaktır en azından; görüntü iyileştirme, software falan filan açılarından dandik bir televizyon olacağından, input lag daha az olur :)

PS3 alırken son düşünülecek şey Bluray film takıp izlemektir bu arada heralde, en azından Türkiye'de. HD film izlemenin dünya kadar alternatif yolu var, en süperi ortalama 300 TL'ye bir NMT almak mesela. (edik: Bluray filmler korsana düşmeye başladı mı? Fiziksel oyun/film satın almayalı yüzyıllar oldu, korsanı çıkıyorsa daha önemli hale gelecektir kuşkusuz.)
Sosyal ağlarda paylaş

TruMotion 240/200Hz , 1080p , Full HD , Picture Wizard , Bluetooth , HD DivX (USB 2.0) , SRS TruSurround , Intelligent Sensor

LG SL 8000 tek geçerim , bu serinin devamı LED TV zaten , LED ile de bunun arasında PS3 performansı açısından bir fark yok..Aldım kullanıyorum yaptığım en doğru işlerden biri olarak yorumluyorum kesinlikle tavsiye ediyorum..

Link
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...