Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

izmirde acil mat101 dersi.


Vingthor

Öne çıkan mesajlar

gençler çarşamba finalim var. limit+türev konu. yüzde 80 türev.
lospitaldir eğri çizimidir falan. düşününki ben limit bile bilmiyorum. daha doorusu hepsinin yüzde 20sini falan biliyorum ve tek başıma çalışarak olmuyor.

harbi çok iyi bilen biri lazım yarına. inanılmaz bilmeseniz bile soru çözebiliyosanız yemek falan ısmarlarım. yada bira falanda ısmarlayabilirim. pliz ya pliz biri yardım etsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

af sınavı bu. mat sınavı haftaya pazartesi gözüküyordu. rahat rahat çalışıyodum bende. bugün okula gittiğimde öğrenci işlerine uğradım. sınavlar değişti ha haberin olsun dediler. çarşambaya alınmış. daha doorusu sınav tarihleri 2 hafta önce falan değişmiş fakat panoyu yenilememişler ve söylenmemiş. afçı olunca öğrenci bile değilken ne itiraz edebiliyosun ne birşey. götel bir şekilde kaldım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birincisi türevi limit olarak yazıyoruz ya

lim f(x+h)- f(x) bide şöle bişi var
x->h ------------
h


lim f(x)-f(a)
x->a -----------
x-a
simdi birincisi daha ben h nedir onu anlayamadım. h=x-x0 diyor. kurallar olsun falan hepsi ciddi anlamda ezberimde. fakat ne olduunu bilmeden yapamıyorum. ispatlar falan direk yalan sınavın yarısı ispat olacakmış.

şu yukarıdaki 2 ifade mesela. hangisi ne zaman kullanılır? neyi nerde kullanacağımı bilmiyorum gerçekten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o ifade yanılmıyorsam türevin genel tanımı olarak geçiyor. onunla çözülmüyor genelde sorular ama illa o yöntemle isterse uzun uzun yazmak gerekiyor.

türevin genel tanımı diye aratırsan çıkan kaynaklar yardımcı olur sanırım =/ belki dory daha net anlatır tabi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

türevin tanımı evet. fakat ispatlarda kitap ikisinide kullanıyor. bakıyorum böle bi soruyu yapıyorum mesela çözüme bakıyorum doğru. diğerinide aynısıyla yapmaya çalışıyorum mantıken. o ikinci ifadeyi kullanmış. neden ama yani. a noktasında türevlenir mi dendiği zaman mı kullanıyoruz o ikinciyi? sağdan soldan yaklaşıp falan. nedir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada bu kadar zorlanmamın nedenide benim hiç limit ve türev görmüş olmayışım. afla döndümokula 2 sene gitmedim. öss mantığıyla mezun oldum lisede de görmedim türev falan. fakat bodoslama anlattılar biliyomuşuz gibi. gerçi yeniler biliyor onlar türev çözüp girmiş üniversiteye. ben mat sorusu çözeli kaç sene geçmiş. 1 devamsızlığım yok dersten sınıfta not tutup evde temize falan geçirerek çalıştım. tek başına anlaşılacak şey değil. kafamda o kadar basmıyor açıkçası.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öle saçma bir sistem var ki tek dersten kalsam okuldan atılıyorum.

kimya lab en az 70 bekliyorum
botanik lab 90 koydum
70 altı vizem yok
edebiyattan 95 çaktım finalden falan.

hocalarla aram süper. bir araştırma fonu bile alabilirim sene sonunda. fakat matematik ve fizikten çakarak (fizik vizem 100) okuldan atılmak istemiyorum lan. fiziktede momentum anlamadım. yarısı momentum olacak dedi hoca. inadıma yapıyolar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...