Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Koltuk Krizi

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

kendi aralarında büyük ihtimalle ingilizce konuşacaklardı. çağırılıyor ayrıca büyükelçi. yani yanında götüreceği kişiler vs bunlarda belli. tercümanı almamıştır odaya yada hiç götürmemiş bile olabilir. sonuçta ilk seferi değil bu adamın. daha önce ingilizce halletmişlerdir konuşmaları. bu sefer bakan çakallık yapayım bak bunu maymun edeyim diye böyle bir hinlik düşünmüş.

büyükelçinin yapabileceği birşey yok. bence özür bekleyeceğine daha somut ve sert bi karar almalıydı hükümet. mesela çağır sende israil büyükelçisini adamı konuttan uğurlarken kameralar önünde apiş arasına bi cücük hareketi tamamdır.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Alexi_Septimus said:

sipeyskeyk said:

Asıl tartışma konusu Türkiye'nin tavrı doğru mu sizce ? Bence çok yeterli değil.Özür beklemekten ziyade daha sert önlemler alınabilirdi.

Ne yapacaz sınıra asker mi yığacaz?

Oh wait...

İşgal mi edecez?

Oh wait...

Bize bağımlı olduğu kaynakları mı keseceğiz?

Oh wait..

Ne çok biliyosun.

Dış politikada tepki vermek için işgal edip dalmaya gerek yok, RTS oynamıyoruz.

Büyükelçini uyarısız geri çekersin.
Üye olduğun uluslararası kurumlardan israil aleyhine karar çıkartmaya çalışırsın (Bu olayda.)
O bakanın görevinden alınmasını istediğini içeren bir nota verirsin.(Yerse.)
Uzman değilim daha birçok yol vardır eminim.
ille asker basıp sağ clicklemeye gerek yok yani.

Ya defol git, hayal dünyasında mı yaşıyorsun?
İşgal edelim sarcasmını anlamak istemediysen o başka bir boyut fakat; Türkiye'nin askerleri kafasına çuval geçirilip kaçırılmadı mı? Sınırdaki köylere yanlışlıkla bombalar atılmadı? Tatbikat hatası diye gemiler batırılmadı mı?

Iran ve Amerika gibi ülkelerin hükümetleri de bunlara karşılık olarak sadece özür dilemedi mi? Biz de bunları kabul etmedik mi?

Sandalye mevzusundan mı büyük elçi çekecek Türkiye gibi bir ülke, Israil gibi bir ülkeden bırak allahını seversen ya.

Hani dünyadan haberin yoktur, konuşursun "Bunlar çek yenliş şeyler, böyle olmemeliydi vik vik vek vek, tepki vermeliydik biz ezik miyiq." diye de, gelip bi de üzerine laf söylemek bambaşkaymış, aç gözlerini, önüne bakamıyorsan da en azından arkana bak, gör olanları, yapılanları, ona göre fikir beyan et.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen defol git arkadaşım, adam gibi konuş karşında arkadaşın yok senin.Ben yapılması gerekeni söylüyorum çuval olayında özürle yetinmenin doğru olduğunu söyledim mi ben ? Anlayışın bu derece zayıfsa okuduğun şeyleri 3-5 defa okumanı tavsiye ederim.

Ben dış politikada YAPILMASI GEREKEN nedir,belirli bir seviyenin üzerindeki ülkelerin NE YAPMASI GEREKİR onu söyledim geçmişe bakmayı gayet iyi biliyorum için rahat olsun.Önceki olaylarda ezik tepkiler vermiş olmamız yeni olaylar hakkında yorum yapmamızı engellemiyor herhalde değil mi ? Önemli yerleri büyük yazıyorum da belki anlamana yardımcı olur.

EDIT:

Ayrıca dalalım derken kendince benimle kafa bulduğunu anladım onu da dert etme.Sanki ben SINIRA ASKER YIĞALIM İSRAİLLE DİPLOMATİK İLİŞKİLERİ DONDURALIM demişim gibi boş ve gereksiz bir yorumla geliyorsun, bi de üzerine sana karşımda konuyu bilen fikir alışverişi yapabileceğim bir adammış gibi davranmamı bekliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:
Ben dış politikada YAPILMASI GEREKEN nedir,belirli bir seviyenin üzerindeki ülkelerin NE YAPMASI GEREKİR onu söyledim geçmişe bakmayı gayet iyi biliyorum için rahat olsun.Önceki olaylarda ezik tepkiler vermiş olmamız yeni olaylar hakkında yorum yapmamızı engellemiyor herhalde değil mi ? Önemli yerleri büyük yazıyorum da belki anlamana yardımcı olur.

Uluslararası Siyaset hakkında kitap yazmalısın bence, bu yetenek sadece Türkiye'yle sınırlı kalmamalı, tüm dünya yararlanmalı bilgi birikiminden.
Sosyal ağlarda paylaş

Cassiline said:

sipeyskeyk said:

Uluslararası Siyaset hakkında kitap yazmalısın bence, bu yetenek sadece Türkiye'yle sınırlı kalmamalı, tüm dünya yararlanmalı bilgi birikiminden.

