Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ench shaman pve


aslan.

Öne çıkan mesajlar

3 gün önce 80 oldum, şuan deli gibi hc dungeon yapmaktayım 6-7 parca epic gear yaptım 232 level itemli parcalardan 3 tane tamamladım enciydi socketleriydi tamamladım bir şeyler, ortalama 2.5 ile 3.5 k arası dps yapıyorum hclerde sanırım makul bir değer.Şimdi sorularıma geleyim:

-Sürekli kullandığım bir rotasyon var ancak emin değilim daha iyisi var mıdır yok mudur; storm strike, earth shock, lava lash, eger maelstorm 4 veya 5 se lb veya chain lightning peşinden fire nova ile bitirerek tekrar bu senkronizasyonda dönüyorum.. işte mana bitince shamanistic rage ile manayı tekrar doldurup hiç oturmadan böyle devam ediyor. Bu rotasyondan daha fazla dps yapabileceğim bir rotasyon var mı ?

-Main Hand'de daha hızlı, off hand'de ise daha yavaş axe & mace kullanıyorum.Bu doğru mudur yoksa bunun tam tersi mi olmalı ? Bir de main hand'e wf, off hand'e ise flamangue basın diyor her yerde doğal olarak bende böyle kullanıyorum ancak bana sanki ikisinede wf bassam daha fazla dps yapabilecekmişim gibi geliyor.

-Belirli bir expertise ratingi geçmeli miyim ve ap nin yanı sıra hasteye abanıyorum, bunlar haricinde olmazsa olmaz dediğniiz bir şey var mıdır.

-Totemler olarak trash moblarda Strength of Earth Totem & Magma Totem & Mana Spring Totem & Wrath of Air Totem kullanıyorum, magma'dan kararısızım ancak aoe vurduğu icin baya etkili oluyor ancak boss fightlarda cd'si uzun olduğu icin fire elementali en son bossta kullanıyorum genelde.Bosslarda magma koymak sacma geliyor onun yerine searing mi koymak daha mantıklı yoksa Flametongue Totem mi ?

Cevaplar için sonradan teşekkürler, fire nova'ya ayrıyeten teşekkürler trash moblarda 23k gördüm sdfds.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Shaman hiç oynamadım ama oynayan arkadaşların yaptıklarını söyliyim, main ve off hand e yavaş silah alıyorlar (axe gibi) gemlerin bir kısmını haste gemlerle doldurup weapon speed olayını o şekil çözerek base dmg i yüksek tutmuş oluyorlar. Ne kadar doğru yanlış bilmiyorum ama bunu yapan arkadaşım hc lerde 3.8k yapıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yavaş olmalı derken aslında dps'ten çok dmg'ine bakıyorsun silahların ench shaman oynarken. Doğrudan silah dmg'iyle vuran skillerin olduğundan dps'ten daha önemli hale geliyor düz dmg'leri.
off-hand silah buff'ı lava lash'a bonus dmg veriyor.
Talentlerde fire nova'yı geliştirdiğini ve glyph'ini taktığını varsayıyorum.
Ve yukarda da söylenmiş genel bi haste kasma hastalığı var shamanların hepsinde bu aralar :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben enh Shaman oynuyorum raidlerde. Ortalama 7-9k dps görüyorum rahatlıkla ICC'de. Dikkat etmen gerek şeyler şunlar:

1. En önemli şey önce spell hit capliceksin. Eğer dranei isen 342, eğer horde ise 363 hit olması lasım.
2. Expertise capliceksin 140 exp gerekli.
3. Gem ve enchantları full ap, full haste veya ikisini karışımı yapcaksın. Ben full ap oynuyordum sonra gemleri full haste yaptım 300 dps kadar bir fark gördüm.
4. Herhangi bir offspec'in yoksa 2 enh talent yapabilirsin enh shaman için. Biri Boss fight ve diğeri aoe dps için.
İlki için glyphler = Storm Strike, WF ve Spirit wolves olmalı.
İkincisi için = Storm Strike, Spirit Wolves ve Fire Nova.
Talentlerde bir değişiklik yapmana gerek yok.
5. Rotasyon: Son patchler ile artık standart rotasyon yerine öncelikler var dikkat etmen gereken.
a. Spirit Wolves: Olduğunca fazla kullanmaya çalış. Gerekirse 2 defa çıkarabiliosan direk başta çıkar fightların. Eğer 1 defa çıkarıosan kesinlikle Hero/Bloodlust öncesi çıkar. Hero/Bloodlust alırlarsa 300-400 arasında dps artışı alıyolar.
b. Maelstrom Weapons: 5 Stack varsa her zaman öncelik bundadır. Kesinlikle 4 stack'da kullanma dpsin düşer. Instant olmadığı zaman senin melee swing timer'ı resetler. Lightning bolt her zaman tercihin olsun. Ancak mob aoeliosanız CL kullan.
c. Eğer Stormstrike varsa bossun üstünde 3. öncelik Earth Shock. Yoksa SS sonra ES atacaksın.
d. Elemental totemin cdsi çok yüksek olduğu için bunu her fightda 1 defa kullanabilirsin iyi zamanla ama muhakkak kullan. Diğer zamanlar full Magma Totem kullan. Boşluk yakalarsan direk tazele zamanını beklemeden.
e. Lavalash bunlardan sonra gelir.
f. Lighting Shield tazele arada boşluk yakalarsan.
g. Bazı yerlerde milletin ayrıca flameshock kullandığın göreceksin. T9 4 set bonus nerflenene kadar bu oldukça işe yarıodu ama bana kişisel olarak anlamsız gelior. Ama istersen kullanabilirsin.
h. Yukarda dediklerimin hepsi cd'deyse filler olarak Fire Nova koy.
i. Cdsi bittikçe Shamanistic Rage aç.
6. ArP hiçbir işine yaramaz çünkü ana 5 saldırından 3 magic ve bundan faydalanmıor. Haste ve AP senin önceliğindir itemlere rollarken.
7. Totemtimer veya Shock&Awe kullan rotasyon kaçırmamak için çok yardımcı olur. Ben şahsen totemtimer'ı daha cok seviyorum.
8. Silahlar ne kadar yavaş olursa o kadar iyi. Yavaş silahların max dmg daha fazladır bu da daha büyük WF critleri demek. Ayrıca Flametongue silahın yavaşlığına göre daha fazla vuruyor. Yani zorda kalmadıkça 2.50 snin altındaki silahlardan uzak durmaya çalış.
8. Her zaman WF/FL kullan. WF/WF sucks çünkü WFnin 6 sn inner cds var. Eskisi gibi aynı anda iki silahında WF proclatma şansı yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen senin talentden totemler imp olduğu için Str ve WF totemini her zaman set atcaksın. Bırak mana spring totemi her zaman Resto shaman atsın, eğer resto sham yoksa raidde BoW varsa o zamanda atmana gerek yok. Onun yerine Healing Stream veya duruma göre Cleansing Totem kullanabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Direk %7 demek çok doğru olmadı aslında. Şöyledi oyunda 4 tip hit var.