İşte siyaset bilimi veya politika hakkında az da olsa bilgiye sahip olan bir insan olarak benim yaptığım gayet basit, bu işten azıcıka anlayan bütün insanların kabul ettiği genel olarak kabul görmüş kavramların bile tarafınızdan çok bilmişlik/ukalalık olarak algılanması bu alanlarda ne kadar cahil bir millet olduğumuzun kanıtı.
Sosyal ağlarda paylaş

Milletvekili arkadaşlarımı aradım, hepsi genel olarak kabul görmüş bu kavramları ukalalık olarak algılayan cahil olduğumu söylediler.

sipeyskeyk said:
Büyükelçini uyarısız geri çekersin.
Üye olduğun uluslararası kurumlardan israil aleyhine karar çıkartmaya çalışırsın (Bu olayda.)
O bakanın görevinden alınmasını istediğini içeren bir nota verirsin.(Yerse.)
Sosyal ağlarda paylaş

fede,abi şuanki gibi eli kolu bağlı bir ülke olmasak bunlar yapılır.Amerikan büyükelçisini oturt bakalım alçak koltuğa neler yapıyorlar.Biz o bakanın görevinden alınmasını istesek (kendi içlerinde bile bu kadar tepki varken.) çok mu uç bir diplomatik hamle olur ? Mesela davos olayında da israil son derece yumuşak karşıladı olayı, onların kamuoyunda da birsürü tepki oldu.Ben biraz daha sert tepki verilebilirdi diyorum bu kadar basit.Özür gelmeseydi büyükelçiyi çekiyorduk zaten, adamın uçak bileti bile hazırdı.O zaman ne diyecektiniz acaba merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam anladım laf sokarak ilgi çekmeye çalışıyosun da senin tarzında konuşan bi adama cevap vermeme gerek yok, baya komiksin yani.Biraz olgunlaş da ondan sonra fikir belirt.

edit : genellikle duvarla konuşmayı değil, kafası çalışan insanlarla konuşmayı tercih ediyorum. Eh senin gibi birisi karşıma çıkınca da biçare duvarı tercih ediyorum zira daha çok kafası çalışıyor.

ha bu arada senin eğitim durumun ne aslan parçası ? bence bir baltaya sap olamamış bir adamsın. Yazık yani kıymetli insanlardan öğrendiğim şeyleri sana anlatmaya çalışmak için harcadığım zamana.
Sosyal ağlarda paylaş

Cassiline said:

sipeyskeyk said:
şuanki gibi eli kolu bağlı bir ülke olmasak bunlar yapılır.

Yazılan mesajların tamamen böyle bir ülke olduğumuzdan dolayı o şekilde yazıldığının farkına varmadan sen duvarla daha çok konuşursun.

Var bakayım farkına.
ilk cümleyi okuyup gerisine yetememişsin.bir cümle alıntılayarak postun anlamını değiştiriyorsun, çünkü çok çakalsın.

hadi yandan yandan.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesajın geri kalanının en ufak bir önemi yok çünkü o ayrıntıdan sonra.

Kimse "İsrail'den ayarı yiyip susup oturalım, bize de bu yakışır" demiyor zaten. İki tarafın fikirleri de aynı doğrultuda, fakat sen gerçek dışı, ütopik düşünüp "Olması gereken"i söylüyorsun. Karşısında olduğun insanlar ise "Olan" şeyler üzerinden konuşuyorlar.

Üşenmeyip koyayım hatta bak, karşılaştır istersen dediklerimle;

Alexi_Septimus said:
Türkiye'nin askerleri kafasına çuval geçirilip kaçırılmadı mı? Sınırdaki köylere yanlışlıkla bombalar atılmadı? Tatbikat hatası diye gemiler batırılmadı mı?

Iran ve Amerika gibi ülkelerin hükümetleri de bunlara karşılık olarak sadece özür dilemedi mi? Biz de bunları kabul etmedik mi?

Sandalye mevzusundan mı büyük elçi çekecek Türkiye gibi bir ülke, Israil gibi bir ülkeden bırak allahını seversen ya.

Hani dünyadan haberin yoktur, konuşursun "Bunlar çek yenliş şeyler, böyle olmemeliydi vik vik vek vek, tepki vermeliydik biz ezik miyiq." diye de, gelip bi de üzerine laf söylemek bambaşkaymış, aç gözlerini, önüne bakamıyorsan da en azından arkana bak, gör olanları, yapılanları, ona göre fikir beyan et.

Alexi'nin mesajı da kırptım biraz ama "Cımbızla laf çekip kafana göre kullanıyoreröre" yapmazsın umarım, daha kolay anla diye.

Valla.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...