İlki spell hit ve level 80 birinin bosslara karşı hit ihtiyacı (bosslar 83 level) %17 . Bunun aly isen %1 dreani aurasından geliyor, %3 ila %6 arası talentlerden kazanıyorsun, %3'ü shadow pri veya moonkin ile kapanıyor. Kalan hit ihtiyacını itemlerden karşılayıp raidde gereken hiti %17'e getirmen lazım spelller için.


ikinci tip hit special attack dediğimiz windfury, stormstrike gibi sarı vuruşların hit ihtiyacı ki buda %8 hit oluyor bosslara karşı.

üçünçü tip hit elinde sadece 1 adet silah varkenki durum oluyor. Bu 1h+kalkan, sadece bir adet 1h yada sadece bir adet 2h olabilir. Burdada durum ikinci durumdaki gibi %8 hit ihtiyacı gerektiriyor 83 level bosslara karşı.

Son durum ise elinde 2 adet silah varken ki durum oluyor, burda silahların 1h yada 2h olması birşeyi değiştirmiyor. Bu durumda level 83 bosslara karşı %27 hit ihtiyacın oluyor.

Mesela ench shaman %6 talentlerden alıyor hiti. bu hit sadece melee için geçerli. Yani bosslara melee vurmak için %21 hite daha ihtiyacı oluyor. Raidde shadow priest varsa boss için %14 hitte spell hit için gerekiyor. Yani horde isen itemlerden %14 hit topladınmı hem special attackların hem büyülerinde miss görmez hale gelirsin.

Melee vuruşlarında missler çıkar ama onlar o kadarda önemli değil. Bu noktadan sonra hit yerine haste daha fazla dps sağlar sana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cevaplar için teşekkürler yalnız kafama takılan bazı şeyler var, melee hit ile spell hit konusunda ench shamanın spell hit caplaması doğru mu ki ? Addonlardan shockandawe'yi zaten kullanmaktaydım totemtimers'ida cekiyorum şuan. Yabancı forumlarda bakıyorumda bir çok kişi flame shock'uda rotasyonunda kullanıyor ve hatta flame shockun es'den daha fazla dmg yaptığını savunan var ?

Edit : Freemoon mesajını yazdıktan sonra gördüm. Spell hit önemliymiş tamam :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Flame shock dediğim gibi T9'un 4 set bonusunda güzel bir dps artışı sağlıodu fakat onu nerflediler ve yeni set ile o shock bonusu hepten gidecek. Simulasyonlarda şu anda 100-150 dps arasında bir fark gösteriyor flameshock kullanırsan (tabi bu perfect condition ve timing). Ama gerçek raidde bunu nasıl kullanırsın o tartışır.
Daha evvel de dediğim gibi şahsen zaten takip etmesi karşmaşık olan bir rotasyonu şahsen kendi adıma bi de flameshock ile yormak istemiyorum. Ama sana minor bir dps artışı sağlayabilir. Sana kalmış
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Searing totem veya magma totem kullanması pek bir fark yaratır mı ? Rotasyon için halen ss - es - lava lash - lb ( maelstorm 5 ) - fire nova kullanıyorum tabi bütün bunlar olurken lightening shield açık ve str, wf, healing, magma totemler oluyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an Magma totem'in dps'i daha yüksek. Searing totem çok az vuruyor diğerine göre. Single boss fightlarda bile bunu tercih et. Yalnız bir ara bir yerde bir yazı okumuştum Searing totem'in haste ile scale olduğunu. Bu duruma göre daha hızlı vurduğu için durum değişebilir. Hazır sen hatırlatmışken bir deneme yapayım bakalım.

Bu arada eğer mobil bir boss ile savaşıyorsanız searing tercih edebilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
arkadaşlar bende elem shamandan enha shaman geçiş yaptım şu an yeni yeni deniyorum dpsimi ama bu gearın hakkı nedir dummydehiç bi fikrim dummyde şu kadar bosslarda şu kadar yapmalısın gibi yorumlar müthiş olur.ayrıca hit/exp'im yeterli mi,birde item önerisi yapabilirseniz bomba olur tabi vendor ve craft item olmak şartıyla :)
son olarak elimde silah olarak http://www.wowhead.com/?item=49500 var ama bir enha arkadaş çok kötü kullanma dedi siz ne diyosunuz

http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Spinebreaker&n=perfectcrime
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...